ΤΟΠΙΚΟ

Βλέπει κορυφή ο Διαγόρας, κερδίζοντας με 10 τον Θησέα

βλέπει-κορυφή-ο-διαγόρας-κερδίζοντας-139046

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 50 λεπτά, ο Διαγόρας ήταν ο μεγάλος νικητής στην 14η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, με την ομάδα του Στεφανοβικείου να μειώνει στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από την κορυφή και τον Θησέα Αγριάς, ο οποίος… «λύγισε» για πρώτη φορά φέτος και με την έναρξη του β’ γύρου. Σημειώνεται πως ο Διαγόρας περιμένει και την απόφαση της έφεσης που έχει υποβάλλει κατά του Θησέα από την αναμέτρηση με τον Πύρασο. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Θησέας-Διαγόρας 0-2

Σκόρερ: (62’, 70’ Κουβελάς)

Τη διαφορά από την κορυφή κατάφερε να μειώσει ο Διαγόρας, κερδίζοντας τον Θησέα Αγριάς με 2-0 χθες στο ΕΑΚ Βόλου, όπου οι πράσινοι υπέστησαν την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Στεφανοβικείου έφθασε στους 33 βαθμούς, κρατώντας στους 37 τον Θησέα, σε ένα παιχνίδι με ένταση και πάθος, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Διαγόρας είχε την υπεροχή στο παιχνίδι απείλησε την εστία του Στούκα στο πρώτο μέρος, αλλά έμεινε δικαιολογημένα με παίκτη λιγότερο στο 40’ μετά από εκτός φάσης χτύπημα του Καραμανλή στον Ρουκά, αλλά με τη διακοπή διαιτητής και επόπτης δεν είδαν χτύπημα του Κοτζαθανάση στον Κ. Καραπλιάγκο. Με την έναρξη του β’ μέρους οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τους Ιωάννου και Κουβελά, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ στο 62’ και αφού πέρασε και τον Στούκα, για να ακολουθήσει νέο γκολ με τον ίδιο τρόπο από τον ίδιο παίκτη για το 0-2.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Μοράλες (20’ λ. τρ. Τανάγιας), Ιωάννου, Αναστασίου, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Γκουγκούδης (62’ Βλάχος), Σφάκας (62’ Μίλτος), Ισά (73’ Μερμίγγης), Αραμπατζής

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Ε. Βουραζέρης, Δημητριάδης, Κ. Καραπλιάγκος, Πρασσάς, Ν. Βουραζέρης, Σπ. Καραπλιάγκος, Καραμανλής, Κουβελάς (90’ Ακριβούσης), Γουτούλης (86’ Γάρος), Καλιακούδας (73’ Τρελόπουλος), Πάσχος (46’ Καναβός)

Πύρασος-Σκιάθος 1-0

Σκόρερ: (44’ Τσορμπατζής)

Από νίκη σε νίκη βαδίζει ο Πύρασος, που κέρδισε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Χθες επιβλήθηκε με 1-0 της μαχητικής Σκιάθου με γκολ του Τσορμπατζή στο 44ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Κατή. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Δαμάσκος έχασε δύο ευκαιρίες με σουτ από πλάγια θέση, ο Γκίνης είχε κεφαλιά λίγο άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν. Στο δεύτερο μέρος, ο Σιώμος έχασε δύο μεγάλες φάσεις για να σκοράρει, στο 60′ με κοντινή δύσκολη προβολή που έφυγε άουτ και στο 85′ σε φάση τετ-α-τετ που καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο αμυντικός.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Στεργίου, Γιοβάνης, Γκίνης, Τσορμπατζής, Δ. Τσάμης, Ζαχαράκης, Μπαρμπούτας, Σιώμος, Κατής, Δαμάσκος (74’ Γ. Τσάμης).

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Νικολαΐδης, Δ. Γκιαουράκης, Νασιάκος, Τουρναβίτης, Γραββάνης, Μπρέγκου, Τάσσος (78’ Τσικούνας), Γ. Γκιαουράκης (46’ Χρυσάνθης), Χισάι, Φιλιππούλης (76’ Αλ. Τζελάι), Σιδηρόπουλος (80’ Τσάκα).

Σαρακηνός-Ακρόπολη 1-1

Σκόρερ: (30’ πεν. Κοντοβάς-25’ πεν. Μόσιος)

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση Σαρακηνός – Ακρόπολη, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα με εκτελέσεις πέναλτι στο πρώτο μέρος, στο οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό 1-1.

Αρχικά στο 25’ ο Χάνος ανατράπηκε από τον Σιγαλάκο, με τον Μόσιο να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Πέντε λεπτά αργότερα και στο 30’ είχαμε την ανατροπή του Χρ. Γκάμπα από τον Κ. Κολυμήτρα με τον Κοντοβά να ισοφαρίζει σε 1-1.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Στεργιόπουλος, Γιαμαλής, Τσαρδακάς, Καλαμάτας, Σιγαλάκος (82’ Ρέλλος), Κοντοβάς, Δ. Γκάμπας (70’ Η. Ρακής), Θάνος, Χρ. Γκάμπας (46’ Β. Ρακής)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Κ. Κολυμήτρας, Αν. Κολυμήτρας (65’ Πασιάς), Τσιαντής, Χάνος, Μαυρίδης, Μόσιος, Αξιώτης (75’ Παγώνης), Τσουκάλης (88’ Τσούτσας), Κόκας

Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος 1-3

Σκόρερ: (80’ Γιαννούλας – 40’, 65’, 72’ Θ. Παπαδόπουλος)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπαδόπουλο ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα ο Πρωτεσίλαος πέρασε νικηφόρα από την Αγία Παρασκευή. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον έμπειρο φορ στο 40’ με εκτέλεση φάουλ, με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει και πάλι μετά από ασίστ του Μαρμαρινού στο 65’ και στο 72’ μετά από πάσα του Μιχόπουλου, ενώ δοκάρι είχε ο Βαλωτής στο 48’. Πολλά ήταν τα παράπονα των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 30’ ζήτησαν πέναλτι και κόκκινη στον τερματοφύλακα Μάνο, για ανατροπή του Καραγιάννη, αλλά δεν εισακούστηκαν, όπως σε ακόμη μία περίπτωση για χέρι αντιπάλου, που επίσης έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Παναγιώτου, Γιαννούλας, Τσίλογλου (61’ Λιάτσικος), Τρίμμης, Μεγαγιάννης (46’ Στ. Μαλακασιώτης), Μπόλης (46’ Κατσαγεωργίου), Καραγιάννης

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Χασιώτης (46’ λ.τρ. Λεϊμονής). Απ. Λάμπος, Μιχόπουλος, Χολέβας (67’ Σιαμανίκος), Κ. Κόρκος (86’ Χριστοδούλου), Σούδης, Μαρμαρινός (77’ Ι. Λάμπος), Κοπάνας, Βαλωτής, Παπαδόπουλος

Μαγνησιακός-Ανθιμος Γαζής 2-1

Σκόρερ: (43’, 80’ Θεοδωρόπουλος – 15’ Παπαδόπουλος)

Εντός έδρας νίκη με ανατροπή σημείωσε ο Μαγνησιακός επί του Άνθιμου Γαζή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Παπαδόπουλου, ο οποίος πλάσαρε τον Βίτσο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Μαγνησιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά του Θεοδωρόπουλου στο 43’. Το τελικό 2-1 έγραφε ο Θεοδωρόπουλος εκ νέου με κεφαλιά σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 75’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κίτσα.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Κρανιάς, Τσένας( 80’ Ζάγκας), Κοντοβάς, Βασιλείου(68’ Μηλωνάς), Προβιάς, Οικονόμου, Χατζηστρακόσιας, Δεμίρης(60’ Μάιπας), Θεοδωρόπουλος, Δανηλόπουλος

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ( Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Αλεξίου, Έλσον, Κωστάκης, Κιόσα( 75’ Μπακογιάννης), Κατσικαδάμος, Μπισμπέος(78’ Καρούτσος), Κίτσας, Παπαδόπουλος. Δημόπουλος(78’ Μπόγιαν)

Πηλέας-Αίας 0-5

Σκόρερ: (22’ Κωστούλας, 40’ Χειλάς, 47’, 55’, 60’ Θαν. Κατσαβριάς)

Με το εμφατικό 5-0 επικράτησε εκτός έδρας ο Αίαντας Σούρπης του Πηλέα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 22’ με σουτ στην κίνηση του Κωστούλα με τον Χειλά στο 40’ ομοίως με σουτ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη ο Αίαντας χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίσταση πέτυχε τρία ακόμη τέρματα με τον Κατσαβριά να σημειώνει χατ-τρικ, σκοράροντας στο 47’ με κεφαλιά και με σουτ στο 55’ και στο 60’ στη συνέχεια.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Καναράς, Παπαπορφυρίου, Φώτου (65’ Βαρσαμάς), Βαΐτσης (50’ Τσελεπίδης), Μπραχιμάι (55’ Ευθυμιάδης), Μωραΐτης, Θεοδώρου, Θάνος (65’ Αναστασόπουλος), Σιαμέτης

ΑΙΑΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Μπούρας, Ξηροκώστας, Πλαβός, Καλοδήμος, Τσόγκας, Μπιρτσάι, Χειλάς (70’ Μακανίκας), Σιαμέτης, Κωστούλας (65’ Κ. Κατσαβριάς), Θαν. Κατσαβριάς

Παγασητικός-Ηρακλής Β. 2-2

Σκόρερ: (3’, 70’ πεν. Λάιος – 28’ Νούσιας, 90’ πεν. Γκάγκας)

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Παγασητικός και Ηρακλής Βόλου. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Λάιο ύστερα από φάση διαρκείας με προβολή από κοντά να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Νούσιας με την συμπλήρωση 28 λεπτών παιχνιδιού ισοφάρισε με σουτ για τον Ηρακλή. Ο Παγασητικός πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι όταν ο Καραγιώργος ανατράπηκε με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λάιος γράφοντας το 2-1 στο 70’. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Γκάγκας από την άσπρη βούλα έδωσε χρυσό βαθμό στην ομάδα του.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Τάχος): Κλεάνθης, Χαλκίδης, Μηλωνάς, Ζιώγας, Λάιος, Κουτλουμπάσης (90’ Καράνταγλης), Σίμος, Γκατζούνας (82’ Δουλάς), Καραγιώργος, Δημητρίου, Τσένα (65’ Μάρκου)

ΗΡΑΚΛΗΣ Β. (Κόφφας): Κεφαλάς, Πάντσιος, Στρούγκης, Γεωργουλάκος, Γκαντής (80’ Καρπαθάκης), Μπέσας, Τανός ( 52’ Δαμάσκος), Κεμάλι, Νούσιας, Γκάγκας, Μπάμπα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β.

1. Θησέας 37

2. Διαγόρας 33

3. Πρωτεσίλαος 28

4. Πύρασος 26

5. Ακρόπολη 24

6. Σαρακηνός (-2) 23

7. Σκιάθος 21

8. Αίας Σούρπης 21

9. Μαγνησιακός 21

10. Πηλέας 11

11. Παγασητικός 11

12. Ηρακλής (-2) 11

13. Αγία Παρασκευή 7

14. Aνθιμος Γαζής 4

ΕΠΟΜΕΝΗ

Α’ Κατηγορία (15η)

Ηρακλής-Πρωτεσίλαος
Σκιάθος-Παγασητικός
Ακρόπολις-Αγία Παρασκευή
Αίας-Πύρασος
Ανθιμος Γαζής-Σαρακηνός
Διαγόρας-Πηλέας
Θησέας-Μαγνησιακός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου