ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ενίσχυση για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

δημοσ-βολου-ενίσχυση-για-το-πάρκο-του-α-851206

Την οικονομική συνδρομή του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης για μια σοβαρή παρέμβαση που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου, με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Αλέκος Βούλγαρης, υπάρχει ήδη η σχετική προμελέτη του έργου «διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στο τέρμα της οδού Δημητριάδος και ανακαίνιση Παραλιακού Πάρκου».
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω σημαντικών έργων ο δήμαρχος Βόλου αιτείται την επιχορήγηση του Δήμου με ποσό ύψους 180.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν εντός της τρέχουσας περιόδου οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη.
Η προμελέτη αφορά σε παρέμβαση του Δήμου Βόλου στο παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με στόχο την ανακαίνισή του, καθώς και τη διαμόρφωση στο βόρειο τμήμα αυτού (τέρμα οδού Δημητριάδος) χώρων στάθμευσης πάνω στο ήδη υπάρχον μεγάλο πεζοδρόμιο, μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και του οδοστρώματος της οδού Δημητριάδος.
Οι εργασίες που προτείνονται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:
-Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης πάνω στο βορινό μεγάλο πεζοδρόμιο του πάρκου, μεταξύ του οδοστρώματος της οδού Δημητριάδος και των σιδηροδρομικών γραμμών. Συγκεκριμένα απαιτούνται οι εργασίες: γενικές εκσκαφές, καθαρισμοί, διαμορφώσεις βάσεων, κατασκευές βυθισμένων κρασπέδων μετά των ανάλογων ρείθρων, κατασκευές ειδικών δαπέδων στους χώρους που θα προβλεφθούν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου μετά των απαιτούμενων φωτιστικών, κατασκευή τοιχίου απομόνωσης του χώρου στάθμευσης από τις σιδηροδρομικές γραμμές, χρωματικός διαχωρισμός των θέσεων στάθμευσης, ειδική σήμανση του χώρου και φυτεύσεις και διαμόρφωση πρασίνου.
Όσον αφορά στην ανακαίνιση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπεται ασφαλτόστρωση των διαδρόμων του πάρκου με ειδική χρωματιστή σταμπωτή άσφαλτο, ανακαίνιση και επισκευή των μικρών κρασπέδων που διαμορφώνουν τα παρτέρια του πάρκου, εμπλουτισμό των φυτεύσεων, επέκταση των χώρων της παιδικής χαράς, αύξηση των καθιστικών, καθώς και δημιουργία χώρων συνάντησης και ψυχαγωγίας ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου