ΤΟΠΙΚΟ

Απτόητοι Θησέας και Διαγόρας στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ

απτόητοι-θησέας-και-διαγόρας-στην-α-κ-104685

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Ανετα επικράτησαν των αντιπάλων τους Θησέας και Διαγόρας για την 17η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, με την ομάδα της Αγριάς να κερδίζει το Σάββατο με 6-0 την Αγία Παρασκευή, ενώ με 5-0 επικράτησε του Παγασητικού χθες η ομάδα του Στεφανοβικείου. Αναλυτικά:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (17η αγωνιστική)

Θησέας-Αγία Παρασκευή 6-0

Σκόρερ: (17’ Γκουγκούδης, 19’, 77’ Βλάχος, 60’, 68’ Αντζούρης, 87’ Μυρμίγκης)

Το σκορ για την ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου άνοιξε λίγο πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, με τον Γκουγκούδη να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ και να περνά την μπάλα πάνω από τον Τσιτσιρίκο και ο Βλάχος δύο λεπτά αργότερα με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να βρουν ένα τέρμα όταν ο Καραγιάννης έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στούκα να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ λίγο αργότερα το πλασέ του Αλαμάνη από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ με το 2-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα ακόμη τέρματα με τον Αντζούρη με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να γράφει το 3-0 με κεφαλιά και οκτώ λεπτά αργότερα με πλασέ μέσα από την περιοχή ο ίδιος παίκτης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-0. Μεταξύ 77’-87’ σημειώθηκαν και τα υπόλοιπα δύο τέρματα, αρχικά με δυνατό σουτ εντός περιοχής του Βλάχου, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιτσιρίκο με τον Μυρμίγκη στο 87’ με παρόμοιο τρόπο να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Δημουλάς, Ιωάννου, Τανάγιας (31’ Αντζούρης), Σφάκας, Βλάχος, Αραμπατζής (64’ Μίλτος), Γκουγκούδης (55΄Καραλόπουλος), Ισά (69’ Μυρμίγκης)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τσιτσιρίκος, Κούκιος (18’ λ.τρ. Ιωακειμίδης), Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Λιάτσικος (52’ Τσίλογλου), Κατσαγεωργίου (65’ Μπόλης), Γιαννούλας, Αλαμάνης (83’ λ.τρ. Μπούργος), Τρίμμης, Καραγιάννης

Πηλέας-Σαρακηνός 0-1

Σκόρερ: (75’ Τσεκούρας)

Ένα γκολ ήταν αρκετό χθες το πρωί στο γήπεδο του ΕΤΒΑ, προκειμένου να κρίνει τον νικητή ανάμεσα σε Πηλέα και Σαρακηνό. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχοντας την πρώτη ευκαιρία με τον Μπραχιμάι όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γράντα σε τετ-α-τετ στο 10’. Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και στο 18’ με τον Θεοδώρου να μπαίνει από τα δεξιά και από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Από την άλλη για τον Σαρακηνό, που ανέβηκε αισθητά στην επανάληψη σουτ του Τσεκούρα πέρασε άουτ στο πρώτο μέρος, με τον ίδιο παίκτη να ανοίγει το σκορ στο 75’. Συγκεκριμένα από σουτ του Δ. Γκάμπα, ο επιθετικός των ροσονέρι πήρε το ριμπάουντ και δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το 0-1, σε φάση στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο μιας και είχε τραυματιστεί ο Παπαπορφυρίου. Πέντε λεπτά μετά ο Κοντοβάς θα μπορούσε να έχει πετύχει και το 0-2, αλλά του σουτ που έπιασε εκτός περιοχής βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοντογιάννη.

ΠΗΛΕΑΣ: Κοντογιάννης, Χιούσι, Βαρσαμάς, Παπαπορφυρίου (76’ Μπάντης), Φώτου, Βαΐτσης (82’ Καζάκης), Μπραχιμάι, Μωραΐτης, Θεοδώρου, Θάνος (72’ Ευθυμιάδης), Σιαμέτης (67’ Καμπέρης)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Ρέλλος (55’ Χρ. Γκάμπας), Ηλ. Ρακής, Τσαρδακάς, Γιαμαλής, Τσεκούρας, Κοντοβάς, Β. Ρακής (70’ Δ. Γκάμπας), Καλαμάτας, Αγερώτης (70’ Μελίσσης)

Ηρακλής-Ακρόπολη 0-2

Σκόρερ: (17’ Μόσιος, 23’ Παγώνης)

Με το διπλό «απέδρασε» από το Βασδέκειο η Ακρόπολη επικρατώντας με 2-0 του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων νωρίς-νωρίς και συγκεκριμένα στο 17’, με τον Μόσιο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Παπαεμμανουηλίδη. Ο Παγώνης λίγο αργότερα με κοντινό πλασέ ύστερα από ασίστ του Κολυμήτρα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κεφαλάς, Μπατσικώστας, Δαμάσκος, Μακρής, Στρούγκης, Καρπαθάκης(46’ Γκαντής), Ασλάνογλου, Μπέσας, Νούσιας, Γκάγκας, Μπάμπα

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Τσιαντής, Κ. Κολυμήτρας, Τ. Κολυμήτρας, Μαυρίδης, Μόσιος (51’ Μιχολίτσης), Παγώνης (88’ Πούλιος), Τσουκάλης (85’ Βλιώρας), Αξιώτης (80’ Σιαμέτης)

Άνθιμος Γαζής-Πρωτεσίλαος 1-5

Σκόρερ: (75’ πεν. Μπρισμπέος – 15’ Παπαδόπουλος, 24’, 32’, 60’ Μαρμαρινός, 27’ Α. Λάμπος)

Εύκολη νίκη σημείωσε ο Πρωτεσίλαος επί του Άνθιμου Γαζή με την ομάδα του Θανάση Μπίλη να εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν έπειτα από ένα-δύο Βαλωτή και Παπαδοπούλου ο τελευταίος με σουτ έγραψε το 0-1. Ο Μαρμαρινός δέκα λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Συνέχεια στα πολύ όμορφα τέρματα έδωσε στο 27’ ο Α. Λάμπος που με ανάποδο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-3, με τον ίδιο παίκτη στο 33’ με πλασέ εντός περιοχής να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 0-4. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος με τον Μαρμαρινό με πλασέ μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το 0-5 και να πετυχαίνει χατ-τρικ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρισμπέου στο 75’ με τον Δημόπουλο στις καθυστερήσεις να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ( Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Κατσικαδάμος, Αντζούρης, Κωστάκης, Κιόσα, Αλεξίου, Μπισμπέος, Κίτσας, Μπόγιαν, Δημόπουλος

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ( Μπίλης): Τίτας, Α. Λάμπος(60’ Μαρικλέν), Σιαμανίκος, Μιχόπουλος(83’ Σούσκο), Χολέβας, Σούδης, Μαρμαρινός, Κ. Κόρκος, Λειμονής(70’ Χσιώτης), Βαλωτής, Παπαδόπουλος

Μαγνησιακός-Πύρασος 0-2

Σκόρερ: (20’ Σιώμος, 30’ Σαμαράς)

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Πύρασος απέναντι στον Μαγνησιακό, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της τελευταίας περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 20’ με κεφαλιά του Σιώμου. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πύρασος απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης όταν ο Ίμπρα έκανε τη σέντρα με τον Σαμαρά να κοντρολάρει ωραία την μπάλα και με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να σκοράρουν ένα τρίτο τέρμα με τους Σαμαρά, Ζαχαράκη, Σιώμο και Ίμπρα να αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι απείλησαν κυρίως με τα σουτ των Πανόπουλου και Λιάρου με το πρώτο να περνά σύριζα άουτ και το δεύτερο να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Τσιλίγκο σε κόρνερ.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Γούτσιος (46’ Λιάρος), Βασιλείου, Γκέρτσος (75’ λ.τρ. Μαγιόγλου), Κοντοβάς, Πανόπουλος (85’ Τσίκας), Χατζητρακόσιας, Οικονόμου, Προβιάς (20’ λ.τρ. Δεμίρης), Μυλωνάς, Τσένα

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου, Γιοβάνης, Γκίνης, Δ. Τσάμης, Τσορμπατζής, Μπαρμπούτας (70’ Γ.Τσάμης), Ζαχαράκης, Σαμαράς, Ίμπρα (75’ Φούκης), Σιώμος (60’ Κατής)

Διαγόρας-Παγασητικός 5-0

Σκόρερ: (1’ Σπ. Καραπλιάγκος, 6’ Κουβελάς, 13’, 79’ Γάρος, 67’ Πάσχος)

Εύκολη εντός έδρας νίκη με 5-0 πέτυχε ο Διαγόρας απέναντι στον Παγασητικό. Σε έναν ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και με σχετική ευκολία έφτασαν στην τελική επικράτηση. Μόλις στο 1’ ο Διαγόρας πήρε κεφάλι στο σκορ χάρις σε τέρμα του Σπύρου Καραπλιάγκου, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα το 2-0 για τον Διαγόρα σημείωσε ο Κουβελάς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καναβού. Ο Γάρος στο 13’ με σουτ εντός περιοχής τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη ο Διαγόρας πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 67’ με τον Γουτούλη να σεντράρει και τον Πάσχο με πλασέ μέσα από την περιοχή να βρίσκει δίχτυα για το 4-0 με τον Γάρο στο 79’ ύστερα από σέντρα του Δημητριάδη να πιάνει την κεφαλιά και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 5-0.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Β. Βουραζέρης, Φαράντος (30’ λ.τρ. Ακριβούσης), Δημητριάδης, Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγκος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (56’ Γουτούλης), Καλλιακούδας (65’ Τρελόπουλος), Πάσχος, Καναβός, Γάρος (80’ Καπούλας)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Κλεάνθης, Χαλκίδης, Μυλωνάς, Γκατζούνας, Καράνταγλης, Δημητρίου, Τσένα (75’ Δουλάς), Μάρκος, Ανδρέου (85’ Κυρίτσης), Μαρούγκας, Ρουσσάς

Ο αγώνας Αίας – Σκιάθος αναβλήθηκε λόγω έλλειψης ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

1. Θησέας 43

2. Διαγόρας 37

3. Πρωτεσίλαος 32

4. Πύρασος 30

5. Σαρακηνός 29

6. Ακρόπολη 28

7. Σκιάθος 24

8. Αίας Σούρπης 24

9. Μαγνησιακός 22

10. Πηλέας 12

11. Ηρακλής 11

12. Παγασητικός 11

13. Αγία Παρασκευή 10

14. Άνθιμος Γαζής 4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου