ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Διαγόρα με 1-0 τον Μαγνησιακό

πρώτη-εντός-έδρας-νίκη-για-τον-διαγόρα-227505

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Την πρώτη εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Διαγόρας, κερδίζοντας με 1-0 τον Μαγνησιακό για την 8η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, όπου στην κορυφή παραμένει ο Θησέας μετά το 4-0 επί του Ηρακλή και τον ακολουθεί ο Πρωτεσίλαος, κερδίζοντας με 5-1 τον Παγασητικό. Αναλυτικά:

Διαγόρας-Μαγνησιακός 1-0

Σκόρερ: (70’ Πάσχος)

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Διαγόρα, που επικράτησε με 1-0 του Μαγνησιακού, σε μια αναμέτρηση που ήταν επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Στεφανοβικείου, η οποία έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες, με το 1-0 να κρίνεται φτωχό. Στο 25’ o Κουβελάς έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Μιχαλόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα τα σουτ των Πάσχου και Καναβού έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε εκ νέου ο Μιχαλόπουλος. Η πίεση των γηπεδούχων βρήκε τελικώς αντίκρισμα στο 70’ με τον Κουβελά να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά και τον Πάσχο να πιάνει ωραία την κεφαλιά και να χαρίζει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Μαγνησιακός κόντρα στην ροή του παιχνιδιού στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας έφτασε μια ανάσα από το να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας, με τον Τσιάνο να σουτάρει από τα δεξιά και την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βουραζέρη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ( Καλογήρου): Β. Βουραζέρης, Καραμανλής, Δημητριάδης, Πρασσάς, Ν. Βουραζέρης, Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καναβός (86’ Τρελόπουλος), Πάσχος (80’ Κ. Καραπλιάγκος), Καλλιακούδας (60’ Ακριβούσης), Γουτούλης (70’ Γάρος).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Μιχαλόπουλος, Ζάγκας, Χατζητρακόσιας, Κοντοβάς, Γκέρτσο, Προβιάς, Μάιπας (75’ Βασιλείου), Λιάρος (80’ Τσιάνος), Δανηλόπουλος, Μηλωνάς, Δεμίρης (80’ Τσένα).

Ακρόπολη-Πύρασος 1-3

Σκόρερ: (18’ Αξιώτης – 12’ Δαμάσκος, 42’ πεν, 58’ Ζαχαράκης)

Σπουδαίο διπλό για τον Πύρασο απέναντι στην ανεβασμένη Ακρόπολη με σκορ 1-3. Σε ένα ισορροπημένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, ο Πύρασος άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον Δαμάσκο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά, τον Ανατολή να αποκρούει προσωρινά και με δεύτερη προσπάθεια ο ίδιος παίκτης να ανοίγει τον σκορ για την ομάδα του. Άμεση ήταν η απάντηση της Ακρόπολης, με τον Αξιώτη με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Με τη συμπλήρωση 42 λεπτών παιχνιδιού ο Πύρασος ανέκτησε το προβάδισμα, με τον Ζαχαράκη να κερδίζει πέναλτι και να το μετουσιώνει σε γκολ, σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Στην επανάληψη η Ακρόπολη είχε σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση, με τον Αξιώτη και τον Παπαεμμανουηλίδη να αστοχούν από θέση τετ-α-τετ. Εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Πύρασος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Ζαχαράκη να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανατολή, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τελικό 1-3.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης (75’ Σιαμέτης), Πασσιάς, Τσούτσας, Τσιαντής, Αν. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Θεοδώρου (46’ Κόκκας), Μιχολίτσης (60’ Μόσιος), Τσουκάλης, Στ. Αξιώτης (83’ Παγώνης).

ΠΥΡΑΣΟΣ( Αρσένος): Τσιλίγκος, Στεργίου (65’ Τσάκαλος), Γιοβάννης, Μπασδάνης, Γκίνης, Τζορμπατζής (90’ Δ. Τσάμης), Ιμπρα (80’ Γ. Τσάμης), Κατής, Δαμάσκος (55’ Μπαρμπούτας), Ζαχαράκης, Σαμαράς.

Άνθιμος Γαζής-Πηλέας 0-2

Σκόρερ: (21’ Τσελεπίδης, 66’ Σιαμέτης)

Πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας με 2-0 πέτυχε ο Πηλέας απέναντι στον Άνθιμο Γαζή, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πηλέας ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και πήρε το προβάδισμα στο 21’ με τον Τσελεπίδη από τα πλάγια να εξαπολύει ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζαρίφη. Με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών ο Σιαμέτης σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα των αμυντικών του Άνθιμου Γαζή. Οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν στο 38’ η μπάλα έφτασε μέσα στην μικρή περιοχή του Πηλέα με τον Ταφίλη να μην μπορεί να την σπρώξει σε κενό τέρμα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 66’ με διαγώνιο σουτ του Σιαμέτη εκτός περιοχής.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Κίτσας, Κωστάκης, Κουτσουνίδης, Ξηρόφωτος (35’ Μπόγιαν), Κατσικαδάμος, Δημόπουλος (70’ Σιδηρόπουλος), Ταφίλης (39’ Τζήμας), Παπαδόπουλος, Αλεξίου.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς (65’ Αλβανόπουλος), Κανναράς, Φώτου, Βαΐτσης, Σιαμέτης, Αντζούρης (75’ Ευθυμιάδης), Δημόπουλος, Θάνος (87’ Αναστασόπουλος), Τσελεπίδης (80’ Καζάκης).

Σκιάθος-Αγία Παρασκευή 4-0

Σκόρερ: (32’ Σαρρής, 60’ Χισάι, 69’ Μαλάκος, 75’ Τάσσος)

Μια ακόμη νίκη που συνδυάστηκε με πολύ καλό ποδόσφαιρο σημείωσε η Σκιάθος, επικρατώντας με 4-0 εντός έδρας της Αγίας Παρασκευής, σκαρφαλώνοντας και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή στο παιχνίδι, σκόραραν τέσσερις φορές και έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Το σκορ άνοιξε στο 32’ με τον ΝτένιΠρίφτι να εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά και τον Σαρρή με δεύτερη προσπάθεια να νικάει από κοντινή απόσταση τον Καραγιάννη, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «νησιώτες» ήταν καταιγιστικοί και πέτυχαν τρία ακόμη τέρματα σε διάστημα δεκαπέντε λεπτών. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μαλάκος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χισαί με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 69’ τρίτο τέρμα για τους φορμαρισμένους γηπεδούχους, με τον Τάσσο να σεντράρει από τα δεξιά και με νέα κεφαλιά τον Μαλάκο να σκοράρει για το 3-0. Το τελικό 4-0 σημείωσε στο 75’ ο Τάσσος με πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Χισαί, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Νικολαΐδης, Χρυσάνθης (80’ Τσάκας), Νασιάκος, Ντένι Πρίφτι, Έλιο Πρίφτι, Μπρέγκου, Τάσσος, Χισάι (78’ Τουρναβίτης), Σαρρής (70’ Ζαρίφης), Μαλάκος, Φιλιππούλης (75’ Φερετζέλης).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Ζήγρας, Κούκιος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Γιαννούλης, Μπόλης (68’ Ιωακειμίδης), Τρίμης (70’ Μπούργος), Καραγιάννης (28’ λ.τρ. Σαμαράς), Λιάτσικος, Μεγαγιάννης.

Πρωτεσίλαος-Παγασητικός 5-1

Σκόρερ: (5’ Κοπάνας, 12’, 65’, 86’ Βαλωτής, 58’ Θ. Κόρκος – 28’ Λαρίσης)

Ευρεία εντός έδρας νίκη για τον Πρωτεσίλαο με 5-1 επί του Παγασητικού με την ομάδα του Πτελεού να φτάνει σε ακόμη ένα τρίποντο και να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση. Το τελικό σκορ δεν ήρθε τόσο εύκολα, με τον Παγασητικό να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, να πετυχαίνει ένα τέρμα και να χάνει αρκετές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν και έντονα παράπονα από την διαιτησία. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’ ο Κοπάνας με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού δέχτηκε την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Παπαδόπουλου. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 12’, με τον Βαλωτή να εξαπολύει φανταστικό σουτ από τα 40 μέτρα. Ο Παγασητικός μείωσε σε 2-1 με τον Λαρίση στο 28’ με σουτ εκτός περιοχής, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πρωτεσίλαος σημείωσε άλλα τρία τέρματα με πλασέ μέσα από την περιοχή του Θ. Κόρκου στο 58’ με τον Βαλωτή στο 65’ και στο 86’ με σουτ εκτός περιοχής πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο Παγασητικός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα με τους Ρουσσά και Μπραχόλι να αστοχούν από θέση τετ-α-τετ και τον Χατζημητροφάνη σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μάνου.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Λάμπος Ι., Μιχόπουλος, Χσιώτης, Σούδης , Κ. Κόρκος, Νικογιάννης, Βαλωτής, Παπαδόπουλος(86’ Χριστδούλου), Κοπάνας (67’ Μαρικλέν).

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Κλεάνθης, Γκατσούνας, Ζιώγας, Ξηρομερίτης (60’ Κικής), Μαστροπαναγιώτης, Χαλκίδης (80’ Βουρδάκης), Κουτλούμπασης, Λαρίσης, Μπραχόλι, Ρουσσάς, Καραγιώργος (70’ Δουλάς).

Αίας-Σαρακηνός 2-1

Σκόρερ: (2’ Χειλάς, 77’ Μπιρτσάι – 32’ Τσιουρής)

Σημαντική νίκη με 2-1 για τον Αίαντα Σούρπης επί του Σαρακηνού. Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό ο Αίας πήρε από νωρίς το προβάδισμα, με τον Χειλά μόλις στο 2’ να χρίζεται σκόρερ με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 20’ χάθηκε χρυσή ευκαιρία για τον Σαρακηνό για την ισοφάριση με τον Μαστακούλη να μην προλαβαίνει να αξιοποιήσει τη σέντρα από τα αριστερά και να κάνει την προβολή σε κενή εστία. Τελικά το 1-1 ήρθε στο 32’ με τον Τσιουρή να ευστοχεί με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Χειλά να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ και το σουτ του Κατσαβριά να περνά ξυστά άουτ. Ο Σαρακηνός απείλησε με τις κεφαλιές των Τσιουρή και Γιαννακούρα. Τελικά οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή του Μπιρτσάι, παίρνοντας μια σημαντική νίκη απέναντι σε ένα αξιόμαχο σύνολο.

ΑΙΑΣ (Στέκας): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Χουλιαράς, Πλαβός, Καλοδήμος, Μακανίκας(41’ λ.τρ. Κραβαρίτης), Σιαμέτης(75’ Μαλλιαρός), Κατσαβριάς(90’ Γαρυφάλλου), Μπιρτσάι, Χριστέλλος (65’ Γρούνας), Χειλάς.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ(Φασουράκης): Γραντάς, Ντούρο, Σιδηρόπουλος(80’ Τσαρδακάς), Τσαγγαράς, Γιαμλής(50 λ.τρ. Ρακής), Καλαμάτας, Θάνος(65’ Γιαννακούρας, Κονοτβάς, Τσουρής, Μαστακούλης(75’ Δ. Γκάμπας), Χ. Γκάμπας.

Θησέας-Ηρακλής 4-0

Σκόρερ: (20’ πεν. Κοτζαθανάσης, 45’ Μίλτος, 46’ Βλάχος, 90’ Αντζούρης)

Μια ακόμη νίκη για τον Θησέα που συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου επικράτησε με 4-0 του Ηρακλή σε έναν παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η πρώτη κλασική ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 20’ ο Θησέας άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοτζαθανάση. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μίλτο να δέχεται την υπέροχη κάθετη πάσα του Βλάχου και να πλασάρει για το 2-0. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους έγινε το 3-0 με κεφαλιά του Βλάχου μέσα από την περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σφάκα με τον Ισά στο 90’ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Αντζούρη με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Μπράνος, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες (66’ Μυρμίγκης), Ιωάννου, Τανάγιας, Σφάκας, Γκουγκούδης, Βλάχος(64’Αντζούρης), Κοτζαθανάσης (57’ Καραλόπουλος), Μίλτος (57’ Ισά).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Μπατσικώστας, Στρούγγης (70’ Γεωργουλάκος), Δαμάσκος, Μακρής (60’ Μπάτσιος), Γκάγκας, Πετρόπουλος (60’ Μπέσσας), Νούσιας, Μπάμπα (70’ Τανός), Κεμάλι, Ασλάνογλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α ΕΠΣΘ

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. ΘΗΣΕΑΣ 22 19-4

2. ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 19 26-11

3. ΣΚΙΑΘΟΣ 16 14-6

4. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 15 11-3

5. ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 13 19-6

6. ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 12 18-10

7. ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ 12 11-7

8. ΑΚΡΟΠΟΛΗ 11 15-15

9. ΠΥΡΑΣΟΣ 11 9-7

10. ΗΡΑΚΛΗΣ 7 10-12

11. ΠΗΛΕΑΣ 7 9-27

12. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΗ 4 8-18

13. ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ 4 5-28

14. ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ 3 9-28

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου