ΤΟΠΙΚΟ

«Δύσκολες» νίκες για Θησέα και Διαγόρα Στεφανοβικείου

δύσκολες-νίκες-για-θησέα-και-διαγόρ-129428

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε και πάλι ο Θησέας Αγριάς, επικρατώντας του Μαγνησιακού με 2-1 στην 15η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ στο βοηθητικό του ΕΑΚ το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Διαγόρα να βρίσκεται στη 2η θέση κερδίζοντας έστω και με τον φτωχό 1-0 τον Πηλέα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρεπορτάζ:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Α’ ΕΠΣΘ-15η αγωνιστική

Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή 3-0

Σκόρερ: (15’ Κόκκας, 58’ Τσουκάλης, 75’ Μαυρίδης)

Νέα εντός έδρας νίκη για την Ακρόπολη με 3-0 επί της Αγίας Παρασκευής με την ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή να εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, άνοιξαν το σκορ έπειτα από ωραία κάθετη του Χάνου και σουτ του Κόκκα. Η Αγία Παρασκευή απείλησε με τον Αλαμάνη σε δύο περιπτώσεις έχοντας και προσπάθεια που σταμάτησε στο δοκάρι του Σταμέλου. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με πλασέ του Τσουκάλη έπειτα από παράλληλη σέντρα του Παγώνη στο 58’ και με τον Μαυρίδη στο 78’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια για το τελικό 3-0.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Σιαμέτης, Κ. Κολυμήτρας, Χάνος (65’ Αξιώτης), Μαυρίδης, Μόσιος (70’ Βλιώρας), Παγώνης (75’ Τσούτσας), Τσουκάλης, Κόκκας (80’ Πούλιος)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος (46’Λιάτσικος), Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου, Μαλακασιώτης (75’ Τσιφλιώτης), Γιαννούλας (75’ Μεγαγιάννης), Αλαμάνης, Τρίμμης, Καραγιάννης

Θησέας-Μαγνησιακός 2-1

Σκόρερ: (23’ Βλάχος, 52’ Μοράλες,- 32’ πεν. Κοντοβάς)

Επιστροφή στις νίκες για τον πρωτοπόρο Θησέα, που επικράτησε με 2-1 του Μαγνησιακού στο βοηθητικό του ΕΑΚ και διατηρεί την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Διαγόρα Στεφανοβικείου. Οι γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι με τον Μαγνησιακό ωστόσο να είναι ανταγωνιστικός και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου. Ο Θησέας πήρε κεφάλι στο σκορ όταν με την συμπλήρωση 23 λεπτών παιχνιδιού και μετά από φάση διαρκείας, ο Βλάχος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μιχαλόπουλο γράφοντας το 1-0. Ο Μαγνησιακός πίεσε για την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 32’ με τον Δανηλόπουλο να ανατρέπεται από τον Στούκα και τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κοντοβάς. Μετά το 1-1 το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ με τις προσπάθειες τελικά των γηπεδούχων να αποδίδουν καρπούς στο 52’ με τον Μοραλές να διαμορφώνει το τελικό 2-1 με κοντινή προβολή.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας, Σφάκας, Αραμπατζής (82’ Ζάγκας),Βλάχος (86’ Μερμίγκης), Γκουγκούδης (68’ Αντζούρης), Ισά (77’ Δημουλάς)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Μιχαλόπουλος, Κρανιάς, Τσένα, Κοντοβάς, Μαγιόγλου (58’ Γκέρτσος), Πανόπουλος, Χατζητρακόσιας (75’ Θεοδωρόπουλος), Οικονόμου, Δανηλόπουλος, Προβιάς, Μάιπας (70’ Μυλωνάς)

Ηρακλής-Πρωτεσίλαος 1-2

Σκόρερ: (18’ Γεωργουλάκος – 52’ Παπαδόπουλος, 81’ Βαλωτής)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τέρμα του Γεωργουλάκου στο 18’, ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να φύγει με το τρίποντο από το «Βασδέκειο». Στο 52’ η ομάδα του Πτελεού πέτυχε την ισοφάριση έπειτα από μπαλιά του Βαλωτή και πλασέ του Παπαδόπουλου. Το 1-2 διαμόρφωσε στο 81’ ο ιδιαίτερα δραστήριος Βαλωτής με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αξιοποιώντας την παράλληλη σέντρα του Σιαμανίκου. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Μπάμπα για τους γηπεδούχους και ο Χολέβας για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκαρίσματα στο 88’ και στο 90’ της αναμέτρησης αντίστοιχα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κόφφας): Κεφαλάς, Πάντσιος, Δαμασκός Στρούγγης, Γεωργουλάκος (50’ Μάρκος), Κ. Μπέσσας (68’ Καρπαθάκης), Τανός, Γκάγκας, Νούσιας, Μπάμπα, Ασλάνογλου (75’ Μακρής)
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Μιχόπουλος, Χολέβας, Λεϊμονής (60’ Σιαμανίκος), Α. Λάμπος, Κ. Κόρκος, Σούδης, Μαρμαρινός (89’ Ι. Λάμπος), Παπαδοπούλος, Βαλωτής Κοπάνας

Άνθιμος Γαζής-Σαρακηνός 0-2

Σκόρερ: (79’ Καλαμάτας, 89’ Κοντοβάς)

Αρκετά δύσκολα επικράτησε εκτός έδρας ο Σαρακηνός του Άνθιμου Γαζή και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν μέτριο από άποψη θεάματος με την μπάλα στη μεγαλύτερή του διάρκεια να παίζεται στο χώρο του κέντρου και να καταγράφονται ελάχιστες αξιόλογες ευκαιρίες για κάποιο τέρμα. Τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 73’ με τον Θάνο να εκτελεί κόρνερ και με προβολή τον Καλαμάτα να ανοίγει το σκορ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα ότι στην αρχή της φάσης ο διαιτητής έπρεπε να είχε καταλογίσει άουτ και όχι κόρνερ. Το τελικό 0-2 σημείωσε στο 88’ με κεφαλιά ο Κοντοβάς ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Θάνου.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Αλεξίου, Αντζούρης, Κωστάκης, Κιόσα (82’ Παρασκευάς), Κατσικαδάμος, Μπρισμπέος (70’ Σεραφίδης), Μπακογιάννης, Παπαδόπουλος (80’ Ταφίλης), Δημόπουλος (75’ Αβδιάι)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Μαστακούλης (68’ Ρέλλος), Στεργιόπουλος, Η. Ρακής, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Σιγαλάκος, Κοντοβάς, Χρ. Γκάμπας (86’ Αγερώτης), Β. Ρακής (78’ Δ. Γκάμπας), Μελίσσης

Διαγόρας-Πηλέας 1-0

Σκόρερ: (54’ πεν. Κουβελάς)

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουβελά στο 54’ αρκούσε στον Διαγόρα για να επικρατήσει εντός έδρας του Πηλέα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Πηλέα ωστόσο να είναι ιδιαίτερα μαχητικός και στο 48’ να χάνει μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Βαρσαμάς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Β. Βουραζέρη να του λέει «όχι». Λίγο αργότερα ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουβελά, το οποίο κέρδισε ο Σπύρος Καραπλιάγκος. Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 έχασαν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Κουβελά στο 60’ και στο 68’ αντίστοιχα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Β. Βουραζέρης, Ακριβούσης, Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Δημητριάδης (83’ Κ. Καραπλιάγκος), Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καλλιακούδας (71’ Τρελόπουλος), Γάρος, Καναβός (55’ Πάσχος), Γουτούλης (68’ Φαράντος)

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Κοντογιάννης, Χιούσι, Βαρσαμάς (70’ Ευθυμιάδης), Παπαπορφυρίου, Φώτου, Βαΐτσης (80’ Καζάκης), Μπραχιμάι (60’ Καμπέρης), Κανναράς (88’ Μαγγανάς), Θεοδώρου, Θάνος, Σιαμέτης

Αίας-Πύρασος 0-1

Σκόρερ: (20’ αυτ. Πλαβός)

Σπουδαίο διπλό για τον Πύρασο επί του Αίαντα στη Σούρπη, που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις σε συνδυασμό με τα νικηφόρα αποτελέσματα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε με την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού όταν ύστερα από ασυνεννοησία του Χαλάτση και του Πλαβού η μπάλα κόντραρε στον τελευταίο καταλήγοντας στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ζαχαράκης με τον Χαλάτση με διπλή απόκρουση να του λέει «όχι».

ΑΙΑΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Μπούρας, Πλαβός, Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Τσόγκας, Μακανίκας (80’ Νικηφοράκης), Χειλάς, Κωστούλας (85’ Κ. Κατσαβριάς), Θ. Κατσαβριάς

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Ίμπρα, Γκίνης, Τσάμης, Στεργίου, Τσορμπατζής, Μπαρμπούτας (70’ Γ. Τσάμης), Κατής, Ζαχαράκης, Δαμάσκος, Σιώμος (85’ Τσάκαλος)

Σκιάθος-Παγασητικός 2-1

Σκόρερ: (12’, 60’ πεν. Φιλιππούλης – 90’ Καραγιώργος)

Επιστροφή στις νίκες για τη Σκιάθο μετά την εκτός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Πύρασο, με την ομάδα του Γιώργου Καλλιακούδα να επικρατεί εντός έδρας με 2-1 του Παγασητικού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία του παιχνιδιού και μπήκαν από την αρχή δυνατά για να βρουν ένα τέρμα. Στο 12’ τελικά οι νησιώτες άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σουτ από απόσταση του Φιλιππούλη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στη χθεσινή αναμέτρηση. Στην επανάληψη με την συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σιδηρόπουλο να κερδίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φιλλιπούλης σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η Σκιάθος πίεσε και για ένα τρίτο τέρμα με τον Παγασητικό κόντρα στην ροή του αγώνα να μειώνει στο 90’ με τον Καραγιώργο σε 2-1.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Δ. Γκιαωράκης, Έλιο Πρίφτι, Νασιάκος, Γραββάνης, Μπρέγκου, Αλικά (60’ Α. Τζελάι), Σιδηρόπουλος (85’ Νικολαΐδης), Χισάι, Φιλιππούλης (70’ Γ. Γκιαουράκης), Χ. Τζελάι(80’ Τουρναβίτης)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Τάχος): Κλεάνθης, Γκατζούνας (60’ Κουτλούμπασης), Μυλωνάς, Ζιώγας Λάιος, Καράνταγλης (80’ Δουλάς), Μάρκο, Μαρούγκας, Καραγιώργος, Δημητρίου, Τσένα (70’ Ανδρέου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β.

1. Θησέας 40

2. Διαγόρας 36

3. Πρωτεσίλαος 31

4. Πύρασος 29

5. Ακρόπολη 27

6. Σαρακηνός 26

7. Σκιάθος 24

8. Αίας Σούρπης 21

9. Μαγνησιακός 21

10. Πηλέας 11

11. Παγασητικός 11

12. Ηρακλής 11

13. Αγία Παρασκευή 7

14. Άνθιμος Γαζής 4

ΕΠΟΜΕΝΗ

Α’ Κατηγορία (16η)

Σκιάθος-Ηρακλής

Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη

Παγασητικός-Αίας

Αγ. Παρασκευή-Άνθιμος Γαζής

Πύρασος-Διαγόρας

Σαρακηνός-Θησέας

Πηλέας-Μαγνησιακός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου