ΤΟΠΙΚΑ

Στην “κόκκινη γραμή ο 151ος βουλευτής

στην-κόκκινη-γραμή-ο-151ος-βουλευτής-851206

Αποφεύγει η κυβέρνηση να οξύνει το κλίμα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πέτρος Τατούλης στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, με δεδομένη και την οριακή πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή. «Κόκκινη γραμμή» στην άσκηση κριτικής θέτει ο Γ. Τραγάκης.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, δήλωσε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Η υπουργός Απασχόλησης Φ.-Πάλλη Πετραλιά, εξερχόμενη επίσης από το Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Κ. Καραμανλή για το ασφαλιστικό, περιορίστηκε να πει ότι την καλύπτουν οι δηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ Λ. Ζαγορίτη ότι «ο καθένας δικαιούται να λέει ελεύθερα τις σκέψεις του».
Στην Κεντρική Επιτροπή εκφράζονται όλες οι απόψεις, δήλωσε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ. Τραγάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Π. Τατούλης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τραγάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν πάντα κάποια εσκαμμένα, που όταν κάποιος ξεπεράσει, θέτει εαυτόν σε δοκιμασία.
Σε ερώτηση αν ο Πέτρος Τατούλης είναι κοντά στο να περάσει τα εσκαμμένα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αρκέστηκε να δηλώσει ότι αυτό που είπε αφορά όλους τους βουλευτές. Παράλληλα, τόνισε ότι διαφωνεί με τα περισσότερα από όσα είπε ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού το Σάββατο.
Σε άλλες δηλώσεις του, στον Flash 96, ο κ. Τραγάκης απηύθυνε πάντως σαφέστατη προειδοποίηση: «Ο καθένας θα κριθεί όταν έρθει η ώρα, δεν υπάρχει εσαεί, ο μεγάλος κριτής είναι ο ελληνικός λαός» είπε ο γραμματέας της ΚΟ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τατούλης έχει υπερψηφίσει όλες τις κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Πάντως, ο κ. Τατούλης εμμένει στις θέσεις του και ουσιαστικά διαμηνύει σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί κριτική για το έργο της κυβέρνησης, χωρίς να διαπραγματεύεται τη θέση του στη ΝΔ.
«Αυτά που είχα να πω τα είπα στο πλαίσιο των οργάνων του κόμματός μου, ως όφειλα να πράξω. Και ήταν ξεκάθαρα», και προσθέτει: «Η παρέμβασή μου ήταν πολιτική, δεν αναφέρομαι σε κανένα πρόσωπο, ούτε ήρθα να ζητήσω την εξόφληση λογαριασμών του παρελθόντος».
Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι όσα υποστηρίζει ο κ. Πέτρος Τατούλης «ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναρωτιέται όμως «πού μπορεί να αποσκοπεί όμως αυτή η επίθεση από τον 151ο βουλευτή μιας κυβέρνησης με τόσο ισχνή πλειοψηφία;» και αν «ο κ. Τατούλης εξελιχθεί σε μοχλό ανατροπής της κυβέρνησης, ή και πιέσεων εξωθεσμικών παραγόντων με στόχο μία συμβιβαστική λύση με τα Σκόπια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου