Νέο ξεκίνημα μπάσκετ στη Ζαγορά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-01, 14:19:11
Νέο ξεκίνημα μπάσκετ στη Ζαγορά

Εναρξη λειτουργίας τμημάτων ηλικίας 6-15 ετών με υπεύθυνους τους Α. Πλαστάρα, Κ. Σερμέτη

Το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη στο χωριό της Ζαγοράς έγινε η αρχή μίας νέας προσπάθειας ανάπτυξης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή, με την έναρξη λειτουργίας τμημάτων για παιδιά ηλικίας 6-15 ετών. Η προσπάθεια του συλλόγου άργησε, καθώς βασική προϋπόθεση ήταν η εξασφάλιση ενός κλειστού χώρου που θα έδινε την δυνατότητα προστασίας από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω του υψομέτρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μετά από επίμονες αλλά και υπομονετικές προσπάθειες του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από πρώην αθλητές, ο σύλλογος κατάφερε να εξασφαλίσει, με την συναίνεση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, την έγκριση για την παραχώρηση μίας κλειστής αίθουσας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Ζαγοράς, όπου υπάρχει ενεργειακή κάλυψη θέρμανσης αρκετών ωρών της ημέρας προκειμένου τα παιδιά να αθλούνται άνετα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να κρυώσουν.

Συνεχίζονται καθημερινά οι εγγραφές νέων αθλητών που θα πλαισιώσουν αργότερα την επιτυχημένη έως σήμερα ανδρική ομάδα μπάσκετ. Οι νέοι και νέες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου που επιθυμούν μέσα από την άθληση αλλά και την διασκέδαση που θα τους προσφερθεί, να συμμετάσχουν στην ομάδα του «Κενταύρου» Ζαγοράς, είναι ευπρόσδεκτοι. Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να διευκρινιστεί και δεν πρέπει να παραβλεφθεί είναι πως, τόσο η εγγραφή, άλλα και οποιαδήποτε συμμετοχή των παιδιών, είναι και θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Μέσα στους στόχους του συλλόγου είναι η δημιουργία τμημάτων αγοριών και κοριτσιών που μελλοντικά θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Τα αποτελέσματα συμμετοχής στις εγγραφές έως σήμερα είναι παραπάνω από θετικά, καθώς περίπου εβδομήντα νεαροί αθλητές-τριες έχουν ήδη εγγραφεί, γεγονός που αποδεικνύει πως η σπίθα υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό. Υπεύθυνοι των τμημάτων είναι ο Κ.Φ.Α. Πλαστάρας Απόστολος και ο αθλητής Σερμέτης Κωνσταντίνος.

Το Σάββατο 28/01/2012 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της ακαδημίας, παρουσία των παιδιών, των υπευθύνων του συλλόγου αλλά και αρκετών γονιών, και όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε να φυσάει και πάλι ένας ούριος άνεμος που αντιτίθεται στις αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε καθημερινά. Ελπίδα και στόχος του συλλόγου, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, είναι η κίνηση αυτή να γίνει εφαλτήριο για την υλοποίηση του εδώ και χρόνια εγκεκριμένου έργου της κατασκευής ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ, ένα έργο που αναμφισβήτητα έχει τόση ανάγκη η ορεινή αυτή περιοχή.

.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=