ΤΟΠΙΚΑ

Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. στο Αχιλλοπούλειο

αδιάφθοροι-της-ελ-ασ-στο-αχιλλοπούλει-606173

Τυχόν κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών αναζητούν πίσω από τα στοιχεία της Μαιευτικής Κλινικής

Η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου παρέμενε χθες για δεύτερη ημέρα στο «στόχαστρο» του κλιμακίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεσκονίζοντας το μητρώο γεννήσεων από το 2007.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προχωρήσει σε εφόδους, σε αρκετά Νοσοκομεία της χώρας τις τελευταίες ημέρες, διερευνώντας τυχόν παράνομες υιοθεσίες ή οργανωμένα κυκλώματα. Το δρόμο για τις αιφνιδιαστικές έρευνες άνοιξε η υπόθεση της μικρής ξανθιάς με τα γαλανά μάτια, που βρέθηκε σε καταυλισμό αθιγγάνων στα Φάρσαλα, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι φυσικοί της γονείς δεν ήταν το ζευγάρι των αθιγγάνων που τη μεγάλωνε.

Μεταξύ των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κεντρικής Ελλάδας, στα οποία κατέφθασε κλιμάκιο Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Τα μέλη του κλιμακίου φιλοξενούνται από προχθές και ίσως παραμείνουν και σήμερα για τρίτη ημέρα σε γραφείο, το οποίο τους έχει παραχωρηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή τους στο χώρο, σε αναζήτηση στοιχείων είναι πολύωρη σε καθημερινή βάση.

Το μητρώο γεννήσεων την τελευταία επταετία ελέγχεται εξονυχιστικά και το «μικροσκόπιο» επικεντρώνεται κυρίως σε γεννήσεις αλλοδαπών γυναικών, με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. να… ακολουθούν με βάση τα στοιχεία τη διαδρομή των παιδιών, μετά τη γέννησή τους.

Στους ελέγχους, οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν «περίεργες» συμπτώσεις αθρόων γεννήσεων παιδιών από Βούλγαρους υπηκόους αλλά και άλλες παρατυπίες κατά την εγγραφή των νεογνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την Ελληνική Αστυνομία, στο Νοσοκομείο έλεγχος διενεργείται και από επιθεωρητές Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τον αιφνιδιαστικό έλεγχο, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Ν. Χαυτούρας δήλωσε ότι κάθε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος, αρκεί να αποτελεί καθαρό και δίκαιο εργαλείο στη δημόσια διοίκηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου