ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο στρατόπεδα οι πρωταθλητές

σε-δύο-στρατόπεδα-οι-πρωταθλητές-851206

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται να έχουν χωριστεί οι Ελληνες πρωταθλητές της άρσης βαρών, που απασχόλησαν με την υπόθεση ντόπινγκ. Δύο από αυτούς κατέθεσαν χθες στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών και υπερασπίστηκαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χρήστο Ιακώβου, ενώ αντίθετα μία αθλήτρια απέστειλε εξώδικο.
Συγκεκριμένα οι Τάσος Τριανταφύλλου και Δημήτρης Κυριλίδης, τόνισαν ότι οι αθλητές τον εμπιστεύονται απόλυτα, σαν πατέρα τους και ό,τι δεν πιστεύουν πως μπορούσε να τους κάνει ποτέ κακό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι 10 από τους 11 αθλητές (εξαιρείται η αθλήτρια, που έχει σκοπό να υποβάλλει μήνυση) αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση στήριξης του προπονητή τους.
Επίσης ήδη έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ΕΟΦ, που αφορούν τις κάψουλες, οι οποίες βρέθηκαν στο φαρμακείο της οδού Λένορμαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν πρόκειται για απαγορευμένες ουσίες, απλώς έχουν εισαχθεί παράνομα στη χώρα μας.
Από τη Δευτέρα (14/4) αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες (ανάμεσά τους ο «καθαρός» αθλητής, ο Νίκος Κουρτίδης), ενώ οι ύποπτοι για την υπόθεση θα περάσουν από τον Εισαγγελέα τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Τέλος άνθρωποι της ΕΟΑΒ άφησαν να διαρρεύσει, ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του Χρήστου Ιακώβου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, όταν ρωτήθηκε για τον αν ήρθαν με νόμιμο τρόπο τα σκευάσματα ο ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε «όχι, ήταν λάθος μου, δεν ενημέρωσα κανέναν, ούτε το ιατρό».
Το εξώδικο
Στην αντίπερα όχθη ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί αθλήτρια από την ομάδα άρσης βαρών επισκέφθηκε τον κ. Καραφλό παραδίδοντάς του εξώδικη πρόσκληση προς τη διοίκηση της ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, που κοινοποίησε η αθλήτρια, ζητώντας να της δοθούν απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων σχετικά με τα επίμαχα σκευάσματα.
Η αθλήτρια ζητά τα στοιχεία της φαρμακευτικής εταιρίας από την οποία παραγγέλθηκαν οι ουσίες, τους νόμιμους υπευθύνους της εταιρίας, τους ανθρώπους από την Ομοσπονδία άρσης βαρών, τους προπονητές και την ιατρική ομάδα που παρήγγειλαν τις ουσίες, τα ακριβή στοιχεία της παραγγελίας που έδωσαν, κ.ά.
Οπως αναφέρει στο εξώδικό της η αθλήτρια, «τους τελευταίους μήνες, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, υπήρξε μια εντατικοποίηση της χορηγήσεως τόσο σε μένα όσο και στις συναθλήτριές μου, διαφόρων ουσιών, αλλά τόσο εγώ όσο και αυτές ουδέποτε ανησυχήσαμε ότι κάτι παράνομο και επικίνδυνο συμβαίνει, αφού είχαμε όλα αυτά τα χρόνια τυφλή εμπιστοσύνη σε όλους σας».

Ο ΕΟΦ
Τέλος ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστα Λουράντου ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ανδρέα Καραφλού για την υπόθεση του ντόπινγκ.
Ο κ. Λουράντος, ο οποίος κατέθεσε για περίπου δύο ώρες, εξερχόμενος δήλωσε ότι είναι παράνομη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εισαγωγή των σκευασμάτων. Οπως είπε, «δεν μπορείς να παραγγέλνεις σκευάσματα μέσω Ιντερνετ, πρέπει να εκτελωνίζονται και να εγκρίνονται από τον ΕΟΦ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου