ΤΟΠΙΚΑ

Πέλλετ από αγριαγκινάρα

πέλλετ-από-αγριαγκινάρα-600424

Δυνατότητα παραγωγής πέλλετ μέσα από βιομάζα αγριαγκινάρας, δίνει στους παραγωγούς της περιοχής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα δύο εργαστήρια υλοποιούν πειραματικό πρόγραμμα μεταφοράς τεχνογνωσίας για την προώθηση της αγροενέργειας, με στόχο την υποστήριξη των παραγωγών που επιθυμούν να καλλιεργήσουν ενεργειακά φυτά όπως η αγριαγκινάρα για την παραγωγή βιομάζας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Θεσσαλικού Προγράμματος και με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών που ήδη συνεργάζονται αλλά και αυτών που έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε επίδειξη της μετατροπής της συλλεγμένης βιομάζας από αγριαγκινάρα σε στερεό καύσιμο (πέλλετ) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει επίδειξη παραγωγής πέλλετ από συλλεγμένη αγριαγκινάρα σε εξοπλισμό οικιακής μορφής και καύσης του παραγόμενου στερεού καυσίμου (πέλλετ).

Επιπλέον θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τόσο την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας καθώς και προβλήματα που ήδη αντιμετωπίστηκαν κατά την καλλιέργεια.

Υπεύθυνος της οργάνωσης είναι ο Δημήτρης Μπαρτζιάλης Δρ Περιβαλλοντολόγος, Εργαστήριο Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών, Παν. Θεσσαλίας.

Για την εγγραφή τηλεφωνήσετε στο 2421074463 (Γάκη Δήμητρα)

Δευτέρα – Παρασκευή: 11.00-14.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου