ΤΟΠΙΚΑ

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

το-πρόγραμμα-των-ιερών-ακολουθιών-τη-851206

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα που κατάρτισε η Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Α’ Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 6 το πρωί. Στις 8 το πρωί θα αρχίσει ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Το απόγευμα στις 7 θα αρχίσει η Ακολουθία των Αχράντων Παθών. Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.
Την Μεγάλη Παρασκευή στις 8 και μισή το πρωί θα αρχίσουν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες. Στις 10 και μισή το πρωί ο Μεγάλος Εσπερινός και η Αποκαθήλωση. Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει και θα μιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη. Η έξοδος του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στις 9 και μισή το βράδυ. Οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Μεταμορφώσεως και Αναλήψεως του Χριστού θα συναντηθούν στην παραλία του Βόλου στις 10 το βράδυ.
Το Μεγάλο Σάββατο η πρώτη Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 6 το πρωί. Ο Εσπερινός του Πάσχα (Α’ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου θα αρχίσουν στις 8 το πρωί. Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Έναρξη του Μεσονυκτικού θα γίνει στις 11 το βράδυ. Η τελετή της Αναστάσεως θα γίνει στις 12 τα μεσάνυκτα και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει στη 1 και μισή το πρωί.
Το Αγιο Πάσχα (27 Απριλίου) ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεσθεί στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά την Ακολουθία θα απαγγελθεί το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Εσπερινού σε διάφορες γλώσσες. Μετά το τέλος θα διανεμηθούν κόκκινα αυγά ως πασχαλινή ευλογία από τον Σεβασμιώτατο. Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεσθεί στις 6 και μισή το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου