ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Οι μονομάχοι των πρυτανικών εκλογών

πανεπιστημιο-θεσσαλιασ-οι-μονομάχοι-851206

Στις 9 Μαΐου «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες των σχημάτων που θα διεκδικήσουν τις θέσεις των νέων πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έντεκα ημέρες αργότερα, σε όλα τα τμήματα του ακαδημαϊκού ιδρύματος θα στήνονται οι κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης.
Μέχρι στιγμής η εκλογική διαδικασία διαμορφώνεται σε «μονομαχία». Τον πρυτανικό θώκο διεκδικούν ο νυν αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Βύρωνας Κοτζαμάνης.
Σε μια ξεχωριστή, όσο και κρίσιμη στιγμή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο συμπληρώνει 20 χρόνια «ζωής» του, οι δύο υποψήφιοι έρχονται να δηλώσουν το δικό τους όραμα και τις δικές τους θέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Σε κάθε περίπτωση, είναι οι δύο υποψήφιοι που θα πρωταγωνιστήσουν στις πρυτανικές εκλογές-σταθμό, καθώς είναι οι πρώτες που διεξάγονται, σύμφωνα με το νέο νόμο.
Μεγάλη διαφοροποίηση των εκλογών της 20ης Μαΐου 2008 από κάθε προηγούμενη αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση είναι ότι οι υποψήφιοι θα κριθούν από το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και όχι δια αντιπροσώπων, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.
Έτσι, οι επικείμενες πρυτανικές εκλογές θα διενεργηθούν, σύμφωνα με τα όσα ο νέος νόμος προβλέπει:
«Ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εκλέγονται από ειδικό σώμα εκλεκτόρων που απαρτίζεται από το σύνολο: των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου και των Βοηθών, Επιστημονικών Συνεργατών και Επιμελητών, των μελών του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ), των μελών του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου.
Το ποσοστό των ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος συνδυασμός θα υπολογίζεται ως το άθροισμα των ποσοστών που έλαβε ο συνδυασμός από καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες εκλεκτόρων πολλαπλασιαζόμενων με τους συντελεστές βαρύτητας 0,50, 0,40 και 0,10 αντίστοιχα και ανεξάρτητα από το ποσοστό προσέλευσης».
Ποιοι είναι, όμως, οι υποψήφιοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις που διεκδικούν την ψήφο 8.000 περίπου μελών ΔΕΠ, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού;

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης
Πνευμονολόγος, Καθηγητής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών (1982). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην έδρα της Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Παθολογοανατομικό Τμήμα του 401 ΓΣΝΑ, η οποία τελείωσε το 1985. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988 με βαθμό άριστα. Απέκτησε ειδικότητα Πνευμονολογίας 20/4/1989.
Σειρά βραβείων, επαίνων, τιμητικών διακρίσεων περιλαμβάνει το βιογραφικό του, ενώ έχει περάσει από δεκάδες θέσεις διοίκησης. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γιάννης Θεοδωράκης
Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Μέλος επιστημονικών επιτροπών αρκετών ελληνικών και διεθνών περιοδικών σχετικών με τη φυσική αγωγή και την αθλητική ψυχολογία, πρόεδρος του τμήματός του, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Ψυχολογίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται, εστιάζονται σε θέματα στάσεων και πρόβλεψη συμπεριφοράς, ψυχολογικών τεχνικών και μεγιστοποίησης της απόδοσης και άσκησης καθώς και υγείας.

Βασίλης Μποντόζογλου
Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας

Αποφοίτησε με δίπλωμα χημικού μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1982 και στη συνέχεια πήρε τα διπλώματα M.S. και Ph.D. in Chemical Engineering από το University of Illinois at Urbana-Champaign των ΗΠΑ, το 1986 και 1988 αντίστοιχα.
Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικών & Χημικών Διεργασιών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1999-2001).

Μιχάλης Ζουμπουλάκης
Καθηγητής Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (3/11/1982). Τομείς ειδίκευσης και ερευνητικού ενδιαφέροντος: Ιστορία και Μεθοδολογία της Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομική θεωρία, Οικονομική Ιστορία, Ιστορία & Φιλοσοφία της Επιστήμης.

……………………………………………………………………….

Βύρων Κοτζαμάνης
Καθηγητής Τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων, διευθυντής του κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ, υπεύθυνος των κοινών Ελληνογαλλικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα, μέλος ΔΕΠ του Π.Θ. από το 1996
Σπουδές: Πτυχίο Κοινωνιολογίας, VIII Πανεπιστημίου Παρισιού 1975, Πτυχίο Γενικής Δημογραφίας, Ινστιτούτο Δημογραφίας-1ο Πανεπιστήμιο Παρισιού/Σορβόννη 1976.
Τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος: Δημογραφία, Μειονότητες, Βαλκάνια.

Νίκος Δαναλάτος
Καθηγητής Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργία και Οικολογία Φυτών, αναπληρωτής πρόεδρος ΤΓΦΠΑΠ, διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, μέλος ΔΕΠ του Π.Θ. από το 1996

Χριστίνα Σολομωνίδου
Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού του ΠΤΔΕ, συντονίστρια του ΠΑΚΕ Θεσσαλίας, μέλος ΔΕΠ του Π.Θ. από το 1996

Ιωάννης Φεζουλίδης
Καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής

Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, διευθυντής του Κλινικεργαστηριακού Τομέα του Τμήματος Ιατρικής, διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, μέλος ΔΕΠ του Π.Θ. από το 1995.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου