ΤΟΠΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥ: Αγωγή κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

κυριακοσ-μητρου-αγωγή-κατά-βουλευτών-851206

Σαν βόμβα έσκασε χθες η είδηση ότι ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου έχει καταθέσει αγωγή κατά 6 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μετά την επερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν το όνομά του, με την προηγούμενη ιδιότητα του ως δημάρχου, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες της κατασκευαστικής εταιρίας Κων. και Στ. Νάκου.
Ο κ. Κυριάκος Μήτρου κατέθεσε αγωγή κατά των κ.κ. Μ. Καρχιμάκη. Χρ. Αηδόνη, Μ. Μπόλαρη, Λ. Γρηγοράκου, Γ. Παπαγεωργίου, Ι. Σκουλά, με την οποία ζητά 600.000 ευρώ, επειδή τον εμπλέκουν -όπως τονίζεται στην αγωγή- στην υπόθεση.
Για την ίδια υπόθεση αγωγή έχει καταθέσει η οικογένεια Νάκου για την κοινοβουλευτική ερώτηση που αφορούσε στον υφυπουργό Θ. Νάκο και καταγγελίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης, που σήμερα ανήκει σε μέλη της οικογένειάς του.
Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο βουλευτής Λασιθίου, που χθες περιόδευε στα Τρίκαλα, επιβεβαίωσε το γεγονός και έκανε λόγο για πρακτικές φίμωσης.
“Είναι πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μιχάλης Καρχιμάκης, να έχουμε υποστεί αγωγές αποζημίωσης για άσκηση πολιτικής κριτικής.” Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι η αγωγή δεν πρόκειται να στηριχθεί νομικά, διότι τα όσα επισημαίνονταν εντάσσονταν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και της πολιτικής κριτικής.
Η αγωγή από την οικογένεια Νάκου είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί πριν από λίγες μέρες, αλλά αναβλήθηκε, ενώ πολύ σύντομα έχει οριστεί να εκδικαστεί και η αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Κυριάκος Μήτρου.

“Εξόρμηση εκτός
των τειχών…

Στο μεταξύ με σύνθημα “βγαίνουμε εκτός των τειχών” σήμερα, αύριο και μεθαύριο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρώσουν τις παρεμβάσεις τους στην επαρχία, ενώ η εξόρμηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) με εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ορίζοντας όλων αυτών των πρωτοβουλιών αποτελεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την οικονομία, που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη.
Τη θεματολογία των παρεμβάσεων θα αποτελέσουν το ασφαλιστικό, το Σκοπιανό, η ακρίβεια, η εκποίηση των ΔΕΚΟ, η διαφθορά και ζητήματα που αφορούν στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής.
Το φυλλάδιο που θα μοιραστεί είναι αποκαλυπτικό της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ την αμέσως επόμενη περίοδο.
Επισημαίνεται ότι ένας στους πέντε Ελληνες κάτω των 16 ετών ζει στα όρια της φτώχειας, δύο στους τρεις μισθωτούς έχουν αποδοχές μικρότερες των 1.000 ευρώ, δύο στους τρεις συνταξιούχους παίρνουν την κατώτατη σύνταξη, το κόστος διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας αυξήθηκε κατά 245 ευρώ το μήνα στην τριετία 2004-2007 και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε μέσα στην ίδια τριετία κατά 28%.
Καταγγέλλεται «παιχνίδι της κυβέρνησης με συγκεκριμένους μεσάζοντες για την εκχώρηση του δημόσιου ελέγχου του ΟΤΕ σε ξένη εταιρία» και «συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να απαξιώσει τη ΔΕΗ».
Προειδοποιούνται εξάλλου «όσοι αγοράσουν σήμερα με αδιαφανείς διαδικασίες, ότι αύριο, μετά τις εκλογές, θα βρουν απέναντί τους την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Το κλιμάκιο το οποίο θα χωρισθεί σε δύο τμήματα και θα επισκεφτεί το Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα, θα αποτελείται από τους Γρηγόρη Νιώτη, Βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Τριγώνη, βουλευτή Άρτας, τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πετρούλα Ντελεδήμου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Σωτηρία Θεοδοσιάδη.
Επίσης τα κλιμάκια θα πλαισιώσουν στελέχη στην αυτοδιοίκηση και στα τοπικά και περιφερειακά όργανα του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επισκέψεων, το πρώτο κλιμάκιο θα επισκεφτεί στις 9.00 π.μ. το Νοσοκομείο Βόλου, στις 10.30 π.μ. το Λιμάνι – ΟΛΒ – Παλαιό Λιμεναρχείο. Στις 12.00 μ.μ. θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο, στις 13.00 μ.μ. Περιφερειακό – Πανθεσσαλικό
στη 13.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.
Το δεύτερο κλιμάκιο στις 9.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στις 10.30 π.μ. την ΕΑΣ Αλμυρού, στις 11.30 π.μ. τα ΚΑΠΗ Αλμυρού, ενώ στις 12.00 μ.μ. θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Αλμυρού
Στις 14.00 μ.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από το σύνολο του κλιμακίου στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου