ΤΟΠΙΚΑ

ΔΙΟΔΙΑ: Δέσμη μέτρων από τις Νομαρχίες Μαγνησίας και Λάρισας

διοδια-δέσμη-μέτρων-από-τις-νομαρχίες-851206

Συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας δημιουργεί στην παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας η αύξηση της τιμής των διοδίων. Φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα κυρίως παρακάμπτουν το Σταθμό Διοδίων Μοσχοχωρίου, ακολουθώντας το παλιό εθνικό δίκτυο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές απ’ όπου διέρχεται η παλαιά Εθνική Οδός λόγω της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας είναι εντονότατο, ενώ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων εγκυμονεί η συχνή διέλευση των φορτηγών και άλλων οχημάτων.
Οι Νομαρχίες Μαγνησίας και Λάρισας προτείνουν δέσμη μέτρων για την εξομάλυνση της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στην παλαιά Εθνική Οδό από την Περιφέρεια και το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς έχουν την ευθύνη του συγκεκριμένου δρόμου.
Κοινές αποφάσεις για την άμεση βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. λήφθηκαν χθες στη διάρκεια σύσκεψης στη Νομαρχία Λάρισας, με τη συμμετοχή του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και Λάρισας Λ. Κατσαρού, των δημάρχων Κάρλας Αθ. Παπαδήμα, Αρμενίου Δημ. Καλαμπαλίκη, Πλατυκάμπου Αλ. Χονδρονάσιου και Κιλελέρ Κ. Δεσπόπουλου, του προέδρου του Δ.Σ Κάρλας Δημ. Παπαδήμα και του αντινομάρχη Μαγνησίας Ηλ. Ξηρακιά.

Μετεγκατάσταση
Πρώτο και κύριο μέτρο που προτείνουν και διεκδικούν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταφοράς του σταθμού διοδίων του Μοσχοχωρίου σε άλλο σημείο, ώστε να δημιουργηθούν αντικίνητρα ως προς την επιλογή της παλαιάς Εθνικής Οδού. Η λύση που προτάθηκε από τη Νομαρχία Λάρισας να μετεγκατασταθεί ο σταθμός διοδίων στην έξοδο του Βελεστίνου δεν τελεσφόρησε, καθώς αποφασίστηκε να διερευνηθεί συνολικά το ζήτημα.
Τα άλλα μέτρα τα οποία προτείνεται να ληφθούν άμεσα και σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα μέχρι να επιτευχθεί η μετεγκατάσταση του σταθμού είναι:
– Συντήρηση, ανακατασκευή και διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα τμήματα της Π.Ε.Ο., από την Περιφέρεια, ώστε να είναι πιο ασφαλής η διέλευση των οχημάτων, ενώ θα πρέπει να προβλεφθούν και πάρκινγκ κατά μήκος της Οδού.
– Εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά μήκος της Π.Ε.Ο. με ιδιαίτερη έμφαση στην είσοδο των οικισμών.
– Συχνοί έλεγχοι της κυκλοφορίας από την Τροχαία και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταλούν σχετικά έγγραφα στις υπηρεσίες και των δυο νομών από τους Νομάρχες.
Επιπλέον με πρωτοβουλία των δυο Νομαρχών θα ενταθούν οι τεχνικοί έλεγχοι καταλληλότητας των οχημάτων από τα μικτά κλιμάκια των Νομαρχιών, ένθεν και ένθεν, για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.
Τα περισσότερα μέτρα αφορούν στην Περιφέρεια και άμεσα, μέσα στη Μ. Εβδομάδα, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη θα ζητήσουν να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
«Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι καθορίσαμε την κοινή μας στάση για την ασφάλεια των κατοίκων. Η επιβάρυνση της παλιάς Εθνικής Οδού εγκυμονεί κινδύνους. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εντατικοποίηση των ελέγχων από κλιμάκια της Τροχαίας, αλλά και από μικτά κλιμάκια, ώστε να δημιουργήσουμε αντικίνητρα για τη χρήση του δρόμου», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Από την πλευρά του ο νομάρχης Λάρισας Λ. Κατσαρός δήλωσε: «Οι Νομαρχίες διαπιστώνουμε το πρόβλημα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εθνικό δρόμο, είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας. Καθορίσαμε τη δέσμη των μέτρων και θα εργαστούμε από κοινού για να τα πετύχουμε.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου