ΤΟΠΙΚΑ

Πέταξαν πέντε μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου!

πέταξαν-πέντε-μολότοφ-στο-αστυνομικό-579744

Από την έκρηξη των τριών κινδύνεψαν από τις φλόγες η σκοπιά του κτιρίου και περιπολικό

Επίθεση με πέντε βόμβες μολότοφ δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι στράφηκαν με αυτοσχέδιες βόμβες στο αστυνομικό κτίριο στο κέντρο Βόλου. Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, αλλά ούτε και ζημιές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Πέρασαν βαδίζοντας από κάθετο δρόμο του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, εκσφενδόνισαν τις πέντε μολότοφ και εξαφανίστηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα τα τρία άτομα, που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αλλά παραμένουν ασύλληπτα.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στις 4 τα ξημερώματα χθες σήμανε συναγερμός. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας ξεκίνησε ελέγχους για τον εντοπισμό των δραστών. Τις πρώτες ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση έγιναν προσαγωγές υπόπτων, αλλά καμία σύλληψη και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέχρι και χθες το βράδυ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών αγνώστων δραστών που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό κατάστημα στο Βόλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πέταξαν πέντε συνολικά βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό κατάστημα, όπου στεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου.

Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η έκρηξη τριών βομβών μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση από σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα και τη σκοπιά του κτιρίου, ενώ οι άλλες δύο δεν εξερράγησαν.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα την κατάσβεση των εστιών φωτιάς γύρω από το όχημα και τη σκοπιά, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.

Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν πέντε στόμια φιαλών, προσδεμένα με ύφασμα εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό, θραύσματα των φιαλών κι ένας αναπτήρας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου