ΤΟΠΙΚΑ

Γέμιζε πισίνα και χρέωνε το γείτονα!

γέμιζε-πισίνα-και-χρέωνε-το-γείτονα-575018

Είχε προχωρήσει σε παράνομη σύνδεση ύδρευσης στο ρολόι του διπλανού σπιτιού

Την πισίνα του γέμιζε τα καλοκαίρια και σπαταλούσε ελεύθερα νερό, ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στην Αφησσο για περίπου έξι χρόνια, χωρίς να ανησυχεί για τον λογαριασμό που θα πληρώσει στην ύδρευση, καθώς χρέωνε το γείτονά του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του για ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης, ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας προχώρησε σε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου και από εκεί και πέρα έγινε αυτοψία από συνεργείο ύδρευσης του Δήμου, όπου και διαπιστώθηκε ότι δύο μέτρα κάτω από το έδαφος υπήρχε παράνομη σύνδεση από το διπλανό σπίτι, στο δικό του ρολόι ύδρευσης.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει μήνυση στον ιδιοκτήτη του σπιτιού της Αφήσσου, τόσο από το Δήμο Νοτίου Πηλίου όσο και από το γείτονά του για την παράνομη σύνδεση ύδρευσης. Ο ίδιος φαίνεται ότι αποδέχτηκε τις καταγγελίας, ισχυρίζοντας, ωστόσο πως δεν γνώριζε την παράνομη σύνδεση και πιθανότατα αυτή να είχε γίνει από λάθος κάποιου εργάτη.

Ο γείτονας – θύμα της Αφήσσου τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την περίοδο του καλοκαιριού, παρατηρούσε ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης με αποκορύφωμα ένα λογαριασμό που έφτανε τα 8.000 ευρώ!

Οταν αντίκρισε ο άτυχος γείτονας το λογαριασμό ύδρευσης, τα έβαλε με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και προχώρησε σε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία, αναφέροντας ότι δεν ανταποκρίνεται ο λογαριασμός στο νερό που καταναλώσει, καθώς καταναλώνει ελάχιστες ποσότητες.

Αρχικά το συνεργείο ύδρευσης Νοτίου Πηλίου προχώρησε στην αντικατάσταση του ρολογιού ύδρευσης, καθώς θεώρησαν ότι πρόκειται για βλάβη του ρολογιού και ότι έγραφε αέρα αντί για νερό.

Ωστόσο, μετά από μερικούς μήνες, κατά τους οποίους και πάλι η κατανάλωση νερού ήταν αυξημένη, από τα συνεργεία ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει κάτι άλλο και έτσι προχώρησαν σε εξέταση και αυτοψία στο σημείο του υδρομέτρου.

Από την αυτοψία προέκυψε ότι δύο μέτρα κάτω από το έδαφος, υπήρχε παράνομη σύνδεση ύδρευσης από το διπλανό γείτονά του, ο οποίος τα καλοκαίρια γέμιζε την πισίνα του νερό.

Πρόστιμα για υδροκλοπές

Για την αντιμετώπιση των παράνομων συνδέσεων στον τομέα της ύδρευσης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου αποφασίστηκε η επιβολή «τσουχτερών» προστίμων για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Συγκεκριμένα ανάλογα με την περίπτωση και το χρονικό διάστημα θα επιβάλλονται πρόστιμα από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ.

Πέρα από την περίπτωση στην Άφησσο, τα συνεργεία ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου έχουν εντοπίσει ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στον οικισμό Αργυραΐικα.

Σχετικά με τις υδροκλοπές που παρατηρούνται στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Νασιόπουλος αναφέρει: «Σαν Δήμος είμαστε αμείλικτος για τέτοιες περιπτώσεις και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις. Πόσο μάλιστα όταν επιβαρύνονται δημότες που δεν ευθύνονται σε τίποτα. Είμαστε της άποψης ότι έπρεπε κάποτε να μπει ένα νοικοκύρεμα στο θέμα της ύδρευσης του Δήμου μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου