ΤΟΠΙΚΟ

«Ατσαλάκωτος» με πεντάρα ο Θησέας, 10 γκολ πέτυχε ο Διαγόρας για την Α’ ΕΠΣΘ

ατσαλάκωτος-με-πεντάρα-ο-θησέας-10-γκ-148786

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Με νίκη ξεκίνησε και το 2018 η ομάδα του Θησέα Αγριάς, περνώντας από τη Σούρπη όπου επικράτησε με 5-1 του τοπικού Αίαντα για την 13η αγωνιστική και τελευταία του Α’ γύρου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, για την οποία ο Διαγόρας πέτυχε δέκα τέρματα σε βάρος του Ανθιμου Γαζή, ο οποίος όμως πέτυχε το γκολ της τιμής. Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Ακρόπολη-Μαγνησιακός 3-1

Σκόρερ: (23’ Τσουκάλης, 35’ Παγώνης, 65’ Αξιώτης- 26’ Κοντοβάς)

Μια ακόμα εντός έδρας νίκη σημείωσε η Ακρόπολη επικρατώντας με 3-1 του Μαγνησιακού. Το σκορ για του γηπεδούχους άνοιξε στο 23’ ο Τσουκάλης με προβολή στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Χάνου με τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα και τρία λεπτά αργότερα να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά του Κοντοβά έπειτα από σέντρα του Τσένα. Μετά την ισοφάριση και οι δύο αντίπαλες ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Παγώνη με δύο κεφαλιές να περνούν λίγο άουτ και οι φιλοξενούμενοι με τον Δανηλόπουλο να στέλνει από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ. Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 35’ με τον Παγώνη να κρεμά τον Βίτσιο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 65’ σε μια φάση διαρκείας ο Αξιώτης με προβολή από κοντά. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι το ντεμπούτο για την Ακροπόλη του ταλαντάχου και αρκετά ελπιδοφόρου δεκαπεντάχρονου Πούλιου καθώς και του Σάββα Μαυρίδη που αποκτήθηκε από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς (68’ Σιαμέτης), Τσιαντής, Κ. Κολυμήτρας, Χάνος, Μαυρίδης (90’ Πούλιος), Τσουκάλης, Παγώνης (60’ Μόσιος), Μιχολίτσης, Αξιώτης (72’Βλιώρας)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Κρανιάς, Ζάγκας (68’ Θεοδωρόπουλος), Προβιάς, Βασιλείου, Πανόπουλος (46’ λ.τρ. Οικονόμου), Δεμίρης (80’ λ.τρ. Μάιπας), Χατητρακόσιας, Δανηλόπουλος, Τσένα (80’ Μαγιόγλου), Κοντοβάς

Ηρακλής-Αγία Παρασκευή 2-0

Σκόρερ: (3’ Νούσιας, 18’ Ασλάνογλου)

Τρεις πολύτιμους βαθμούς κατέκτησε ο Ηρακλής Βόλου κερδίζοντας με 2-0 την Αγία Παρασκευή στο Βασδέκειο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Νούσια να αξιοποιεί στο έπακρο την πάσα του Γκάγκα για να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, με τον σκόρερ να τροφοδοτεί τον Ασλάνογλου στο 18’ και τον τελευταίο να σημειώνει το 2-0 με πανομοιότυπο τρόπο, αλλά να αποβάλλεται στο 38’, βλέποντας δύο κίτρινες κάρτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Ηρακλής κράτησε τη νίκη, με τον Κεφαλά να αποκρούει στην επανάληψη στα τετ-α-τετ των Γιαννούλα και Καραγιάννη.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Κόφφας): Κεφαλάς, Πάντσιος, Στρούγγης, Γεωργουλάκος, Μάρκος, Μπέσας, Ασλάνογλου, Γκάγκας, Νούσιας, Μπάμπα (65’ Κεμάλι), Τανός (92’ Μακρής)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Παναγιώτου, Κούκιος (46’ Κατσαγεωργίου), Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Γιαννούλας, Μπόλης, Τσίλογλου, Καραγιάννης, Τρίμμης (65’ Στραβέλας), Σαμαράς (46’ Μαλακασιώτης).

Παγασητικός-Πύρασος 0-5

Σκόρερ: (24’ Τσορμπατζής, 65’ Ζαχαράκης, 69’, 90’, Σιώμος 73’ Φούκης)

Με τα τέσσερα από τα πέντε γκολ να μπαίνουν στο β’ ημίχρονο, ο Πύρασος επιβλήθηκε του Παγασητικού με σκορ 5-0 το πρωί της Κυριακής στο ΕΑΚ. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από το 30’ οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη στον Ρουσσά.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό με την κεφαλιά του Τσορμπατζή με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πύρασος εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και έκανε το 0-2 στο 65’ με το σουτ του Ζαχαράκη λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα μπήκε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Σιώμο ο οποίος ήταν ανενόχλητος στο 2ο δοκάρι. Το 4-0 έγινε στο 73’ με τον Φουκή ο οποίος επίσης πλάσαρε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, ενώ το τελικό σκορ έγινε στο 90’ από τον Σιώμο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερό του τέρμα με σουτ εντός περιοχής. Ντεμπούτο έκανε το 15χρονος Αγχιαλίτης Θοδωρής Γκόλιας που προέρχεται από την ακαδημία του Πυράσου.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Τάχος): Αλεξής, Χαλκίδης, Μυλωνάς, Γκαζουνάς, Ζιώγας, Καρανταγλης, Τσένα (83’ Ανδρέου), Κουτλούμπασης (54’ Μάρκο), Καραγεώργος (79’ Περιβολιώτης), Δουλάς (74’ Γιαννούκος), Ρουσσάς.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Στεργίου (69’ Τσάκαλος), Γιοβάνης (77’ Γκόλιας), Γκίνης, Τσορμπαντζής, Τσάμης Δ. (59’ Τσάμης Γ.) , Ζαχαράκης, Μπαρμπούτας (46’ Φουκής), Σιώμος, Κατής, Ίμπρα

Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός 2-1

Σκόρερ: (53’ Μιχόπουλος, 63’ Παπαδόπουλος-20’ Κοντοβάς)

Νίκη με ανατροπή την πρώτη για το 2018 πέτυχε ο Πρωτεσίλαος σε βάρος του Σαρακηνού, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 20’, όταν Τσιουρής και Κοντοβάς έπαιξαν όμορφα το ένα-δύο με τον τελευταίο να μπαίνει από τα αριστερά για να σουτάρει και να ανοίξει το σκορ από κλειστή γωνία. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και ισοφάρισαν αρχικά με τον Μιχόπουλο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σούδη, για να πετύχουν και το νικητήριο τέρμα στο 63’ με τον Παπαδόπουλο να κερδίζει πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ντούρο με τον επόπτη να βλέπει παράβαση και τον Παπαδόπουλο να εκτελεί εύστοχα για το 2-1. Εκτός φάσης τραυματίστηκε ο Χρ. Γκάμπας στο 15’ για τους φιλοξενούμενους μετά από χτύπημα στον αστράγαλο και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Α. Λάμπος, Χασιώτης, Χολέβας, Μιχόπουλος, Σούδης, Κ. Κόρκος, Λεϊμονής (72’ Ι. Λάμπος), Μαρμαρινός (86’ Τσουβαλιάς), Βαλωτής, Παπαδόπουλος

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Ντούρο, Μαστακούλης (83’ Ρέλλος), Η. Ρακής (68’ λ.τρ. Γιαμαλής), Τσαρδακάς, Καλαμάτας, Σιγαλάκος (68’ Β. Ρακής), Κοντοβάς, Τσιουρής, Θάνος, Χρ. Γκάμπας (15’ λ.τρ. Δ. Γκάμπας).

Σκιάθος-Πηλέας 2-2

Σκόρερ: (30’, 60’ πεν. Γραββάνης – 23’ Θεοδώρου, 45’ πεν. Δημόπουλος)

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Σκιάθος και Πηλέας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα όταν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπραχιμάι και σέντρα ο Θεοδώρου σούταρε με τον Παπάρα να αποκρούει αρχικά και τον ίδιο παίκτη με δεύτερη προσπάθεια να γράφει το 0-1. Η ισοφάριση ήρθε για τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραββάνη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημόπουλου στο 45’. Άμεση και πάλι η απάντηση της ομάδας του Γιώργου Καλλιακούδα με τον Γραββάνη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο Δημόπουλος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση του βοηθού διαιτητή.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Δ. Γκιαουράκης, Τουρναβίτης, Νασιάκος, Γραββάνης, Μπρέγκου (85’ Δ. Γκιαουράκης), Τάσσος, Σιδηρόπουλος, Χισάι, Σαρρής (8’ λ.τρ. Νικολαΐδης), Χ. Τζελάι (75’ Α. Τζελάι)

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Κανναράς, Κ. Παπαπορφυρίου, Φώτου, Βαΐτσης (88’ Ευθυμιάδης), Μπραχιμάι (70’ Μπάντης), Μωραΐτης, Δημόπουλος, Θεοδώρου (83’ Δεδούσης), Βαρσαμάς (50’ Σιαμέτης)

Αίας Σούρπης-Θησέας 1-5

Σκόρερ: (25’ πεν. Κατσιαβριάς – 6’ Οικονόμου, 8’ Γκουγκούδης, 42’ Αραμπατζής, 69’ Μυρμίγκης, 86’ Δημουλάς)

Απτόητος συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του ο Θησέας που επιβλήθηκε με το ευρύ 5-1 του Αίαντα. Το σκορ για την ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου άνοιξε στο 6’ ο νεοαποκτηθείς Κώστας Οικονόμου με κεφαλιά με τον Γκουγκούδη δύο λεπτά αργότερα με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Αίας μείωσε σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατσιαβριά το οποίο κέρδισε ο Χειλάς στο 25’. Το 1-3 σημείωσε στο 42’ ο Αραμπατζής που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση έπειτα από έξοχη ασίστ του Γκουγκούδη και με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το τελικό σφύριγμα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο ακόμη φορές δίχτυα με πλασέ εντός περιοχής του Μυρμίγκη στο 69’ και σουτ του Δημουλά στο 86’.

ΑΙΑΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Τσόγκας, Πλαβός, Καλοδήμος, Σιαμέτης, Μπιρτσάι, Χειλάς (84’ Ξηροκώστας), Κατσιαβριάς, Μακανίκας (46’ Θ. Κωστούλας), Χριστέλλος (46’ Ν. Χριστέλλος).

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Ανασασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Οικονόμου, Ισά (85’ Γαρυφάλλου), Γκουγκούδης (74’ Δημουλάς), Αραμπατζής (53’ Μυρμίγκης), Κοτζαθανάσης, Σφάκας (65’ Βλάχος)

Διαγόρας-ΑνθιμοςΓαζής 10-1

Σκόρερ: (4’, 37’, 38’, 74’ Γουτούλης, 31’, 60’, 63’, 76’ Κουβελάς, 10’, 29’ Πάσχος – 15’ Κίτσας)

Με το εντυπωσιακό 10-1 επικράτησε ο Διαγόρας του Άνθιμου Γαζή. Το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής με την ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου να κυριαρχεί πλήρως στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να σκοράρει δέκα τέρματα! Από τέσσερα πέτυχαν οι Γουτούλης και Κουβελάς και δύο ο Πάσχος. Από τα δέκα συνολικά τέρματα δύο σημειώθηκαν με κεφαλιές, ένα του Πάσχου και ένα του Κουβελά και τα υπόλοιπα οκτώ με σουτ. Για τους φιλοξενούμενους το μοναδικό τέρμα πέτυχε στο 15’ ο Κίτσας με σουτ έξω από την περιοχή μειώνοντας σε 2-1 σε εκείνο το χρονικό σημείο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Β. Βουραζέρης, Δημητριάδης (62’ Ακριβούσης), Ν. Βουραζέρης (69’ Καρατζιώλης), Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγκος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καραμανλής (56’ Τρελόπουλος), Πάσχος, Γουτούλης, Γάρρος (56’ Καλλιακούδας)

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Μπόγιαν (65’ Παρασκευάς), Λάσκος (60’ Έλσον), Βούλγαρης, Κωστάκης, Αλεξίου, Κατσικαδάμος, Δημόπουλος (45’ Κιόσα), Κίτσας, Μπρισμπέος, Αβδιάι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β.

1. Θησέας 37

2. Διαγόρας 30

3. Πρωτεσίλαος 25

4. Ακρόπολη 23

5. Πύρασος 23

6. Σαρακηνός (-2) 22

7. Σκιάθος 21

8. Αίας Σούρπης 18

9. Μαγνησιακός 18

10. Πηλέας 11

11. Παγασητικός 10

12. Ηρακλής (-2) 10

13. Αγ. Παρασκευή 7

14. Aνθιμος Γαζής 4

Επόμενη

Α’ Κατηγορία (14η)

Παγασητικός- Ηρακλής Β.
Αγ. Παρασκευή- Πρωτεσίλαος
Πύρασος- Σκιάθος
Σαρακηνός- Ακρόπολις
Πηλέας- Αίας
Μαγνησιακός- Ανθ. Γαζής
Θησέας- Διαγόρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου