ΤΟΠΙΚΑ

Παγωμένα τα δημοτικά τέλη

παγωμένα-τα-δημοτικά-τέλη-607706

Παγωμένα παραμένουν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας φωτισμού, κοινοχρήστων χώρων, κοιμητηρίων και περιπτέρων, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας από την πλευρά τους να προτείνουν μειώσεις από 10% έως 40%.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλάς πρότεινε μείωση τελών 10% εφόσον το εισόδημα των μισθωτών μειώθηκε και άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για τα επίπεδα της καθαριότητας στην πόλη, ενώ ο Γ. Μολοχίδης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μειωθούν τα τέλη σε ποσοστό 20% «γιατί ο κόσμος υποφέρει». Στοχευμένη προσπάθεια υποβάθμισης της καθαριότητας και του πρασίνου, προκειμένου οι υπηρεσίες να δοθούν σε ιδιώτες , «βλέπει» το ΚΚΕ και ο επικεφαλής Α. Νάνος. Κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι αποδέχεται την ιδιωτικοποίηση και πρότεινε δραστική μείωση τελών στα ποσοστά μείωσης των μισθών και των φόρων, που έχουν επιβληθεί στους πολίτες. «Η κατάσταση στη Νέα Ιωνία, που την είχατε όμηρο είναι παρασάγγας καλύτερη», απάντησε ο Π. Σκοτινιώτης.

Η αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου πρότεινε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για να πάψουν οι αφορισμοί στην πιο μάχιμη υπηρεσία του Δήμου.

Στα ίδια επίπεδα

Τα τέλη, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και το 2014, με μόνη εξαίρεση τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, των οποίων τα τέλη μειώνονται από 1,80 ευρώ /m2 φέτος, στα 1,53 ευρώ τη νέα χρονιά, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση και το δημοτικό συμβούλιο.

Η μείωση των τελών στα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος θα επηρεάσει ελάχιστα τη συνολική εισπραξιμότητα των τελών του Δήμου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τα τέλη καθαριότητας, για οικιακή χρήση, νοσηλευτικά και εκκλησιαστικά ιδρύματα, διαμορφώνονται στην Α Ά Ζώνη Βόλου 1,89 ευρώ /m2, στη Β Ά Ζώνη Βόλου 1,53 ευρώ /m2, στην Ν. Ιωνία 1,80 ευρώ /m2, στις Γλαφυρές 1 ευρώ /m2, στην Αγχίαλο 1,53 ευρώ /m2, στις Μικροθήβες – Αϊδίνι 1 ευρώ /m2, στην Αισωνία 1 ευρώ /m2, στην Πορταριά 1,50 ευρώ /m2, στην Μακρινίτσα 1 ευρώ /m2, στη Δ.Ε. Ιωλκού 1,53 ευρώ /m2, στην Αγριά 1,80 ευρώ /m2, στη Δ.Ε. Δράκειας 1,23 ευρώ /m2 και τέλος στην Αρτέμιδα 1,50 ευρώ /m2.

Οσον αφορά στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που θα καταβάλλουν τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα το ποσό μειώνεται και καθορίζεται στα 1,53 ευρώ /m2 για όλα τα ιδρύματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Τα τέλη για Γενική Χρήση διαμορφώνονται στην Α Ά Ζώνη Βόλου στα 3,37 ευρώ /m2, στη Β Ά Ζώνη Βόλου 2,733 ευρώ /m2, στην Ν. Ιωνία 3,50 ευρώ /m2, στις Γλαφυρές 1,23 ευρώ/m2, στην Αγχίαλο 3 ευρώ /m2, στις Μικροθήβες – Αϊδίνι 1 ευρώ /m2, στην Αισωνία 1,23 ευρώ /m2, στην Πορταριά 3,37 ευρώ/m2, στην Μακρινίτσα 3,50 ευρώ /m2, στη Δ.Ε. Ιωλκού 3 ευρώ /m2, στην Αγριά 2,73 ευρώ /m2, στη Δ.Ε. Δράκειας 1,23 ευρώ/ m2 και τέλος στην Αρτέμιδα 2,73 ευρώ /m2.

Οσον αφορά στα τέλη που θα καταβάλλουν Οργανισμοί, Τράπεζες και Ιδιωτικές Κλινικές, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες παραμένουν ίδια και ανέρχονται στα 4,65 ευρώ /m2, ενώ στο ίδιο επίπεδο παραμένουν και τα τέλη που θα καταβάλλονται για μη στεγασμένους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ανέρχονται στα 1,70 ευρώ /m2, όπως και τα τέλη για εργοταξιακές παροχές που είναι 1,70 ευρώ /m2 καθώς και τα τέλη για στεγασμένους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που ανέρχονται στα 1,23 ευρώ /m2. Τα τέλη για χώρους χωρίς ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στην Α Ά Ζώνη Βόλου, στη Β Ά Ζώνη, στην Ν. Ιωνία και στις Γλαφυρές διαμορφώνονται στα 1,11 ευρώ /m2, ενώ για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Αγχίαλο, Μικροθήβες, Αισωνία, Πορταριά, Μακρινίτσα, Ιωλκού, Αγριά, Δράκεια και Αρτέμιδα) διαμορφώνονται στο 0,50 ευρώ /m2. Τέλος τα τέλη για μη στεγασμένους χώρους (για άσκηση επιχείρησης ή αποθήκευσης) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες διαμορφώνονται στο 0,44 ευρώ /m2.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου