ΤΟΠΙΚΑ

Η καταναλωτική μας μανία…

η-καταναλωτική-μας-μανία-851206

Η ευτέλεια και η καταναλωτική μας μανία δεν έχει τα όριά της αυτές τις μέρες. Στον αντίποδα της κραυγής αγωνίας που εκστομίζουν οι υπεύθυνοι των αρμόδιων κοινωνικών φορέων, ότι αυξάνονται δραματικά τα περιστατικά της οικονομικής ανέχειας στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια στιγμή είναι προκλητική η καταναλωτική συμπεριφορά ορισμένων, όπως η σκηνή προχθές το μεσημέρι στην οδό Ιάσονος με τη νεαρή Βολιώτισσα να είναι περιχαρής για το αξίας 280 ευρώ μπλου τζιν που μόλις είχε αγοράσει από παρακείμενο εμπορικό κατάστημα.
Μία ολόκληρη σύνταξη δηλαδή ενός αναξιοπαθούντος συνταξιούχου του ΟΓΑ έγιναν φύλλο και φτερό σε δευτερόλεπτα στα χέρια της νεαράς, που ικανοποίησε την επιθυμία της να είναι trendy με τη μόδα και με το τρύπιο παντελόνι που θα καλύπτει το κορμί της. Θα μου πείτε, τι ζόρι τραβάς εσύ; Τα έχει και τα δίνει. Ή καλύτερα τα…φυσάει ο μπαμπάς της και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Σωστό. Μόνον που οι αρμόδιοι σημειώνουν με αφορμή το πνεύμα των ημερών αυτό που επαναλαμβάνεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια.
Οτι δηλαδή δεν φτάνει η οικονομική άνεση, εκείνη που αποτυπώνει την ευτυχία, που μόνον επίπλαστη φαίνεται να είναι μέσα από την καταναλωτική μανία και το shopping therapy που έχει καταλάβει πολλούς και πολλές. Είναι και τα προβλήματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας που έχουν αυξηθεί επίσης δραματικά τα τελευταία χρόνια στο Βόλο, όπως ομολογεί η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου κ. Ντίνα Παπαστεφάνου. Και τα προβλήματα αυτού του είδους έχουν ως κύριο σημείο αναφοράς τις εύπορες οικονομικά οικογένειες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί που σπεύδουν ακόμη να υπογραμμίσουν ότι οι γυναίκες και οι γόνοι τέτοιων εύπορων οικογενειών είναι συνήθως τα θύματα κακοποίησης.
Αλλά αυτή την περίοδο τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Για μία ακόμη Πασχαλιά, ακόμη και αυτή η ταπεινή λαμπάδα της νονάς ή του νονού έχει εξευτελιστεί. Η άλλοτε απέριττη λαμπαδίτσα με τον φιόγκο έχει αντικατασταθεί με κιτς παραστάσεις και μορφές… γιγάντων της στρογγυλής θεάς ή παιδικών ηρώων από ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, λαμπάδες με ρακέτες του τένις, με κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Και μη χειρότερα δηλαδή…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου