ΤΟΠΙΚΑ

Η πιο γρήγορη εξασφάλιση ο στόχος του Ολυμπιακού

η-πιο-γρήγορη-εξασφάλιση-ο-στόχος-του-851206

Η πιο γρήγορη εξασφάλιση με την οριστικοποίηση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στα εναπομείναντα παιγνίδια που ξεκινούν μετά το Πάσχα. Για να γίνει αυτό απαιτούνται νίκες έδρας… και το επόμενο παιγνίδι με τον Εθνικό Αστέρα προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Χθες οι ποδοσφαιριστές πληρωθήκαν και την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση και για την 27η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Εθνικό Αστέρα στο στάδιο του Βόλου. Το παιχνίδι, της Τέταρτης θα ξεκινήσει στις 3.30 (μία ώρα νωρίτερα) και θα μεταδοθεί παράλληλα με τους αγώνες Εθνικός-Καλλιθέα και Καστοριά-Θρασύβουλος σε απ’ ευθείας σύνδεση από την ΕΤ-3.
Ο Ολυμπιακός στα ματς που απομένουν θέλει νίκες με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, αφού στο πρόγραμμά του έχει να αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται από κάτω του στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και άλλες που διεκδικούν και άνοδο, όπου σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία για να αναζητηθούν θετικά αποτελέσματα.
Η ισοπαλία που απέσπασε ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη από τον Πιερικό φέρνει τους «ερυθρόλευκους» πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Η ομάδα δύσκολα θα κινδυνέψει, καθώς θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν μέχρι να πέσει η «αυλαία» του πρωταθλήματος. Ωστόσο κανείς στην ομάδα δεν εφησυχάζει και στόχος είναι η νίκη στο παιχνίδι με τον Εθν. Αστέρα.
Ο Ολυμπιακός τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει σταθεροποιηθεί στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχοντας πλέον 32 βαθμούς ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στο πρωτάθλημα. Η διαφορά των οκτώ βαθμών που τον χωρίζουν από τον Πιερικό και οι επτά από την Καλαμάτα (ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού) του παρέχουν σχετική ασφάλεια, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τουλάχιστον έξι βαθμούς στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν, για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.
Αν αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Το παιχνίδι με τον Εθν. Αστέρα την Τετάρτη του Πάσχα θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό. Ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού βρίσκεται τέσσερες βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο θα μετρήσει για τον Ολυμπιακό μια νίκη επί του Εθν. Αστέρα.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως το τέλος του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
27η) Ολυμπιακός – Εθνικός Αστέρας, 28η) Πανθρακικός – Ολυμπιακός, 29η) Ολυμπιακός – Καλλιθέα, 30η) Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός, 31η) Ολυμπιακός – Εθνικός, 32η) Καλαμάτα – Ολυμπιακός, 33η) Γιάννινα – Ολυμπιακός και 34η) Ολυμπιακός – Αιγάλεω και αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να εξασφαλισθεί με τις νίκες έδρας.
Αγωνιστικά επιστρέφουν από τιμωρία οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί (Πέτρου και Πακάλτσης, ενώ ο Αλέκος Γεωργιάδης και ο Γιάννης Τσάγγαρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο και οι δύο αναμένεται να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης). Ο Τόνι Χατζής, ο οποίος και αυτός ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό, αναμένεται να δώσει το «παρών» στον αγώνα με τον Εθν. Αστέρα, από τον οποίο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Βάντερ Μασάντο, ενώ ο Κώστας Μάγγος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 30ης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας.
Επίσης απουσίες θα υπάρχουν και στο εκτος έδρας ματς στην Κομοτηνή, αφού εκεί θα εκτίσουν την ποινή τους οι Κοντέων, Χατζής και Αγγελόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου