ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ωρα
που βρήκαν…
Ωραία ώρα βρήκαν χθες τα συνεργεία του Δήμου να αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες κορύνες στην οδό Ιωλκού με Ερμού. Ήταν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, που τα συνεργεία βρήκαν ότι ήταν ο προσφορότερος χρόνος για τη διακοπή στο ένα ρέμα κυκλοφορίας σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης. Τι να πεις;
Α.Τ.

Δεύτερος φάκελος
Εκτός από τους ελέγχους σε γεωτρήσεις και πηγές για τυχόν ύπαρξη βαρέων μετάλλων, ένα δεύτερο μεγάλο και εξίσου σοβαρό «φάκελο» έχει ανοίξει η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας, υπό τις κατευθύνσεις της αρμόδια αντινομάρχη Ντίας Βουβαλούδη.
Πρόκειται για τον έλεγχο όλων των σχολικών συγκροτημάτων του νομού αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες καθώς και τα κυλικεία. Ο έλεγχος θα είναι ολοκληρωμένος, από τις ορεινές μέχρι τις νησιωτικές περιοχές. Τα αποτελέσματα θα πληροφορηθούμε μετά το Πάσχα.
Β.Σ.

Περιμένουν λύσεις
Λύσεις από τον συμπατριώτη τους σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν από την περιοχή τους έλεγαν ότι περιμένουν οι κάτοικοι του Βελεστίνου. Το επισήμαναν δε στον ίδιο τον συμπατριώτη, τον νομάρχη δηλαδή, προχθές, στη διάρκεια επίσκεψης νομαρχιακού κλιμακίου στο δήμο Φερών.
Ο νομάρχης έφυγε με τη δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις, καθώς και την Χάρτα του Ρήγα που του παρέδωσε ο δήμαρχος Κ. Κανάρης, σαν ανάμνηση της επίσκεψης. Είχε και ιδιόχειρη αφιέρωση: από τους Φεραίους πολίτες, με τους οποίους σας συνδέουν μνήμες, νοσταλγία και βιώματα.
Β.Σ.

Πορεύονται
Τα χαμόγελα, αν και αχνά, άρχισαν να φαίνονται στα πρόσωπα των Πασόκων. Η ψυχολογία των γκάλοπ έχει αρχίσει να κάνει τη δουλειά της, γι’ αυτό και ήταν με άλλον αέρα χθες στο κλιμάκιο που επισκέφτηκε τη Μαγνησία. Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι η ανάκαμψη δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά, όπως παραδέχονταν, έχει γίνει η αρχή. Και κατά το “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή” πορεύονται…
Β.Κ

Γνωστό
σκηνικό
Ο Γαρύφαλλος Αντζούρης πάντως από τη Γραμματεία της ΝΟΕΣ, επιστρέφοντας από το κλιμάκιο του Αλμυρού στα γραφεία της Ν.Ε., έψεξε όσους έσπευσαν να στρογγυλοκαθίσουν στο πάνελ της συνέντευξης του κλιμακίου, αλλά από το πρωί ήταν εξαφανισμένοι. Δεν είναι δα η πρώτη φορά που γίνεται αυτό… Και στις εθνικές εκλογές με το “κιάλι” τους έψαχναν τους περισσότερους να βγούνε κλιμάκια στην περιφέρεια. Παλιό το σκηνικό… Εχει επαναληφθεί. Μόλις αρχίσει η πάνω βόλτα, θα συνωστίζονται πάλι ποιος θα πρωτοπάρει το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες του.
Β.Κ

Ναι μεν,
αλλα
Μεταξύ του “εάν” και του “όταν” υπάρχει διαφορά. Αυτή επισήμανε ο Γρηγόρης Νιώτης, όταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ ρώτησε να μάθει στο ΕΚΒ, εάν ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου ότι σαν Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα αποσύρει το νόμο Πετραλιά για το ασφαλιστικό. Χαμογέλασαν όλοι με τη “διόρθωση”, αφού η επιθυμία είναι κοινή όλων όσων τουλάχιστον υπηρετούν αυτή την παράταξη, όμως δίκαιη η επιμονή και του συνδικαλιστή ότι η δέσμευση πρέπει να είναι σαφής, διότι και το νόμο Σιούφα θα καταργούσε το ΠΑΣΟΚ, αντί όμως αυτού έφτιαξε το νόμο Ρέππα, που αδικίες περιλαμβάνει επίσης. Και ένας συνδικαλιστής, εάν μη τι άλλο, δεν ξεγελιέται σε αυτά.
Β.Κ

Η έρευνα
της WWF
Τριάντα δύο βουλευτές όλων των κομμάτων από Μαγνησία, Εύβοια, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία και Καβάλα και οι αντίστοιχοι νομάρχες ρωτήθηκαν από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, αν είναι υπέρ των μονάδων λιθάνθρακα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στον αθηναϊκό Τύπο, κανείς βουλευτής δεν υπερασπίστηκε τη σκοπιμότητα της κατασκευής τέτοιων μονάδων, από φόβο προφανώς των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών. Αντίθετα, 16 βουλευτές και 5 νομάρχες δήλωσαν ευθέως την αντίθεσή τους στον λιθάνθρακα, ενώ 16 βουλευτές και ένας νομάρχης (Φθιώτιδας) προτίμησαν να μην απαντήσουν.
Οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της WWF, ενώ το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ τάχθηκαν κατά της χρήσης του λιθάνθρακα.
Οι βουλευτές της ΝΔ που προτίμησαν να μην απαντήσουν είναι οι Νάκος, Σούρλας από Μαγνησία, κ. Μαγγίνας, Σαλμάς, Σταμάτης από Αιτωλοακαρνανία, Μπασιάκος, Κουτσούμπας από Βοιωτία, Κεδίκογλου, Μαρκόπουλος, Λιάσκος από Εύβοια, Καλαντζής, Χριστοφιλογιάννης από Καβάλα κ.α. Μόνο οι κ. Λιβανός (Αιτωλοακαρνανία), Γιαννάκης (Βοιωτία) και Παναγιωτόπουλος (Καβάλα) τάχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία κατά των μονάδων λιθάνθρακα.
Ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν κατά, και συγκεκριμένα οι: Καρτάλης, Ζήση (Μαγνησία),Μωραΐτης, Βερελής, Γιαννακά (Αιτωλοακαρνανία), Τόγιας (Βοιωτία), Περλεπέ – Σηφουνάκη, Παπαγεωργίου (Εύβοια), Τιμοσίδης (Καβάλα), ενώ κατά επίσης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μωραΐτης, Μαρίνος, Γκατζής.
Β.Κ

Πολύ θετικό
κλίμα
Στις παρεμβάσεις που παρουσίασε ο Δήμος Βόλου χθες για τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου συμφώνησαν οι φορείς, γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση.
Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Βόλου να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, χαιρετίστηκε από όλους τους, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλοι ανεξαιρέτως.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι η πρώτη φορά που συντονισμένα γίνεται κοινωνική διαβούλευση και επιδιώκεται διάλογος για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η λειτουργία του εμπορικού κέντρου, γεγονός που πιστώνεται στα θετικά της παρούσας δημοτικής αρχής.

Εβγαλε το παράπονό του…
Σε πολύ καλό κλίμα για τη Δημοτική Αρχή εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση για τα μέτρα που προγραμματίζονται στο εμπορικό κέντρο. Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου έτειναν ευήκοον ους στις προτάσεις του Δήμου. Μόνον ο συμπολίτης έμπορος Νίκος Λιθαδιώτης επανήλθε στο θέμα με τις κορύνες και εκεί ο Δήμαρχος είπε το… παράπονο του. Ότι δηλαδή έχει… εισπράξει από τους διαμαρτυρόμενους, όπως είπε, δύο μηνύσεις, από τη στιγμή που όπως πρόσθεσε, ήταν μία απόφαση που ελήφθη νόμιμα και από τη στιγμή που ανάλογες αποφάσεις πέρασαν εδώ και χρόνια στη γειτονική Λάρισα χωρίς να συμβεί το παραμικρό…
Α.Τ.

Επισημάνσεις …
Στην υφιστάμενη νομοθεσία παρέπεμψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Νίκο Οντόπουλο, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι σε υφιστάμενες οικοδομές στο κέντρο χτίζονται νέα κτίρια. Μόνον όταν αλλάζουν οι χρήσεις μπορούμε να παρέμβουμε, είπε ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος λίγο αργότερα συνέστησε στον πρόεδρο των ιδιοκτητών Ραδιοταξί Δημήτρη Καραΐσκο να συνετίσει τους συναδέλφους του, που συνηθίζουν, όπως είπε, να κάνουν αναστροφή 180ο στην Πολυμέρη και καταστρέφουν τα κολωνάκια.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου