ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο βήμα για τη ρώσικη αγορά

το-πρώτο-βήμα-για-τη-ρώσικη-αγορά-594839

Παράθυρο για είσοδο σε μια νέα και πολύ μεγάλη αγορά ανοίγει για την ΕΒΟΛ, όπως επίσης και για τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα», αλλά και τα μήλα «Ζαγορίν» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Το πρώτο βήμα της συνεργασίας έγινε χθες το πρωί, καθώς Ρώσοι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, προκειμένου να υπάρξει μια ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών με αξιόλογα τοπικά προϊόντα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Η ομάδα των Ρώσων, αποτελούνταν από 3 άτομα, δύο Ρώσους και μια Ελληνίδα και όπως επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση δραστηριοποιούνται σε 4.500 σημεία πώλησης στη Ρωσία. Μάλιστα οι επιχειρηματίες συνδέονται με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μεγαλομέτοχο της ΣΕΚΑΠ κ. Ιβάν Σαββίδη.

Μέσα από τη χθεσινή συνάντηση έγινε μια πρώτη γνωριμία των επιχειρηματιών τόσο με τον πρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζο, όσο και με τους δύο ακόμη τοπικούς συνεταιρισμούς.

Οι επιχειρηματίες εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΕΒΟΛ και κυρίως για τη φέτα και τα γιαούρτια, για τα οποία και εξετάζουν τη διακίνηση στη χώρα τους, ενώ διευκρίνισαν ότι τα ελληνικά τοπικά προϊόντα που θα εξαχθούν στα 4.500 σημεία πώλησης θα βρίσκονται σε διαφορετικό ράφι με την ονομασία «Σταντν ελληνικών προϊόντων».

«Σήμερα (χθες) έγινε το πρώτο βήμα γνωριμίας με τους Ρώσους επιχειρηματίες και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ρώσους επιχειρηματίες, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «οι Ρώσοι που μας επισκέφθηκαν είναι από τον όμιλο Millennium που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων σε 4.500 σημεία πώλησης στη Ρωσία. Οι επιχειρηματίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΒΟΛ και κυρίως για τη φέτα και τα γιαούρτια. Στη συνάντηση βρίσκονταν επίσης ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς, αλλά και ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος».

Στη συνέχεια ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή και χρήσιμη κουβέντα κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα τοπικά προϊόντα για τα οποία οι Ρώσοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες, μέσα στις οποίες οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τα τοπικά προϊόντα. «Πιστεύω ότι μετά από αυτήν τη συνάντηση θα έχουμε μια θετική εξέλιξη, καθώς δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν ξανά σύντομα την περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Πρίντζος.

Επίσης, ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ επεσήμανε ότι αυτή η συνάντηση οφείλεται στο ενδιαφέρον που δείχνει για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός, καθώς μετά από δική του πρωτοβουλία έγινε η χθεσινή συνάντηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου