ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: 49 θέσεις μόνιμου προσωπικού

δημοσ-βολου-49-θέσεις-μόνιμου-προσωπικο-851206

Την πρόσληψη προσωπικού για 49 μόνιμες θέσεις στο Δήμο Βόλου ενέκρινε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Η έγκριση έφθασε στο Δήμο πριν από λίγες μόλις ημέρες για την προκήρυξη των 49 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο και στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε ακολούθως να ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Ελπίζεται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.
Οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι νέοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις Διευθύνσεις Διοικητικών, Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού, Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και το Τμήμα Συντήρησης του Δήμου.
Το αρχικό αίτημα του Δήμου προς το ΑΣΕΠ αφορούσε σε 168 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου και προέκυψαν κυρίως λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων και αύξησης των αρμοδιοτήτων αρκετών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.
Σε όλους τους διαγωνισμούς για πρόσληψη προσωπικού εκδηλώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αυτούς που αναζητούν μία μόνιμη θέση εργασίας λόγω και των σημαντικών ποσοστών ανεργίας. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, που αφορά σε μόνιμο προσωπικό, είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι τεράστια και οι αιτήσεις υποψηφίων θα είναι πολλές εκατοντάδες.
Η ημερομηνία πρόσληψης των νέων υπαλλήλων εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την πορεία εξέτασης των αιτήσεων από τον ΑΣΕΠ, η οποία όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι αρκετά χρονοβόρα.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου, οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι μεγάλες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με τα 49 άτομα, που θα προσληφθούν μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, όπως λέει, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πρόσληψη ατόμων και για την κάλυψη εποχικών αναγκών και με μερική απασχόληση. Πάγια θέση μας, λέει ο κ. Βούλγαρης, είναι όλες οι προσλήψεις στο Δήμο να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, καθώς δεν θέλουμε εργαζόμενους με συμβάσεις – ομήρους με συμβάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου