ΤΟΠΙΚΟ

Νέα αρχή με Μπακάλη… και Κύπελλο ΕΠΣΘ

νέα-αρχή-με-μπακάλη-και-κύπελλο-επσθ-216718

Εβδομάδα εξελίξεων αλλά και αγωνιστικής δράσης για Κύπελλο ΕΠΣΘ και πρωτάθλημα είναι η τρέχουσα για τον Ολυμπιακό Βόλου, που και επίσημα από τη Δευτέρα άλλαξε ηνία στο κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Νέος προπονητής -μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Μπράτσο- για τους ερυθρόλευκους είναι ο Λάκης Μπακάλης, με τον Βελεστινιώτη τεχνικό που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, να καλείται να βγάλει τον Ολυμπιακό από τη δεινή -βαθμολογικά και ψυχολογικά- θέση στην οποία έχει περιέλθει, μετά και την τελευταία ήττα για το πρωτάθλημα από τον Αμβρυσσέα στο Δίστομο την περασμένη Κυριακή, που τον έχει φέρει πίσω στη μάχη της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψει στο Μαρτίνο, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος του Οπούντιου, σ’ ένα ακόμη εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι, όπου θέλει πάση θυσία τη νίκη… για να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Ημέρα Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Σήμερα (2:30μ.μ.) πάντως, ο Ολυμπιακός, μετά και τη μη συναίνεση της ΕΠΣΘ στο αίτημα του για αλλαγή ημερομηνίας, φιλοξενείται του ΝΠΣ στο Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης, για τη φάση των «16» του θεσμού του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, σ’ ένα παιχνίδι, όπου θέλει να κυνηγήσει την πρόκριση, τόσο για λόγους ψυχολογίας όσο και εξασφάλισης της συνέχειας στον θεσμό.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα την πρωτοπόρο ομάδα, με το πρώτο παιχνίδι πριν από δύο εβδομάδες στο Πανθεσσαλικό για το πρωτάθλημα να έχει λήξει με 2-0 υπέρ των σημερινών γηπεδούχων. Ωστόσο, το Κύπελλο είναι διαφορετικός θεσμός, και ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα με όλες του τις δυνάμεις.

Οι φιλοξενούμενοι, σύμφωνα και με τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ της αστυνομίας, εκπροσώπων της διοργανώτριας αρχής και των δύο ομάδων για τα μέτρα ασφαλείας μετά και τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του πρωταθλήματος δε θα έχουν κόσμο στη Νεάπολη, πέρα των 15 ατόμων της Διοικούσας Επιτροπής και των χορηγών που θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από το Νότιο πέταλο του γηπέδου.

Τη σημερινή αναμέτρηση για το Κύπελλο θα διευθύνει ο Δημητριάδης, με βοηθούς τους Αναστασίου και Γεωργαντζή.

Μπακάλης: «Εύχομαι

να ανταποκριθώ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.86 μίλησε χθες ο προπονητής του Ολυμπιακού Λάκης Μπακάλης που αναφέρθηκε τόσο στην έναρξη της συνεργασία με τη νέα του ομάδα, όσο και στην επόμενη μέρα για τους ερυθρόλευκους.

Ο Βελεστινιώτης τεχνικός, μιλώντας για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ευχαριστώντας τη Δ.Ε. της ομάδας που τον επέλεξε: «Από την Κυριακή το βράδυ είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και το πρωί της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση και καταλήξαμε σε συμφωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου για την τιμή που μου έκανε να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Εύχομαι να ανταποκριθώ και να είμαι χρήσιμος στην παρούσα φάση».

Ο Λάκης Μπακάλης τόνισε ότι γνωρίζει τους νέους του παίκτες και θα πρέπει μέσα από το τεχνικό κομμάτι να δει πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο καθένας: «Είναι αλλιώς να τους παρακολουθείς αγωνιστικά και αλλιώς να τους βλέπεις στην προπόνηση, στην καθημερινότητα και τι μπορεί να βγάλει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά μου πρέπει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας και τι μπορούμε να βελτιώσουμε γρήγορα. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές και τα χαρακτηριστικά τους, και μέσα από το τακτικό κομμάτι που θα σχεδιάσουμε, θα δούμε κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο καθένας».

Σύμφωνα με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, οι τομείς στους οποίους χρειάζεται βελτίωση είναι το επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι: «Πρέπει να υπάρξει βελτίωση καθαρά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το εύκολο γκολ, ενώ θα ρίξουμε βαρύτητα και στο δημιουργικό κομμάτι».

Για τον Δημήτρη Σέττο, τον οποίο μετά από τον Ρήγα Φεραίο θα συναντήσει ξανά στον Ολυμπιακό, υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Φαντάζομαι να είναι σε καλή. Εύχομαι, πάντως, να τον… αναστήσω αγωνιστικά, γιατί είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και πέρυσι βοήθησε τον Ρήγα, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν προσαρμόστηκε. Βέβαια, είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό και πιο βαριά η φανέλα».

Ο Μαγνησιώτης προπονητής τόνισε πως η ομάδα του, παρά το γεγονός της δεινής βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκεται βάσει και του στόχου που είχε θέσει, έχει βάθος στο ρόστερ και ισάξιους ποδοσφαιριστές: «Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πάρα πολύ πίσω βαθμολογικά και φαντάζομαι πως δεν θα είναι ανάλογη και η ψυχολογία των παικτών. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως η ομάδα είναι καλή και έχει βάθος στο ρόστερ, που δεν το έχουν άλλες ομάδες. Έχει μια 20αδα ποδοσφαιριστών που είναι ισάξιοι. Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα και αν θα ανταποκριθούν μαζί μου.

Τέλος, αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι επεσήμανε: «Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Θέλουμε όλοι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, να ανταποκριθούμε με επιτυχία και να προχωρήσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου