ΤΟΠΙΚΑ

Φυτώριο διαφθοράς η κυβέρνηση

φυτώριο-διαφθοράς-η-κυβέρνηση-851206

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αφού ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού αμφισβήτησε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τον τρόπο χειρισμού υποθέσεων όπως οι υποκλοπές και τα ομόλογα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, γεγονός που δεν έχει επιτευχθεί από την κυβέρνηση.
Ο ίδιος άσκησε κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται υποθέσεις όπως τα ομόλογα και οι υποκλοπές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας τα θέματα στη Δικαιοσύνη και από εκεί στο αρχείο.
«Νομίσαμε ότι όλη η ιστορία της διαφθοράς έχει να κάνει με πέντε νταβατζήδες για να αντιληφθούμε στην συνέχεια επί των ημερών μας και από δικά μας στελέχη ότι όλο το σύστημα έχει δομηθεί σαν φυτώριο διαφθοράς» είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Αρκαδίας ανέφερε επίσης ότι «το πολιτικό σύστημα έχει μπει στην περίοδο των μεγάλων αναταράξεων, ο κρατικοδίαιτος δικομματισμός τελειώνει, πρέπει να προετοιμασθούμε για μία περίοδο αστάθειας μέχρι να μοιραστεί ξανά η πολιτική τράπουλα».
Πάντως, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση, λέγοντας ότι στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του.
Tοποθετήσεις βουλευτών-στελεχών
Στις μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Ζαγορίτης, λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έγινε πράξη.
Ο κ. Ζαγορίτης εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση.
«Παραμένουν βυθισμένοι στην εσωστρέφεια που έπεσαν αμέσως μετά την ήττα τους στις εθνικές εκλογές, περιορίζονται σε ξεπερασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε κούφια πυροτεχνήματα σε ανούσιους αντιπερισπασμούς» είπε.
Την ανάγκη να ξεκινήσει από την αρχή η συνταγματική αναθεώρηση επισήμανε στην ομιλία του ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διοικητικός χάρτης της χώρας πρέπει να ταυτιστεί με τον εκλογικό χάρτη και να γίνει κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών της Αττικής.
Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε ότι πρέπει όχι απλώς να συμβαδίσουμε με την κοινωνία αλλά «να προσπαθούμε να την πάρουμε μαζί μας για τα επόμενα βήματα των μεταρρυθμίσεων».
Είναι ανάγκη να τολμήσουμε ανάφερε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Αλ.Πάλλη, και πρόσθεσε ότι η νέα καινούργια ιδέα της χώρας είναι οι μεταρρυθμίσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου