ΤΟΠΙΚΑ

Θανάτωσαν σκυλίτσα ενώ γεννούσε!

θανάτωσαν-σκυλίτσα-ενώ-γεννούσε-589895

Σοκ και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει το περιστατικό θανάτωσης σκύλας στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στις Αλυκές την ώρα που γεννούσε τα κουταβάκια της! Μάλιστα το άτυχο ζώο βρέθηκε μαζί με τα νεογέννητα σκυλάκια (άλλα νεκρά και άλλα ζωντανά), μέσα σε ένα τσουβάλι δεμένο με σπάγκο σε δρόμο της περιοχής.

Τα άτυχα ζώα εντόπισε περαστικός, ο οποίος έτυχε εκείνη τη στιγμή να περνάει από το σημείο και άκουσε μέσα από το τσουβάλι ήχους ζώων. Ο περαστικός όταν άνοιξε το τσουβάλι σοκαρίστηκε από τις εικόνες που αντίκρισε, ωστόσο διαπίστωσε ότι από τα επτά κουταβάκια τα τρία ήταν ακόμη ζωντανά και τα μετέφερε σε κτηνίατρο.

Οι φιλόζωοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί, καθώς στην περιοχή είναι το τρίτο περιστατικό «σκληρής» κακοποίησης ζώων μέσα σε ένα χρόνο, μετά το αποκεφαλισμένο σώμα σκύλου που βρέθηκε στην παραλία των Αλυκών, αλλά και το περιστατικό του σκύλου που περιφέρονταν με δεμένο στόμα με σύρμα.

Φιλοζωικός σύλλογος μαζί με τον μάρτυρα κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ Βόλου κατά παντός υπεύθυνου για τη δολοφονία του σκύλου, ενώ από την αστυνομία θα διενεργηθεί προανάκριση.

Η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση», κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Για ακόμη μια φορά έχουμε σοκαριστεί από τη σαδιστική και παντελώς επαίσχυντη πράξη που συνέβη στην περιοχή των Αλυκών. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε από περαστικό που αντίκρισε το σοκαριστικό θέαμα ότι εντόπισε σκοτωμένη σκυλίτσα, η οποία ήταν χτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι την ώρα που γεννούσε. Από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει στο Α.Τ Βόλου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για τη δολοφονία της σκυλίτσας, η οποία δεν έχει γίνει γνωστό εάν ήταν αδέσποτη ή δεσποζόμενη. Οι φιλήσυχοι κάτοικοι των Αλυκών πλέον έχουν αγανακτήσει και μαζί με μας ζητούν από την Πολιτεία να κάνει το παν ώστε να βρεθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου