ΤΟΠΙΚΑ

Το καλοκαίρι και οι “απειλές” του…

το-καλοκαίρι-και-οι-απειλές-του-851206

Είπαμε να λαχταρήσουμε το καλοκαίρι, μετά τις παγωνιές και τις βροχές που περάσαμε το χειμώνα. Καλωσορίσαμε την ευωδιά στις γειτονιές από τις ανθισμένες αυλές, εκεί όπου υπάρχει ακόμη αντίσταση στο επελαύνον μπετό και στο καυσαέριο, όπως και το ακούσιο “ζάπινγκ” στις βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές από τα ορθάνοιχτα πια παράθυρα των σπιτιών, με την προσδοκία ότι πλησίασε η ώρα της γλυκιάς εποχής.
Μόνο που ξεχάσαμε να υπολογίσουμε και να σκεφθούμε και τους “εφιάλτες” που συνοδεύουν πλέον τα καλοκαίρια μας. Τις “απειλές” των ελλείψεων σε όσα μας συνήθισε η ευζωία μας και οι οποίες επισωρεύουν τις απαραίτητες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις, αν δεν συμμορφωθούμε…
Είναι εδώ όμως για να μας κουνήσουν επικριτικά το δάχτυλο και να μας επαναφέρουν στην “τάξη” των περιορισμών τόσο η ΔΕΗ, όσο και η ΔΕΥΑΜΒ.
Το καλοκαίρι μας απειλείται, όπως μας λένε από τώρα, από τη μια με “μπλακ άουτ”, αν δεν περιορίσουμε την κατανάλωση ρεύματος κυρίως για τα κλιματιστικά και τη δροσιά που προσφέρουν, και από την άλλη με λειψυδρία – παρά τις βροχές του χειμώνα – αν δεν κοντύνουμε το λάστιχο του κήπου μας και δεν κλείνουμε τη βάνα της βρύσης μας. Η “απειλή” είναι για ενδεχόμενα καλοκαιριάτικα βράδια με κεριά και γκαζόλαμπες και με στεγνά απογεύματα που δεν θα διώχνουν την κάψα του μεσημεριού.
Ετσι που τα καταφέραμε, αλλά και έτσι που συνεχίζουμε, πολλά θα μας βρουν ακόμη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου