ΤΟΠΙΚΑ

ΣΟΥΡΛΑΣ – ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ: Για τα διόδια… η νέα αντιπαράθεση

σουρλασ-παπατολιασ-για-τα-διόδια-η-851206

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων ξεκινάει μεταξύ του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολου Παπατόλια και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου ότι ο καθένας έχει το ρόλο του και δεν είναι δυνατό να αμφισβητούνται οι υποσχέσεις του για το θέμα της μείωσης των διοδίων από εκπροσώπους της Νομαρχίας και τον πρώτο να δηλώνει ότι κάποιος κινδυνεύει να γίνει γραφικός.
Ειδικότερα ο κ. Γ. Σούρλας υπογράμμισε πως υπάρχει πράγματι ένα μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα, αφού έχουν αυξηθεί τα διόδια και αυτό αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για όσους διέρχονται από τα διόδια του Μοσχοχωρίου. Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επικινδυνότητα για τη διέλευση των οχημάτων από την Παλιά Εθνική Οδό, καθώς τα οδοστρώματα δεν έχουν εγγυήσεις και υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών.
Ιδιαίτερα επικριτικός ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως έθεσε το θέμα των διοδίων στον κ. Σουφλιά και οι πιστώσεις για τα έργα στην Παλιά Εθνική Οδό θα χορηγηθούν άμεσα. «Εγώ με την υποχρέωση που έχω ως βουλευτής έθεσα το θέμα στον κ. Σουφλιά, ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι θα χορηγηθούν άμεσα οι πιστώσεις για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στην Παλιά Εθνική Οδό και ότι σε ένα χρόνο θα γίνουν τα διόδια του Μακρυχωρίου. Έτσι θα είναι λιγότερα τα χρήματα που θα χρειάζονται οι οδηγοί για τη διέλευση από τα διόδια του Μοσχοχωρίου», τόνισε ο κ. Σούρλας.
Συνέχισε δε με επιθετικό ύφος προς εκπροσώπους της Νομαρχίας, λέγοντας πως «δυστυχώς αυτή την ανακοίνωση την αμφισβήτησαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι της Νομαρχίας ότι ο καθένας έχει ένα ρόλο, και εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταργήσω το ρόλο που μου ανέθεσαν οι πολίτες της Μαγνησίας. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωσή τους να παρεμβαίνουν και να διεκδικούν, αλλά δεν έχουν κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να θέτουν υπό περιορισμό οποιονδήποτε άλλο θεσμικό παράγοντα, μεταξύ των οποίων είναι και οι βουλευτές, και επομένως και εγώ. Και ούτε πρόκειται να τους ρωτάω πότε και πώς θα παρεμβαίνω και ούτε έχω δώσει το δικαίωμα μέχρι τώρα να αμφισβητούν αυτά που είπα. Μέσα στην 27χρονη πορεία μου πρώτη φορά βλέπω τοπικοί παράγοντες να αμφισβητούν τα όσα ανακοινώνω σαν υποσχέσεις του υπουργού. Από εκεί κι πέρα δικαίωμα τους είναι να κάνουν και αυτοί τον αγώνα τους».
Από την πλευρά του ο κ. Παπατόλιας έσπευσε να απαντήσει ότι πρέπει πριν κάνει κάποιος δημόσιες δηλώσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. «Πριν προβεί κανείς σε δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις, καλό θα είναι να έχει συμβουλευτεί τους όρους της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της κοινοπραξίας. Από τη σύμβαση λοιπόν προκύπτει ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει αύξηση του αντιτίμου των διοδίων. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί», τόνισε ο κ. Παπατόλιας.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης υπογράμμισε πως η αύξηση των διοδίων είναι και αντίθετη στην πολιτική που έχει η κυβέρνηση μέσα από το νόμο για το χωροταξικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του διπόλου μεταξύ Βόλου-Λάρισας. «Όταν λοιπόν θέλει κάποιος 5,40 ευρώ για να πάει και να γυρίσει Βόλο-Λάρισα, σαφώς αυτό δεν ενισχύει αυτό το δίπολο», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας
Υπεγράφη ο Οργανισμός Λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ.) από τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ίδρυμα, όπου και είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάμβανε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση αυτής της εκκρεμότητας.
«Έστω και με την αδιακαιολόγητη καθυστέρηση πολλών ετών, τόνισε, με την υπογραφή του Οργανισμού ολοκληρώνονται επιτέλους όλες οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου. Σύντομα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού, περίπου 60 ατόμων. Ακόμη ζήτησα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να αρχίσει το ίδρυμα να λειτουργεί από την επόμενη χρονιά, ένα ίδρυμα που θα καλύψει ανάγκες όχι μόνο από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αλλά από όλη την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Σούρλας.
Πρόκειται για ένα Ίδρυμα, το οποίο έχει ως σκοπό την υποστήριξη των ατόμων με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και των οικογενειών τους και την ουσιαστική κάλυψη των ατομικών αναγκών και δικαιωμάτων τους. Επίσης στόχο έχει την περίθαλψη και τη λειτουργική, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση έως και τριάντα ατόμων και των δύο φύλων, ηλικίας από τριών έως και τριάντα πέντε ετών (3-35 ετών) από όλη τη χώρα, τα οποία έχουν αυτισμό με συνέπεια την ολική ή μερική αδυναμία αυτοεξυπηρέτησής τους.
Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για να διαπιστωθεί το σύνολο των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που υπάρχουν για τα προνοιακά ιδρύματα, όπως οι Ασπρες Πεταλούδες. Στο συγκεκριμένο ίδρυμα υπάρχει μια καινούργια πτέρυγα, «η οποία παραμένει κλειστή εδώ και δύο τρία χρόνια και για την οποία δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές. Είναι όμως και το θέμα της Παιδόπολης και ό,τι άλλο έχει να κάνει με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενόψει και της κατάθεσης και συζήτησης του νομοσχεδίου για τη λειτουργία σχολών για την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Σε ό,τι αφορά στα παιδιά από το Αφγανιστάν που φιλοξενούντα στο Κ.Ε.Σ.Α.Α.Μ., ο κ. Σούρλας είπε ότι θα παραμείνουν όσο χρειάζεται, καθώς δεν παρακωλύουν τη λειτουργία του ιδρύματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου