ΤΟΠΙΚΟ

Αμετάβλητη η κορυφή, στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ

αμετάβλητη-η-κορυφή-στην-α-κατηγορί-219081

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Με το Θησέα Αγριάς να παίρνει ακόμη μία νίκη και να φθάνει στους 25 βαθμούς, παραμένοντας στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ πέρασε και η 9η αγωνιστική, στην οποία μεγάλη νίκη σημείωσε η Σκιάθος, κερδίζοντας με 3-0 τον Πρωτεσίλαο, πιάνοντας τον στη 2η θέση και στους 19 βαθμούς. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγία Παρασκευή-Αίας 0-1

Σκόρερ: (53’ Χειλάς)

Άλλη μια σημαντική νίκη για τον Αίαντα Σούρπης που επιβλήθηκε με 1-0 εκτός έδρας της Αγίας Παρασκευής. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί. Η Αγία Παρασκευή έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκoρ. Συνολικά καταγράφηκαν τέσσερα χαμένα τετ-α-τετ, εκ των οποίων τρία με τον Καραγιάννη και ένα με τον Σαμαρά, ενώ το σουτ του Γιαννούλα στο 52’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση στο 52’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κωστούλας σέντραρε από τα δεξιά με τον Χειλά να κάνει το μυτάκι και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Τσιτσιρίκου για να αναπαυθεί στα δίχτυα για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα με το σουτ του Κατσαβριά στο 80’ να περνά ξυστά άουτ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Παναγιώτου, Χατζημητροφάνης, Λούμπαρδος, Γιαννούλας, Μπόλης, Λιάτσικος (60’ Τσίλογλου), Καραγιάννης, Σαμαράς (60’ Μαρμαρινός)

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Μαλλιαρός, Καλοδήμος, Πλαβός, Σιαμέτης (85’ Μπούρας), Κωστούλας (90’ Κραβαρίτης), Χειλάς, Μπιρτσάι, Κατσιαβριάς, Χριστέλλος

Σαρακηνός-Διαγόρας 0-2

Σκόρερ: (71’ Γουτούλης, 90’ Καραμανλής)

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Διαγόρα απέναντι στον Σαρακηνό με την ομάδα του Στεφανοβικείου να φτάνει τους 18 βαθμούς και να εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης με το τελικό σκορ να κρίνεται δίκαιο βάση της εικόνας των δύο ομάδων. Στο 20’ καταγράφηκε η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Καραπλιάγκο να εκτελεί το κόρνερ, τον Κουβελά να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ο Σαρακηνός απείλησε με τους Κοντοβά, Μαστακούλη και Τσιουρή, να μην μπορούν να βρουν τον τελικό στόχο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου αύξησε την πίεση και έφθασε στη νίκη χάρη στα τέρματα των Γουτούλη στο 71’ με ατομική ενέργεια από τα αριστερά και πλασέ και του Καραμανλή στο 90’ με καταπληκτικό σουτ βολέ έξω από την περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοντογιάννη.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος (75’ Ρέλλος), Ρακής, Καλαμάτας, Τσαρδακάς (75’ Γ. Μαστακούλης), Θάνος (60’ Ντίτσιος), Κοντοβάς, Τσιουρής, Αν. Μαστακούλης, Χ. Γκάμπας (80’ Δ. Γκάμπας)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Ευγ. Βουραζέρης, Καραμανλής, Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Δημητριάδης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Τρελόπουλος(70’ Κ. Καραπλιάγκος), Πάσχος(64’ Γάρρος), Καλλιακούδας(60’ Γουτούλης), Κανναβό(87’ Ακριβούσης)

Παγασητικός-Ακρόπολη 1-3

Σκόρερ: (78’ Κουτλουμπάσης – 25’, 42’ Μιχολίτσης, 90’ Θεοδώρου)

Επιστροφή στις νίκες για την Ακρόπολη απέναντι στον Παγασητικό με 3-1. Το σκορ άνοιξε στο 25’ με πλασέ του Παπαεμμανουηλίδη μέσα από την περιοχή. Το 0-2 σημείωσε στο 42’ ο Μιχολίτσης εκμεταλλευόμενος την κάθετη του Κ. Κολυμήτρα πλασάροντας στην απέναντι γωνία.

Ο Παγασητικός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 78’ με κεφαλιά του Κουτλουμπάση ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μαστροπαναγιώτη και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Θεοδώρου γύρισε ωραία και πλάσαρε τον Κλεάνθη για το τελικό 1-3.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Κλεάνθης, Γκατζούνας, Ζιώγας (65’ λ.τρ. Χαλκίδης), Λάιος, Μαστροπαναγιώτης, Λαρίσης, Κουτλουμπάσης, Κικής (25’ λ.τρ. Καράνταγλης), Μπραχόλι, Δουλάς (46’ Σίμος), Ρουσσάς (46’ Μυλωνάς)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Σιαμέτης (80’ Γκαντής), Τσιαντής, Τσούτσας, Χάνος, Κ. Κολυμήτρας, Κόκκας, Μιχολίτσης (80’ Θεοδώρου), Τσουκάλης (90’ Βλιώρας), Αξιώτης (75’ Παγώνης)

Ηρακλής-Μαγνησιακός 1-2

Σκόρερ: (40’ Ασλάνογλου – 25’ πεν. Κοντοβάς, 63’ Λιάρος)

Εκτός έδρας νίκη με 1-2 για τον Μαγνησιακό απέναντι στον Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και δίκαια έφτασαν στο τελικό 1-2. Το σκορ άνοιξε στο 25’ με τον Λιάρο να κερδίζει πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κοντοβάς. Ο Ηρακλής βρήκε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ασλάνογλου στο 37’ να σουτάρει από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και να κάνει το 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ με τον 16χρονό Τάνο να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ.

Στην επανάληψη ο Μαγνησιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και η υπεροχή του έφερε το δεύτερο και καθοριστικό τέρμα. Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών παιχνιδιού ο Λιάρος με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Στα τελευταία λεπτά μετά από γέμισμα η μπάλα κατέληξε στον Πετρόπουλο, ο οποίος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το ψαλιδάκι για να κάνει το 2-2, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Κόφφα στον πάγκο του Ηρακλή, μετά την αποχώρηση του Νίκου Τσιαντάκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κόφφας): Κεφαλάς, Μπατσικώστας, Δαμάσκος, Μακρής (45’ Πάντσιος), Στρούγκης (70΄Καρπαθάκης), Μπέσας, Ασλάνογλου, Γκάγκας, Μπάμπα, Πετρόπουλος, Τάνος

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Μιχαλόπουλος, Ζάγκας, Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς, Γκέρτσο, Χατζητρακόσιας, Μάιπας, Λιάρος (72’ Θεοδωρόπουλος), Δανηλόπουλος (72’ Τσιάνος, Δεμίρης

Πηλέας-Θησέας 1-4

Σκόρερ: (58’ Δημόπουλος – 45’, 86’ Βλάχος, 55’ Ρουκάς, 89’ αυτ. Αλβανόπουλος)

Τρεις ακόμη βαθμούς προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Θησέας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο εφετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 45’ με τον Βλάχο να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τανάγια και να γράφει το 0-1. Στο 55’ το 0-2 έγραψε ο Ρουκάς με πανομοιότυπο τρόπο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή εκμεταλλευόμενος σέντρα του Αναστασίου. Ο Πηλέας μείωσε με τον Δημόπουλου στο 58’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χιούσι. Στο 82’ ο Πηλέας είχε μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Σιαμέτη να περνά ελάχιστα άουτ. Με τη συμπλήρωση 86 λεπτών παιχνιδιού ο Θησέας πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Βλάχο να πιάνει εκ νέου την κεφαλιά από σέντρα του Τανάγια, με το τελικό 1-4 να γράφεται με τον Ρουκά να βγάζει τη σέντρα και τον Αλβανόπουλο να πιάνει άθελά του την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς (65’ λ.τρ. Ευθυμιάδης), Καναράς, Αντζούρης (80’ Αλβανόπουλος), Παπαπορφυρίου, Σιαμέτης, Βαΐτσης, Δημόπουλος, Θάνος, Τσελεπίδης (45’ Μπραχιμάι).

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρούσας, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας, Σφάκας (80’ Γαρυφάλλου), Δημουλάς (51’ λ.τρ. Αντζούρης), Βλάχος, Γκουγκούδης (54’ Μυρμίγκης), Ισά

Σκιάθος-Πρωτεσίλαος 3-0

Σκόρερ: (6’ Χισάι, 9’ Μαλάκος, 36’ πεν. Ντένι Πρίφτι)

Ακάθεκτη συνεχίζει η Σκιάθος επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 του Πρωτεσίλαου, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα του Χισάι στο 6’ με σουτ μέσα από την περιοχή, του Μαλάκου στο 9’ με κεφαλιά και του Ντένι Πρίφτι στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Να σημειωθεί ότι ο Πρωτεσίλαος παρατάχθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση με αρκετές απουσίες βασικών παικτών με τον σέντερ μπάκ Μιχόπουλο να αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα ελλείψει των δύο τερματοφυλάκων της ομάδας. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμούς με τον Πρωτεσίλαο να έχει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να βρει ένα τέρμα με τρία χαμένα τετ-α-τετ με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την απίστευτη ευκαιρία του Βαλωτή στο 65’, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπάρα. Η Σκιάθος αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες ελέω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπρέγκου στο 80’.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Χρυσάνθης, Νασιάκος, Πρίφτι Έλιο, Πρίφτι Ντένι, Μπρέγκου, Τάσσος, Σαρρής(75’ Τζελάι), Χισάι (70΄Τουρβναβίτης), Μαλάκος (55’ Ζαρίφης), Φιλιππούλης (65’ Γραββάνης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μιχόπουλος, Λάμπος Ι., Λάμπος Α., Νικογιάννης, Χσιώτης, Σούδφης, Λειμονής (36’ Χριστοδούλου), Βαλωτής, Παπαδόπουλος, Κοπανάς, Θ. Κόρκος

Πύρασος-Άνθιμος Γαζής 4-1

Σκόρερ: (44’ Σιώμος, 53’, 62’ Δαμάσκος, 65’ Σαμαράς – 50’ Μπακογιάννης)

Ευρεία νίκη με 4-1 σημείωσε ο Πύρασος απέναντι στον Άνθιμο Γαζή. Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το πρώτο κιόλας λεπτό μπήκαν δυνατά για να φτάσουν στη νίκη. Οι επιθετικές προσπάθειες βρήκαν αντίκρισμα στο 44’ με τον Σιώμο να αστοχεί αρχικά από την άσπρη βούλα αλλά με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ο Άνθιμος Γαζής κόντρα στη ροή του παιχνιδιού βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπακογιάννη μετά από φάση διαρκείας και ασθενής απόκρουση του Τσιλίγκου να κάνει το 1-1. Το 2-1 πέτυχε ο Δαμάσκος με προβολή από κοντά για να γράψει στο 62’ ο ίδιος παίκτης το 3-1 με την μπάλα να βρίσκει και στον Κίτσα και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ζαρίφη. Το τελικό 4-1 έγινε από τον Σαμαρά με τη συμπλήρωση 65 λεπτών παιχνιδιού με πλασέ μέσα από την περιοχή.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Τσάκαλος (60’ Στεργίου), Γιοβάνης, Γκίνης, Τσορμπατζής (67’ Ευθυβούλης), Κατής (80’ Σταντζούρης), Μπασδάνης, Σαμαράς, Σιώμος, Δαμάσκος, Ίμπρα

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Κίτσας, Σένκο (80’ Γούσιος), Μυλωνάς, Κωστάκης, Μπακογιάννης, Κατσικαδάμος (75’ Λάσκος), Δημόπουλος, Μπόγιαν, Αβντιάι, Αλεξίου (70’ Καρούτσος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου