ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικά δακτύλιος στο κέντρο

οριστικά-δακτύλιος-στο-κέντρο-851206

Mε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, έτσι όπως αυτή εκτέθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη του Δημαρχείου από τον εκπρόσωπό του Βασίλη Τριανταφύλλου, για τη δημιουργία δακτυλίου στο τμήμα που περικλείεται από τους δρόμους Κοραή – Γαλλίας – Ογλ- Δημητριάδος, θα συστοιχηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου.
Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έδωσε εντολή στον υπεύθυνο του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου Γιώργο Τουλουμάκο να συμπεριλάβει στα θέματα της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής και την παραπάνω πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ωστόσο η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου συναντά και αντιρρήσεις. Χθες το βράδυ συγκεκριμένα συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και αποφάσισε να μην συστοιχηθεί με την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Νίκος Οντόπουλος, από την πλευρά του Δήμου δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που αφορούν στα υποστηρικτικά μέτρα. Μέτρα, που όπως τόνισε, συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο αρχών και θέσεων του Δήμου, που διανεμήθηκε προχθές στους εμπλεκόμενους φορείς και τα οποία μέτρα αναφέρονται στη λειτουργία του Περιφερειακού και την ένταξη στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας τον ερχόμενο Ιούνιο του 2008 17 νέων αστυνομικών.
Τη θέση του Επιμελητηρίου αναμένεται να εκθέσει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων ο εκπρόσωπός του κ. Νίκος Οντόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χθες βράδυ είπε ότι η πρόταση αφορά κατ΄ εξοχήν στον Εμπορικό Σύλλογο και τους εμπόρους στο κέντρο και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δοκιμάσει το μέτρο, να μετρήσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και επιπλέον να δώσει τη δυνατότητα στους πεζούς να κινηθούν με άνεση την προπασχαλινή περίοδο σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του εμπορικού κέντρου του Βόλου. Σημειώνεται πως στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου οι δρόμοι Κοραή- Γαλλίας – Ογλ και Δημητριάδος θα επιτρέπονται στα Ι.Χ., όπως φυσικά και οι δύο μεγάλοι κάθετοι δρόμοι Ιωλκού και Κ. Καρτάλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου