ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο PacificPrincess

εκπαιδευτική-επίσκεψη-στο-pacificprincess-598237

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε στο υπό αμερικανική σημαία κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess που κατέπλευσε την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Βόλου, η Γ΄ τάξη του Ναυτικού Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Φιλόξενη και εξυπηρετική ήταν μαζί τους ως συνοδός η Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Κυρίτση Αθηνά.

Επίτιμος προσκεκλημένος τους ο σχολικός σύμβουλος και αιρετός καθηγητής του ΠΥΣΔΕ Ν. Μαγνησίας κ. Σταχτέας Χαράλαμπος ο οποίος παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο πλοίο διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» το υψηλό επίπεδο στο οποίο κινείται ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.

Τα παιδιά στην επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αξιωματικούς της γεφύρας και της μηχανής του πλοίου και να συζητήσουν μαζί τους σε αγγλική ναυτική ορολογία για τα νέα συστήματα Ναυσιπλοΐας, τον Ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό του, για τα σωστικά μέσα που ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης, για την οργάνωση του μηχανοστασίου και τον εξοπλισμό του μηχανουργείου του, το σύγχρονο control room και την άρτια διαχείριση των στεγανών χώρων του πλοίου που ελέγχονται ηλεκτρονικά στα ύφαλα μέρη του πλοίου με υδατοστεγείς πόρτες και στα έξαλα μέρη με πυρίμαχες για τον κίνδυνο της φωτιάς.

Ειδικά για τα Σωστικά Μέσα του πλοίου οι μαθητές παρακολούθησαν ξεχωριστό μάθημα που περιλάμβανε επίδειξη χρήσεως των πυροσβεστικών μέσων και μερική καθέλκυση μίας από τις μεγάλες σωστικές λέμβους χωρητικότητας 150 ατόμων καθώς και παρουσίαση του εξοπλισμού επιβίωσής τους.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στους χώρους ενδιαιτήσεως και ψυχαγωγίας των επιβατών και όπως είναι φυσικό εντυπωσιάστηκαν από την άνεση και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει αυτά τα πλοία.

Συνοδοί εκπαιδευτές της επισκέψεως ήταν οι καθηγητές τους κΠαρίσης Δημήτριος, κ. Μπαντώλας Στέφανος, κ. Ρήγας Αντώνιος, κ. Χιώτογλου Ιωάννης, κ. Φατσή Μαρία, κ. Χατζή Χαριτίνη και ο κ. Καλαϊτζίδης Ιωάννης.

Με το πολυεθνικό προσωπικό του πλοίου, τα παιδιά και οι καθηγητές τους αντάλλαξαν με άνεση εγκάρδιες και φιλικές κουβέντες μεταξύ των οποίων και με μία Ιταλίδα Ανθυποπλοίαρχο, στο πρόσωπο της οποίας οι μαθήτριες δικαίωσαν τις ελπίδες τους για ναυτική καριέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου