ΤΟΠΙΚΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ: Βιασμός 8χρονου από τέσσερις ανήλικους

εγκλημα-βιασμός-8χρονου-από-τέσσερις-α-851206

Η τραγική υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2004

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται αύριο Παρασκευή στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων η δίκη που αφορά στον βιασμό ενός οκτάχρονο αγοριού από το Βόλο, από τέσσερις ανήλικους ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Η απίστευτη τραγωδία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2004 και διήρκησε μέχρι το Πάσχα του 2005, όταν ο 8χρονος, μετά από ομαδικό βιασμό, αναγκάστηκε να ομολογήσει τον προσωπικό του «Γολγοθά» στους γονείς του.
Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες κεκλεισμένων των θυρών και διακόπηκε μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων, τις απολογίες των κατηγορουμένων και την κατάθεση του μαθητή, που μετά τα ειδεχθή γεγονότα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με διαταραγμένη συμπεριφορά.
Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει τον Οκτώβριο του 2007, όμως αναβλήθηκε, αφού δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους, δεν παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο λόγω ασθένειας, αλλά συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα να παίζουν ποδόσφαιρο(!)

Ο βιασμός
Η τραγική υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2004. Ένας 13χρονος μαθητής γυμνασίου στη Νέα Ιωνία, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στον οκτάχρονο ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι (Sony playstation) τον οδήγησε στην οικία του και εκεί, αφού του έδειξε ταινίες πορνό, τον βίασε παρά φύση, εξαναγκάζοντας τον και σε άλλες ασελγείς πράξεις. Το ίδιο επανέλαβε και την 1η Ιανουαρίου 2005, όταν βίασε τον 8χρονο στην οικία του θείου του.
Στη συνέχεια φίλοι τού 13χρονου βίασαν τον 8χρονο και άλλες φορές με το πρόσχημα ότι ήθελαν να του δείξουν τα δίκυκλα μοτοποδήλατά τους, με αποκορύφωμα το Πάσχα του 2005. Οι τρεις φίλοι τού 13χρονου οδήγησαν τον οκτάχρονο σε μία ταράτσα πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία και εκεί, με την άσκηση βίας και κρατώντας του τα χέρια, τον βίασαν με τη σειρά. Εντρομο το παιδί με κραυγές και δάκρυα γύρισε στο σπίτι του, όπου ανέφερε στους γονείς του για πρώτη φορά τι είχε συμβεί. Όπως ομολόγησε το παιδί, φοβόταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αναφέρει τα όσα συνέβησαν, καθώς οι βιαστές του τον απειλούσαν ότι θα πάθαινε ακόμη χειρότερα.
Μετά την καταγγελία των γονέων του οκτάχρονου ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ο βιασμός, ενώ οι τέσσερις μετά την σύλληψη τους και την άσκηση ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή, όπου απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Και οι τέσσερις φέρεται πως αρχικά αρνήθηκαν τη σχέση με τα γεγονότα. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι για βιασμό πέραν του ενός, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου