ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα μονά – ζυγά
Η υπόθεση με τα μονά – ζυγά στο κέντρο του Βόλου πρέπει να αποκλειστεί. Πιο πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η υιοθέτηση αμέσως μετά τις γιορτές του αποκλεισμού του εμπορικού κέντρου, που θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει κατά τις ώρες που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στην εμπορική αγορά, χωρίς αποκλεισμό ωστόσο των κάθετων δρόμων, που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως οδοί διαφυγής για όσους θέλουν να κινηθούν προς την έξοδο της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα όποια μέτρα θα ληφθούν με προσοχή και μετά από βασανιστικό διάλογο, καθώς σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν θέλει να αναζωπυρώσει τριβές αντίστοιχες με αυτές που έλαβαν χώρα στον απόηχο εφαρμογής του μέτρου των κορυνών.
Α.Τ.

Ο χρόνος
αποχαρακτηρισμού
Ευτυχώς που γίνονται εκλογές σήμερα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου, τα στόματα άνοιξαν και μάθαμε εμείς οι χαχόλοι πότε έγινε η αποδέσμευση του οικοπέδου του Συλλόγου στην περιοχή του Αναύρου. 47 ολόκληρα χρόνια ήταν δεσμευμένο το οικόπεδο, αλλά κάποιοι δεν άντεξαν, όπως φαίνεται, την… πίεση των τελευταίων δημοτικών εκλογών και αποχαρακτήρισαν την επίμαχη έκταση, η αξιοποίηση της οποίας αποτελεί και το μήλον της έριδος για τους δύο κατ΄ ουσίαν συνδυασμούς που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των μελών.
Α.Τ.

Καταγγελία
στην Πολεοδομία
Στην Πολεοδομία θα βρίσκεται αύριο πρωί – πρωί με τη… δροσούλα ο Δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου, προκειμένου να καταγγείλει, όπως έλεγε χθες το απόγευμα στη στήλη, την καταπάτηση δημοτικής έκτασης στα Χάνια από πολύ γνωστό επιχειρηματία της περιοχής.
Α.Τ.

Ενδιαφέρον
Τώρα που άρχισε πάλι ο βαθμολογικός κατήφορος του Ολυμπιακού Βόλου, άρχισαν τα «παπαγαλάκια» να διαδίδουν στην πιάτσα ότι για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ομάδας ενδιαφέρεται ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, που θα τεθεί επικεφαλής του εγχειρήματος της Αργούς… Α.Τ.

Με ιδιωτικά
συμφωνητικά…
Στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού προχωρούν κατασκευαστές με την πλειοδότρια εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του υπέργειου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων. Αυτό γίνεται προκειμένου και το έργο να αποπερατωθεί και ο ανάδοχος του έργου να μη χάσει την επιδότηση που προβλέπει ο νόμος για τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.
Α.Τ.

Σιγά τα αυγά
Καρφωτή έπεσε για το ντοπάρισμα της Εθνικής Αρσης Βαρών.
Ο άνθρωπος που εντόπισε το αναβολικό της Μάριον Τζόουνς το υπαινίχθηκε ευθέως στα ΝΕΑ και δεν χρειάζεται άλλες επεξηγήσεις.
Στο μεταξύ σαν ανέκδοτο ακούγεται η εντολή για κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό, που έδωσε ο Κ. Καραμανλής στον Μ. Λιάπη και τον Γ. Ιωαννίδη.
Είναι σαν τη δήλωση που είχε κάνει ο προκάτοχός του Κώστας Σημίτης μετά το σκάνδαλο με το Σάμινα, που είχε προαναγγείλει ότι “το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο”. Σιγά τα αυγά…
Β.Κ

Αξιόλογη
πρωτοβουλία
Ημερίδα με θέμα «50 χρόνια Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ευρωπαϊκή Επικαιρότητα στον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας», διοργανώνει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του Νομού Καρδίτσας, την Κυριακή 20 Απριλίου. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ιωάννης Γκλαβάκης (ΝΔ), Εμμανουήλ Αγγελάκας (ΝΔ), Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη ημερίδα, που διοργανώνει η ΤΕΔΚ σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και που ως στόχο έχει να ενημερώσει την τοπική μας κοινωνία και τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη δράση και τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου.
Β.Κ

Γιατί
δεν το κάνουν;
Την επανακαθιέρωση ατέλειας στη διέλευση των διοδίων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ανάπηρους πολέμου προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Το ανακοίνωσε από του βήματος της Βουλής ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ασ. Ροντούλη. Ο κ. Ξανθόπουλος παραδέχθηκε επί της ουσίας ότι δεν υπήρξε σχετική πρόβλεψη, όταν υπογράφηκαν οι συμφωνίες με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει προφορική δέσμευση των κοινοπραξιών και το μέτρο ήδη υλοποιείται, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έχει “ το μαχαίρι και το πεπόνι”, γιατί δεν αναστέλλεται και η αύξηση του κόστους των διοδίων; Προτιμότερο να ταξιδεύεις πλέον αεροπορικώς, παρά με Ι.Χ.
Β.Κ

Αγκάθια
Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα… παρά το μεσοσταθμό των Σκοπίων. Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, η Ολυμπιακή, το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην Deutsche TeleKom και ο προκλητικός τρόπος του Ανδρέα Βγενόπουλου της MIG, που μήνυσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική κριτική που άσκησε στη συμφωνία, είναι μόνο μερικά από τα θέματα της ατζέντας, που προκαλούν ήδη vertigo στη Ρηγίλλης. Και ποιος ξέρει τι άλλο θα βγει στην πορεία, έτσι, για να μην πλήξουμε…
Β.Κ
Οποιος αντέξει
Στον αντίποδα αυτών οι Πασόκοι συνεχίζουν την επαναστατική γυμναστική. Περιοδείες πολιτικών κλιμακίων, ακόμη μία δόση εσωκομματικών εκλογών το Μάιο και ποιος τους πιάνει. Δουλειές με φούντες εντός και εκτός των τειχών και όποιος αντέξει, όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, τους βλέπω να κατεβαίνουν από το τρένο, όπως είχε προειδοποιήσει πριν δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου.
Β.Κ

Κάθε χρόνο
τα ίδια…
Οπως πάντα τα τελευταία χρόνια λίγο πριν το καλοκαίρι εκφράζονται και πάλι οι φόβοι για την επερχόμενη λειψυδρία. Βεβαίως η λειψυδρία δεν είναι επερχόμενη αλλά μόνιμη κάτοικος του Βόλου την τελευταία δεκαετία. Εφόσον η ποιότητα και η ποσότητα του νερού στο δίκτυο πέφτουν κάθε καλοκαίρι, υπάρχει έλλειψη νερού. Κοινώς λειψυδρία. Ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο της απόλυτης ξηρασίας.
Δίκαιη θα είναι η τιμωρία μας. Πού είναι οι λιμνοδεξαμενές στο Πήλιο; Ακόμη συζητούνται. Πού είναι η εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του Πηλίου; Ακόμα χύνονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα. Χειμώνα και καλοκαίρι. Μόνο η δίψα μας αξίζει…
Χ.Μ.

Δεν θα απαντήσει
Μάλλον η διαμάχη – μέσω ανακοινώσεων- μεταξύ Σούρλα –Παπατόλια τελειώνει κάπου εδώ, αφού δεν θα υπάρξει απάντηση από πλευράς Σούρλα στην απάντηση του Νομάρχη. Κύκλοι του Αντιπροέδρου της Βουλής έλεγαν χθες ότι είπε τα πάντα για τις προσλήψεις στη Νομαρχία με την αρχική του ανακοίνωση. Οποιος κατάλαβε –κατάλαβε. Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες…
Χ.Μ.

Προς φίλο
έμπορο
Εμπορος, φίλος της στήλης, αμφισβήτησε σχόλιο σύμφωνα με το οποίο η Ζέττα Μακρή έλαβε από τον πρόεδρο του ΟΑΑΕ κ. Κόντο τη διαβεβαίωση ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ρυθμίζεται με τροπολογία το θέμα των συναδέλφων του με το Ταμείο Εμπόρων, το οποίο έχει προκύψει μετά τη μεγάλη υπεξαίρεση. «Πώς έλαβε διαβεβαίωση, αφού μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού η εκλεγμένη διοίκηση Κόντου καταργήθηκε και πλέον θα διορίζεται;» ήταν το δηκτικό ερώτημά του. Λάθος, καλέ μου φίλε. Ο κ. Κόντος παραμένει στη θέση του μέχρι την εφαρμογή των νέων διατάξεων του ασφαλιστικού και το διορισμό νέας διοίκησης.
Αλλωστε δεν είναι ο κ. Κόντος που θα καταθέσει την ευεργετική για τους εμπόρους του Βόλου τροπολογία. Εν κατακλείδι αυτό που ενδιαφέρει τους «καμένους» εμπόρους του Βόλου είναι να λυθεί το πρόβλημά τους και όχι ποιος πολιτικός έκανε την επαφή.
Χ.Μ.

Πορθμός
του Ευρίπου
Μία πάνω μία κάτω πάνε τα νερά στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Μόνο που τα εσωκομματικά νερά δεν πάνε αποκλειστικά βόρεια και νότια αλλά και ανατολικά και δυτικά, αφού οι υποψήφιοι είναι κιόλας τρεις. Είναι πιθανό να εμφανιστούν και περισσότεροι. Οι συμμαχίες και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν και αλλάζουν καθημερινά τους συσχετισμούς. Μπερδεμένα πράγματα δηλαδή. Κάτι με πορθμό του Ευρίπου μοιάζει η κατάσταση…
Χ.Μ.

Ζωντανεύουν
την παραλία
Βλέπουμε τα γκρουπ τον μαθητικών εκδρομών στην παραλία από το παράθυρο του γραφείου. Ζωντανά και ζωηρά, πάντα φασαριόζικα τα παιδιά, σε μεγάλες ομάδες ξεσηκώνουν κυριολεκτικά την παραλία του Βόλου. Θα μπορούσε ο τόπος μας να αποτελέσει προορισμό μαθητικών εκδρομών. Μόνο που οι τουριστικοί παράγοντες το κατάλαβαν κάπως αργά . Τώρα πλέον τα περισσότερα σχολεία προτιμούν πενθήμερες εκδρομές στο εξωτερικό…
Χ.Μ.

Τι θα γίνει στην
οδό Απόλλωνος;
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα των κατοίκων της οδού Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα πάνω από τις Εργατικές Κατοικίες. Πέρασαν όλες οι υπηρεσίες, ΔΕΥΑΜΒ, Φυσικό Αέριο, ΔΕΗ και άλλες. Εσκαψαν και έφυγαν. Ο δρόμος σε ορισμένα σημεία θυμίζει Σεράγεβο στα χειρότερά του. Να περιμένουν καμιά… ειρηνευτική πρωτοβουλία οι άνθρωποι ή να κηρύξουν την… ανεξαρτησία τους ως αυτόνομη βομβαρδισμένη περιοχή;
Χ.Μ.

Μεγαλεία
για το Βόλο
Μετά το ένθετο προβολής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για το Βόλο και τη Μαγνησία προχθές Παρασκευή, χθες Σάββατο και η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» παρουσίασε ολοσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο: « Βόλος, μια πόλη που αξίζει να ζεις»!
Μεγαλεία προβολής που αν πιάσουν τόπο, το καλοκαίρι θα… πήξουμε από επισκέπτες. Πυκνά τα θετικά αφιερώματα για το Βόλο. Ελπίζουμε να αρχίσουν ανάλογα αφιερώματα και για τους Βολιώτες… κυρίως τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Χ.Μ.

Πολλοί φοιτητές…
Το θερμό χειροκρότημα των φιλόμουσων της περιοχής έγραψε τον επίλογο της προχθεσινής επιτυχημένης συναυλίας του Διονύση Σαββόπουλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έκλεισε αυλαία μετά τα μεσάνυχτα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της βραδιάς, όπου διατυπώθηκε έντονα το αίτημα της επανάληψης, ήταν η παρουσία πολλών φοιτητών, οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν τους δύο αγαπημένους ερμηνευτές. Το ζητούμενο που αφορά στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ πόλης και Πανεπιστημίου, επιτυγχάνεται στην πράξη μέσα από πρωτοβουλίες και εν προκειμένω διοργανώσεις, όπως η συγκεκριμένη του ΚΟΔΒ, που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των νέων στα πολιτιστικά τεκταινόμενα.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου