Μαγνησιακός

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-06, 12:31:45
Μαγνησιακός

Μια ομάδα που στηρίζει τα βολιώτικα ταλέντα…

Η γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού δημιουργήθηκε το 2008 από τους γυμναστές Θεόδωρο Κατσαμόρα και Βαγγέλη Κεχαγιά. Οι δύο γυμναστές με τη δημιουργία της γυναικείας ομάδας του Μαγνησιακού θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέα κορίτσια να ασχοληθούν με την μπάλα και να μάθουν τη μαγεία του γηπέδου. Η βολιώτικη ομάδα, αν και νεοφώτιστη, έχει καταφέρει να εξελιχθεί και να συμμετάσχει από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας της στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Την περίοδο 2008-2009 ο Μαγνησιακός με τα μικρής ηλικίας ταλέντα του έλαβε μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΠΟ και κατέλαβε την 4η θέση με το πείσμα και την αγάπη για το ποδόσφαιρο, παρά το ότι τα κορίτσια δεν είχαν μεγάλη αγωνιστική πείρα. Την περίοδο 2009-2010 οι κυανόλευκες, ενόψει του πρωταθλήματος της ΕΠΟ κατάφεραν να ισοβαθμήσουν στην 2η θέση με την πρώτη ομάδα, τις Αμαζόνες Τρικάλων, πράγμα που τους χάρισε και την άνοδο στη Β’ Εθνική. Το 2010-2011 ο Μαγνησιακός αντιμετωπίζει δύσκολους αντιπάλους στην Β΄ Εθνική, κάτι όμως που δεν τον πτοεί, μιας και έχει βελτιωθεί αγωνιστικά. Έτσι τερματίζει 3ος, ενώ πρώτες ομάδες αναδείχτηκαν με ισοβαθμία ο Φιλυριακός και η Καβάλα 86’. Φέτος, την περίοδο 2011-2012, η ομάδα του Μαγνησιακού κάνει μια πολύ καλή πορεία στον 1ο όμιλο (βόρειο) της Β’ Εθνικής και μέχρι στιγμής κατέχει την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα με 9 βαθμούς, έχοντας προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής της γυναικείας ομάδας του Μαγνησιακού είναι ο κ. Θόδωρος Κατσαμόρας με βοηθό προπονητή τον κ. Μέντη Μακρή. Η ομάδα του Μαγνησιακού αποτελείται από νεαρής ηλικίας κορίτσια που έχουν όρεξη και αγάπη για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Την ομάδα αποτελούν οι εξής παίκτριες: Γαγάρα Άννα (αμυντικός), Φέγγερ Αγγέλα (τερματοφύλακας), Καλαπαναγιώτου Ζωγραφιά (αμυντικός), Μεγαγιάννη Γιώτα (αμυντικός), Παπασακελαρίου Ευαγγελία (μέσος), Παπασακελαρίου Ζαφειρία (αμυντικός), Μήττα Μυρσίνη (επιθετικός), Κατσαβριά Άννα-Μαρία (επιθετικός), Χατζηλιόντα Αγλαΐα (επιθετικός), Κέκου Όλια (επιθετικός), Λιάκου Νικολέττα (επιθετικός), Κουλοχέρη Δήμητρα (επιθετικός), Κατσιώτη Σοφία (μέσος), Μακρή Αντριάνα (αμυντικός), Χαραλάμπου Ιωάννα (μέσος), Καλουδάκη Ελευθερία (αμυντικός), Κοσμοπούλου Έλενα (μέσος), Σιδεροπούλου Πέρσα (επιθετικός), Μαργαρίτη Χριστίνα (τερματοφύλακας), Χαρίση Κωνσταντίνα (επιθετικός), Κουτσαδημούδη Δάφνη (ανυντικός), Χατζηκωστή Ευαγγελία (επιθετικός), Γιαννακοπούλου Έλενα (μέσος), Κορωναίου Φανή (αμυντικός) και Σπυρωπούλου Μαρία (επιθετικός).

Η ομάδα του Μαγνησιακού έχει ως σκοπό να προωθήσει νέα ταλέντα από την περιοχή του Βόλου και οι μόνες μεταγραφές που έχουν επιλέξει να κάνουν είναι αυτές της Κουλοχέρη Δήμητρας (μεταγραφή από την ομάδα Βόλος 2004), της Γιαννακοπούλου Έλενας (μεταγραφή από τον Αστέρα Ρεδεστού) και της Αγλαΐας Χατζηλιώντα (δανεική από την ομάδα Βόλος 2004).

Ο προπονητής του Μαγνησιακού Θοδωρής Κατσαμόρας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η ομάδα του Μαγνησιακού δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοπέλες της περιοχής μας να ασχοληθούν με το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο, που σιγά- σιγά έχει κατακτήσει και το γυναικείο φύλο. Το ταλέντο στις γυναίκες δεν υπολείπεται σε σχέση με τους άντρες και αυτό έχει αποδειχτεί από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Ο Μαγνησιακός στηρίζεται κυρίως σε παίχτριες μικρής ηλικίας, που έχουν όρεξη και ταλέντο και αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο. Κάποιες από αυτές έχουν ‘χτυπήσει’ την πόρτα των εθνικών ομάδων, όπως η Κέκου, η Μήττα, η Κατσαβριά, η Μαργαρίτη και η Γαγάρα. Ο σύλλογος δίνει την δυνατότητα και σε ακόμη πιο μικρά κορίτσια, ηλικίας από 7-14 χρονών, να γνωρίσουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου μέσα από το τμήμα ακαδημίας ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού».

Προς τιμήν της ομάδας του Μαγνησιακού είναι η επιλογή να στηρίξει την ομάδα του σε μικρής ηλικίας ταλέντα από την περιοχή του Βόλου, χωρίς να αναζητήσει να κάνει μεταγραφές παιχτριών από άλλες ομάδες εκτός Βόλου. Η 16χρονη παίχτρια Αντριάνα Μακρή δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Παίζω ποδόσφαιρο εδώ και 7 χρόνια και έχω αγωνιστεί στο παρελθόν, στην ομάδα Βόλος 2004 και τώρα αγωνίζομαι στον Μαγνησιακό. Αγαπώ πάρα πολύ την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία μας στην Β’ Εθνική, γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο επειδή είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα και σου μαθαίνει να φέρεσαι με ομαδικότητα στο γήπεδο αλλά και στην ζωή σου». Ένα ακόμα ταλέντο του Μαγνησιακού είναι η 15χρονη επιθετικός Κέκου Όλια, η οποία είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: « Παίζω ποδόσφαιρο εδώ και 7 χρόνια. Ξεκίνησα από την ομάδα Βόλος 2004 και τώρα αγωνίζομαι στον Μαγνησιακό. Νοιαζόμαστε όλοι για την ομάδα μας και προσπαθούμε πάντα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Διάλεξα να ασχοληθώ με το άθλημα του ποδοσφαίρου, γιατί από μικρή έκανα παρέα με φίλους μου αγόρια, έπαιζα ποδόσφαιρο μαζί τους και κάποια στιγμή ένιωσα την επιθυμία να πάω να γραφτώ στην ακαδημία, για να μάθω όλα τα μυστικά της μπάλας. Η ομάδα έχει πολύ καλή πορεία, είμαστε 2η χρονιά στη Β΄ Εθνική και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε».

Σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη της γυναικείας ομάδας του Μαγνησιακού έχει η στήριξη από την διοίκηση της ομάδας. Τη διοίκηση αποτελούν ο Πρόεδρος, κ. Ψυχούλας Ιωάννης, ο τεχνικός διευθυντής, κ. Κεχαγιάς Βαγγέλης, ο έφορος της γυναικείας ομάδας, πατήρ Παπασακελλαρίου Θεόδωρος και τα μέλη - βοηθοί κ. Κατσιώτης Ιωάννης, ο κ. Μήττας Θανάσης και ο κ. Χαραλάμπου Γιώργος. Ο πατήρ Παπασακελαρίου δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σε καλή πορεία, όμως δεν το στηρίζουν όσο θα έπρεπε. Τα περισσότερα κορίτσια του Μαγνησιακού αγωνίζονταν 5-6 χρόνια στις ακαδημίες και έπειτα ενσωματώθηκαν στην ομάδα. Υπάρχουν προβλήματα όπως το γηπεδικό. Η ομάδα κάνει προπονήσεις σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, γι’ αυτό σε κάθε μας αγώνα παίζουμε σε άλλα γήπεδα του Βόλου. Δεν έχουμε έδρα λόγω της κακής κατάστασης του γηπέδου του Μαγνησιακού. Ευτυχώς η τοπική Ε.Π.Σ.Θ. και τα σωματεία μάς παραχωρούν γήπεδο για να παίξει η ομάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μεγάλο κεφάλαιο για την ύπαρξη της ομάδας είναι ο προπονητής Θοδωρής Κατσαμόρας, διότι έχει τα παιδιά από μικρά κοντά του. Χαίρει άκρας εκτιμήσεως από όλους τους γονείς, γιατί είναι πρώτα πρώτα άνθρωπος, γυμναστής και προπονητής. Ως έφορος ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Ψυχούλα που μας στηρίζει, αλλά και τον βοηθό προπονητή τον κ. Μέντη».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=