ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτομία

σύσκεψη-για-τη-λαθροϋλοτομία-587922

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει σύσκεψη με θέμα τη λαθροϋλοτομία και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στη Λάρισα, στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Σωκράτους 111) στις 9.30 π.μ. παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Δασών του Υπουργείου, Γεώργιου Αμοργιανιώτη.

Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιείται με αφορμή σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας, είναι η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αυθαίρετη δόμηση

Εξάλλου, ενημερωτική ημερίδα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και την αποσαφήνιση των διατάξεων του νόμου 4178/2013 θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 17.30, στο ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα.

Την ημερίδα διοργανώνουν από κοινού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο, τμήμα Κ/Δ Θεσσαλίας.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων, που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου