ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση της ΑΝΤΙΦΑ στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

απάντηση-της-αντιφα-στην-ενωση-αστυνο-574721

Tην παρέμβαση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, με αφορμή την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου.

Η ΑΝΤΙΦΑ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Με μια απαράδεκτη ανακοίνωσή της η «Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας» κατηγορεί την κατάληψη Ματσάγγου και όσους συμμετείχαν με το πανό της στην πορεία του Πολυτεχνείου, για την επίθεση με μολότοφ που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου ενάντια στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Πρόκειται για μια κατηγορία εντελώς ανυπόστατη, καθώς δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο! Με καμία απολύτως απόδειξη! Η ανακοίνωση στοχοποιεί έναν πολιτικό χώρο και εξυπηρετεί τη θεωρία των «δύο άκρων», βάσει της οποίας η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη διαρκώς αυξανόμενη κρατική καταστολή.

Με βάση την ακροδεξιά θεωρία της κυβέρνησης, τα διάφορα κοινωνικά στέκια είναι χώροι παρανομίας και όχι πολιτικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τα πανεπιστήμια είναι επίσης άσυλα παρανομίας και όχι χώροι ελεύθερης πολιτικής δραστηριότητας (και φυσικά μάθησης) και όσοι αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι επικίνδυνοι φιλοτρομοκράτες και όχι ο λαός που παλεύει για το δίκιο του. Το που οδηγούν αυτές οι θεωρίες είναι καθαρό, στην ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής των κοινωνικών αγώνων.

Αντικειμενικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας μπορεί να εξυπηρετεί ένα στάδιο προετοιμασίας μιας προβοκατόρικης ενέργειας εναντίον πολιτικών χώρων και στεκιών (αυτό είναι φυσικά κάτι που δεν γνωρίζουμε). Καμία τέτοια προσπάθεια δεν θα γίνει ανεκτή!

Τέλος, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και συνειδητών διαστρεβλώσεων επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας ότι το μόνο πραγματικό «όπλο» για να αντιπαλέψουμε τη φτώχεια, την καταστολή και το φασισμό είναι οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων και του λαού στο φως της μέρας και με το πρόσωπο καθαρό και όχι οι ατομικές πράξεις βίας, οι «κουκούλες», τα γκαζάκια ή τα πιστόλια.

Καλούμε το Δ.Σ. της «Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας» να πάρει πίσω την απαράδεκτη ανακοίνωση. Καλούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να πάρει ξεκάθαρη και δημόσια θέση πάνω στο θέμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου