ΤΟΠΙΚΑ

Οι δημοσκοπήσεις

οι-δημοσκοπήσεις-851206

Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου; Ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση, ανακάμπτει και πάλι και αρχίζει να διαμορφώνει τους όρους, που κάτω υπό προϋποθέσεις μπορούν να το οδηγήσουν σε μια νικηφόρα προοπτική.
Την ίδια στιγμή ο βασικός πόλος προς τον οποίο μέχρι τώρα είχε τις διαρροές ψηφοφόρων του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως μειώνει την εκλογική του επιρροή και οι επόμενοι μήνες θα δείξουν τα ποσοστά γύρω από τα οποία θα σταθεροποιηθεί και εκείνα τα οποία θα αποτελέσουν την αφετηρία για τις παραπέρα κινήσεις σε επίπεδο ηγεσιών των κομμάτων της Αριστεράς.
Ποια όμως ήταν εκείνα τα στοιχεία που μέτρησαν για την ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σίγουρα η παρέμβαση Παπανδρέου για το Σκοπιανό, η κόκκινη γραμμή που έβαλε στον Πρωθυπουργό σ΄ ό,τι αφορά στις ελληνικές θέσεις και από την άλλη η δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς στελεχών της άλλης πλευράς και χωρίς μεμψιμοιρίες. Τα αυτονόητα δηλαδή, τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει από την επομένη της εσωκομματικής διαδικασίας για την επανεκλογή προέδρου στο κόμμα.
Είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του πολύ δρόμο ακόμη, προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα παρουσιάσει την εναλλακτική του κυβερνητική πρόταση απέναντι στο νέο κύμα… μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, που έχοντας ως μοναδικό ισχυρό της όπλο το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού, προσπαθεί να κάνει στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όσα δεν έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Μια κυβέρνηση που φαίνεται να εξαντλεί τα όριά της και γι ΄αυτό η νευρική κρίση στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου ήταν έντονη από την κριτική Τατούλη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Γιατί ο πρώην υφυπουργός χτυπούσε εκεί που η Ν.Δ. φαντάζει μέχρι στιγμής να είναι άτρωτη. Στο προφίλ του αρχηγού της και στην επικοινωνιακή… ντόπα των επιτελών του να παρουσιάσουν το κυβερνητικό σχέδιο ως καταιγίδα μεταρρυθμίσεων, αναγκαίων για την ελληνική κοινωνία, μεταθέτοντας ωστόσο τα οφέλη (βλ. δηλώσεις Αλογοσκούφη στο συνέδριο του Εκόνομιστ) για τους πολίτες το 2020!!!
Μεγάλη η χάρη του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου