ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΗΠΙΑΔΟΣ Δραστικά μέτρα για τους οφειλέτες…

δημοσ-σηπιαδοσ-δραστικά-μέτρα-για-το-851206

Στη λήψη άμεσων μέτρων προχωρά ο Δήμος Σηπιάδος, προκειμένου να αποδοθούν οι οφειλές των δημοτών στα τιμολόγια ύδρευσης. Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε κατά την διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράφηκαν χθες από τον δήμαρχο Σηπιάδος κ. Βακούλα τα ειδοποιητήρια, που απευθύνονται σε πρώτη φάση σε όσους οφείλουν ποσά άνω των 500 ευρώ, με την παραίνεση “να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους έως την 21η Μαΐου”. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον οι οφειλέτες αγνοήσουν την προειδοποίηση χωρίς να καλύψουν τις οφειλές τους, προβλέπονται αυστηρά μέτρα, που ισοδυναμούν με τη διακοπή της παροχής νερού, χωρίς να αποκλείεται σε έσχατες περιπτώσεις η εφαρμογή της διαδικασίας κατασχέσεων. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σηπιάδος κ. Βακούλας, “θα λάβουμε δραστικά μέτρα, διότι δεν πρέπει να αδιαφορούν οι πολίτες σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση του νερού, το οποίο είναι πολύτιμο αγαθό. Υπάρχουν περιπτώσεις οφειλών που φθάνουν τις 6.000 ευρώ λόγω της συσσώρευσης απλήρωτων λογαριασμών επί δύο ή τρία χρόνια”, προσθέτει ο δήμαρχος Σηπιάδος, για να καταλήξει: “Στόχος μας δεν είναι να φτάσουμε σε ακραίες λύσεις, αλλά να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον των δημοτών, να τακτοποιηθούν οι οφειλές, να μπει τάξη και κυρίως να αποφευχθεί η σπατάλη του νερού”.
Στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Σηπιάδος είναι παράλληλα η προώθηση των έργων υποδομής, στα οποία συγκαταλέγεται ο βιολογικός καθαρισμός. Οπως εκτιμά ο κ. Βακούλας, “έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που αφορά στον βιολογικό Λαύκου και Μηλίνας, ώστε να υλοποιηθεί ακολούθως το έργο”, ενώ στις σκέψεις και τις προθέσεις των ιθυνόντων είναι “η σταδιακή εγκατάσταση ανάλογων μονάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου”. Για τον λόγο αυτό εξάλλου ο κ. Βακούλας παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σκιάθο με θέμα τις “Μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μικρής κλίμακας” κι όπως εκτιμά “τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση των υγρών αποβλήτων, είναι εξαιρετικά χρήσιμα και μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου Σηπιάδος, εφόσον τεθούν σε εφαρμογή”.

Διακρατική συνεργασία
Στο μεταξύ συνεχίζεται το “άνοιγμα” του Δήμου Σηπιάδος προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό αντιπροσωπεία της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, όπου πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Βακούλας, θα μεταβεί στην Ντορντόν της Γαλλίας την 13η Μαΐου στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης διακρατικού προγράμματος. Στην πολυμελή αποστολή θα μετάσχουν μέλη όλων των Γυναικείων Συνεταιρισμών της περιοχής, καθώς απώτερος στόχος είναι η σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, της Μαγνησίας και της Γαλλίας, ενώ στις προθέσεις των ιθυνόντων της ΕΑΣ Πηλίου είναι η δημιουργία νέας διακρατικής συνεργασίας και με άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Το “άνοιγμα” που επιχειρεί, ταυτόχρονα, ο Δήμος Σηπιάδος έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Βακούλας “ήταν εντυπωσιακός ο αριθμός των επισκεπτών κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς στην Μηλίνα, το Λαύκο και το Προμύρι, γεγονός που μαρτυρά ότι οι προσπάθειες που κάνουμε ως Δήμος και η συμμετοχή μας σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το πρόσφατο Τουριστικό Πανόραμα, προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου”. Οι επισκέπτες της Πρωτομαγιάς είχαν την ευκαιρία να βιώσουν κατανυκτικές στιγμές στη Θεοτόκο του Προμυρίου και το βράδυ της ίδιας μέρας να συμμετάσχουν στο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στο Λαύκο, όπου προσφέρθηκε στον κόσμο το παραδοσιακό πιλάφι με κρέας, συνεισφορά των κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι προοπτικές ενόψει καλοκαιριού είναι εξαιρετικά ευοίωνες και κύριο μέλημα του δημάρχου Σηπιάδος είναι “η διερεύνηση όλων των επιμέρους συντεταγμένων, που θα επιτρέψουν την πραγμάτωση ενός καθοριστικής σημασίας στόχου, της ακτοπλοϊκής δηλαδή σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με το Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα με το λιμάνι του Πλατανιά, που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου