ΤΟΠΙΚΑ

«Θηλιά» στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα ασφάλιστρα

θηλιά-στους-ιδιοκτήτες-οχημάτων-γι-580066

Εχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία για όλα τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στη Μαγνησία, αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας κ. Δημήτρης Τούμπας, ο οποίος αναφέρει ότι από τις αρχές του νέου έτους οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σήμερα στη Μαγνησία, όπως εκτιμάει ο κ. Τούμπας τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους (μηχανάκια, ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα), κυμαίνονται σε ποσοστό γύρω στο 15 – 20%.

Το πρόστιμο προς τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, θα έρθει από την Εφορεία, διευκρινίζει ο κ. Τούμπας, ωστόσο σε περίπτωση που το όχημα δεν ασφαλιστεί μέσα σε οκτώ ημέρες, τα στοιχεία των ιδιοκτητών θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές, όπου θα αφαιρούν την άδεια κυκλοφορία και τις πινακίδες του οχήματος και έπειτα το πρόστιμο θα φτάνει τα 500 ευρώ.

Οπως αναφέρει ο κ. Τούμπας, παρότι είχε ακουστεί ότι το μέτρο θα εφαρμόζονταν νωρίτερα, αυτό δεν μείωσε τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων, επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους, είτε γιατί ορισμένοι δυσκολεύονται πραγματικά να ασφαλίσουν τα οχήματα τους είτε γιατί ορισμένοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους αυτής της κατάστασης.

«Πρόσφατα είχαμε πληροφορίες ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, ωστόσο, αυτή τη στιγμή έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία για όλα τα ανασφάλιστα. Θεωρώ ότι το μεγάλο “μπαμ” θα γίνει όταν έρθει το πρώτο πρόστιμο. Τότε όλοι θα τρέξουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Από την πλευρά μας προτρέπουμε τους πολίτες να ασφαλίσουν τα οχήματα κυρίως για θέμα ασφάλειας, δηλαδή να προστατεύουν και τον εαυτό τους αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς», καταλήγει το κ. Τούμπας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι έχουν παρκάρει τα οχήματά τους στα γκαράζ και δεν τα κινούν καθόλου, εφόσον δεν έχουν ασφάλεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων κάνουν λόγο για άδικο μέτρο, καθώς δεν κινούν τα οχήματα τους και επομένους δεν δημιουργούν πρόβλημα. «Αν εφαρμοστεί το μέτρο τη νέα χρονιά, θα είναι σαν να μας βάζουν θηλιά στο λαιμό. Πραγματικά θα μας αναγκάσουν με το έτσι θέλω να ασφαλίσουμε οχήματα τα οποία δεν κινούμε», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ν. Σ ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου