ΤΟΠΙΚΑ

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στην αγορά

με-παραστάσεις-διαμαρτυρίας-στην-αγο-602811

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικούς αποκλεισμούς κυρίως πολυκαταστημάτων «απαντούν» σήμερα οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας στο άνοιγμα της αγοράς Κυριακή.

Η πρώτη από τις επτά Κυριακές που θα εφαρμοστεί το μέτρο, σήμερα, βρίσκει τους εμποροϋπαλλήλους να έχουν προκηρύξει σε επίπεδο Ομοσπονδίας του κλάδου 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Στο Βόλο ο τοπικός σύλλογος Μαγνησίας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, ενώ χθες εκ μέρους του σωματείου σε σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΒ για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Γ. Κάιρας έκανε γνωστό ότι οι εμποροϋπάλληλοι σήμερα προγραμματίζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, στο πλαίσιο της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος.

Η «ένταση» της κινητοποίησης όπως τόνισε χθες ο κ. Κάιρας ασφαλώς και θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των συναδέλφων του εμποροϋπαλλήλων στο Βόλο που έχουν ενημερωθεί για την κάθετη αντίθεση του κλάδου τους στο συγκεκριμένο μέτρο και σήμερα αναμένεται να «κριθεί» η πορεία του αγώνα τους που όπως επισημάνθηκε πρέπει να είναι πολυμέτωπος και με στόχο η ισχύς της απόφασης για επτά Κυριακές το χρόνο να μην επεκταθεί περισσότερο, καταργώντας έτσι ουσιαστικά την Κυριακή αργία.

Στις ενστάσεις και την αντίθεση των εμποροϋπαλλήλων, συμπαραστάτες είναι όλες οι παρατάξεις του ΕΚΒ που στηρίζει τις κινητοποιήσεις του κλάδου, εκτιμώντας ότι «η κατάργηση της «Κυριακής – αργίας», δεν θα επιφέρει μόνο σοβαρότατα πλήγματα στο εμπόριο, αλλά θα ανοίξει και διάπλατα το δρόμο για την κατάργησή της και στους υπόλοιπους Κλάδους και μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους – καταναλωτές, να αντισταθούν και να μποϋκοτάρουν, αρνούμενοι να κάνουν τις αγορές τους την Κυριακή».

Από την πλευρά των εμποροϋπαλλήλων επίσης αναφέρθηκε χθες για μία ακόμη φορά ότι «το 75% της κυριακάτικης εργασίας δεν πρόκειται να αποδοθεί στους εργαζόμενους, καθώς δεν αποδόθηκε σε αρκετούς εργαζόμενους και πέρυσι την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα και, αποτελεί ειρωνεία η αναμονή της απόδοσης του 75% για την κυριακάτικη εργασία, τη στιγμή που δεν αποδίδονται τα κανονικά δεδουλευμένα τόσων μηνών στους εργαζόμενους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου