ΤΟΠΙΚΑ

Ελλάς Ελλήνων… Κανακάρηδων

ελλάς-ελλήνων-κανακάρηδων-851206

Αν ζείτε ακόμη με την εικόνα της Σπαρτιάτισσας μάνας, που εγχειρίζει την ασπίδα στον ακριβό της γιο με το παράγγελμα «ή τάν ή επί τάς», μένετε δε με την εντύπωση ότι αυτή η παράδοση διαπνέει και την σύγχρονη ελληνική κοινωνία ως προς την «υπεράσπιση των πατρίων», καιρός να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της Ελλάδας των φυγόστρατων που διαρθρώνονται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, αλλά πρωτίστως μεταξύ των οξυμώρως αποκαλούμενων «καλών οικογενειών», με βάση το κριτήριο των παράδων και της πολιτικής ισχύος που διαθέτουν. Και ενώ τα στοιχεία των φυγοστράτων πολυτελείας καλύπτονται πίσω από τα αραχνοΰφαντα και χρυσοποίκιλτα πέπλα προστασίας των «προσωπικών δεδομένων», ιδού τα αριθμητικά στοιχεία της νέας ελληνικής πραγματικότητας:
*** Ο αριθμός των στρατευσίμων που εκπληρώνουν το προς την πατρίδα χρέος τους μειώνεται από χρόνο σε χρόνο, όπως είχε διαπιστωθεί πέρυσι από διακομματική επιτροπή της Βουλής. Ιδίως δε μεταξύ των «κανακάρηδων» των ευπόρων οικογενειών του αθηναϊκού άστεως. Από τους οποίους και όσοι υπηρετούν εξασφαλίζουν συνήθως… μάχιμες θέσεις στην παραμεθόριο του νομού Αττικής.
*** Οι απαλλαγές για λόγους υγείας αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο. Λες και είμαστε ένα έθνος που αρρωσταίνει όλο και περισσότερο. Μάλιστα από τους υπόχρεους θητείας το ποσοστό εκείνων που απαλλάσσονται λόγω ψυχολογικών προβλημάτων έφθασε κοντά στο 7%.
*** Τα κενά καλούνται να καλύψουν οι καλύψουν οι έμμισθοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) πενταετούς θητείας.
*** Στο χώρο των ΕΠΟΠ αυξάνεται συνεχώς η παρουσία γυναικών, φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να υπερτερεί εκείνης των ανδρών. Με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τις ειδικότητες υπηρετών αντιαρματικών πυροβόλων, όπου οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 55% , πληρώματος αρμάτων, όπου φτάνουν το 54% και υπηρετών πυροβόλων όπου ανέρχονται σε 51%.
Ελπίζω τουλάχιστον οι… «ντάντηδες» και οι «mammies» όλων αυτών των φυγόστρατων να μη μας βγάζουν και πατριωτικούς δεκάρικους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου