ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκληση σε… γεύμα στη Μαγνησία

πρόσκληση-σε-γεύμα-στη-μαγνησία-586098

Πρόσκληση σε… γεύμα στην περιοχή, προς τουρίστες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα απευθύνουν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας και η τοπική Ένωση Ξενοδόχων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Εστιάτορες και ξενοδόχοι ετοιμάζονται να βγουν στις διεθνείς αγορές για την προσέλκυση επισκεπτών με «όπλο» τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Το τσιπουράδικο που ετοιμάζονται να στήσουν στο περίπτερο της Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης, θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης σε συνεργασία με ιδιοκτήτες τσιπουράδικων του Βόλου, θα στρώσουν… τραπέζι με τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες στη Philoxenia, απευθύνοντας ανοιχτό προσκλητήριο για τσιπουροκατάνυξη στην πόλη. Τα τσιπουράδικα αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης και αυτή την ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα του Βόλου θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά με μια επίσκεψη στην περιοχή, όσοι επισκεφθούν τη Philoxenia.

Αμέσως μετά τη Philoxenia το… προσκλητήριο διευρύνεται. Από κοινού ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, θα επιλέξουν δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν προβάλλοντας τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Απ. Αθανασό, σχεδιάζουν να διοργανώσουν live μαθήματα μαγειρικής τοπικής κουζίνας.

Σύμφωνα με την πρόταση που βρίσκεται στα σκαριά, θα προσκληθεί σεφ ο οποίος θα στήσει κουζίνα στο πλαίσιο των εκθέσεων και θα μαθαίνει στους επισκέπτες πώς μαγειρεύονται τοπικά παραδοσιακά πιάτα. Μαθήματα μαγειρικής για σπεντζοφάι είναι η μία ιδέα που εξετάζεται.

Ο σεφ δεν θα μαγειρεύει απλώς. Θα εξηγεί τι ακριβώς κάνει και δίπλα του μεταφράστρια θα μεταφράζει τις οδηγίες μαγειρικής στη γλώσσα των επισκεπτών της έκθεσης.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μία εναλλακτική μορφή που μπορεί να ανθίσει στη Μαγνησία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γ. Ζαφείρης.

Σημειώνεται ότι μαθήματα μαγειρικής παραδοσιακών πιάτων σε τουρίστες της Μαγνησίας παραδίδονται ήδη από γνωστά εστιατόρια του Πηλίου, στο πλαίσιο των εναλλακτικών τουριστικών δράσεων.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την τοπική κουζίνα και την ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα της Μαγνησίας και μέσα από αυτή να προσελκύσουμε επισκέπτες για τη νέα θερινή σεζόν», ανέφερε εξάλλου από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, Απ. Αθανασός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου