ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΡΤΑΡΙΑ: «Χαράκωσαν» 100 αυτοκίνητα

πορταρια-χαράκωσαν-100-αυτοκίνητα-851206

Περίπου 100 αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα κατά μήκος της Εθνικής Οδού Βόλου-Ζαγοράς, από τα Χάνια μέχρι και τα προάστια του Βόλου, στο σημείο της Ανακασιάς, δεν γλίτωσαν από τη μανία αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα χαράκωσαν με αιχμηρό αντικείμενο το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους περισσότεροι από 200 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, επισκέπτες που βρέθηκαν στο Πήλιο για να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και ντόπιοι, όταν τη Δευτέρα το πρωί αντίκρισαν τα αυτοκίνητά τους γεμάτα γρατζουνιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις βραδινές ώρες, από τις 11:00 μ.μ. περίπου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακή του Πάσχα άγνωστος ή άγνωστοι με αιχμηρό αντικείμενο χαράκωσαν τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα. Ο δράστης ή δράστες της παράλογης αυτής κίνησης ξεκίνησαν να καταστρέφουν αυτοκίνητα από τα Χάνια του Πηλίου μέχρι και τα προάστια του Βόλου, στην Ανακασιά. Δεν γλίτωσαν όμως και τα αυτοκίνητα που βρισκόταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ, καθώς και στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πράξη χωρίς προηγούμενο αλλά και πράξη που απορρέει από άνθρωπο διαταραγμένο και ζητούν από τους αρμοδίους να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη. “Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός, το οποίο αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν έρθει στη Πορταριά για να περάσουν ευχάριστα τις ημέρες του Πάσχα. Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ξυπνώντας βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να δουν χαρακωμένα τα αυτοκίνητά τους όχι μόνο στην Εθνική Οδό, αλλά και στα πάρκινγκ και μέσα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου”, τονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Πορταριάς, κ. Δημήτρης Βλαχούτσος.
Την Τρίτη το πρωί ο Δήμαρχος Πορταριάς, κ. Βασίλης Κοντορίζος, με τον κ. Βλαχούτσο, τον Αντιδήμαρχο Πορταριάς κ. Γκουντέλια, πήγαν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να εντείνουν τις περιπολίες Δήμος και Αστυνομία. “Αυτή τη στιγμή στο αστυνομικό τμήμα Πορταριάς βρίσκεται ο διοικητής και ένας αστυφύλακας και εργάζονται μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα για ό,τι συμβεί, περιμένουμε να έρθει αστυνομική δύναμη από το Βόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε διάστημα ενός μήνα έχουν ανοιχτεί και διαρρηχθεί περίπου 11 σπίτια”, επισημαίνει ο κ. Βλαχούτσος.
Οι αρμόδιοι μιλάνε για προσπάθεια αμαύρωσης της τουριστικής εικόνας της Πορταριάς, η οποία εδώ και πολύ καιρό προσελκύει πλήθος εκδρομέων και, όπως αναφέρει ο κ. Βλαχούτσος, “αποτελεί την ελίτ του τουρισμού στο Πήλιο. Εύλογα λοιπόν σκεφτόμαστε ότι πιθανόν να θέλουν να πλήξουν και την τουριστική εικόνα της περιοχής. Η Πορταριά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ο τουρισμός θα κρατηθεί -θέλουν δεν θέλουν- και αν νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν τον τουρισμό, κάνουν λάθος. Θα πάρουμε μέτρα για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ο αριθμός των αυτοκινήτων που υπέστησαν τις ζημιές δεν ξεπερνά τα 40. Ωστόσο στο αστυνομικό τμήμα περιφέρειας Βόλου στην Πορταριά και την Ανακασιά καταγγέλθηκαν ζημιές σε 100 αυτοκίνητα. Διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό από το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Βόλου. Ηδη από χθες το βράδυ περιπολίες του Δήμου και της αστυνομίας γίνονταν στην περιοχή και όπως υπογράμμισε ο κ. Βλαχούτσος, σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης θα υπάρξουν κάμερες στους δρόμους για την επιτήρηση της περιοχής και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα συναγερμός αυτοκινήτου δεν ήχησε, ενώ οι ζημιές ξεκινούν από 200 ευρώ έως και φτάνουν στα 1.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου