ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτωτικά κουπόνια για τους τουρίστες

εκπτωτικά-κουπόνια-για-τους-τουρίστε-611988

Για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στο Ανατολικό Πήλιο

Την έκδοση εκπτωτικών κουπονιών για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στο Ανατολικό Πήλιο αποφάσισε ο Τοπικός Αναπτυξιακός Σύλλογος. Συγκεκριμένα έπειτα από συνεδρίαση αποφασίστηκε οι επαγγελματίες του τουρισμού να προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών .

Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και σε αυτή να συμμετάσχουν όχι μόνο ξενοδόχοι της περιοχής, αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αλλά και τουριστικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και από τον Τοπικό Αναπτυξιακό Σύλλογο αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων extreme sport. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κατάβασης Φαραγγιών Canyoing στο Πήλιο, στο πλαίσιο της προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό και αποτελούν το μέλλον του ίδιου του τουρισμού.

Συγκεκριμένα το Canyoning είναι ένα καινούριο σπορ των τελευταίων δεκαετιών. Είναι η διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Δηλαδή η κατάβαση ενός φαραγγιού περπατώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά, φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από την διάβρωση των νερών και κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες.

Η ορολογία Canyoning στα Ελληνικά, λέγεται διάσχιση φαραγγιών. Το canyoning περιέχει ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση. Είναι ένα σπορ που συνδυάζει πολλά από τα αθλήματα του βουνού!

Σε τουριστικό επίπεδο, το canyoning είναι αυτό που διοργανώνει ένας έμπειρος οδηγός φαραγγιών, με σκοπό την ψυχαγωγία του κόσμου και την γνωριμία με το σπορ. Τα φαράγγια που προσφέρονται γι’ αυτό το σκοπό, είναι κατάλληλα για όλους και έχουν διάρκεια μέχρι τέσσερις ώρες. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά άφθονη διασκέδαση, όπως βουτιές και τσουλήθρες.

Για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ασφάλιση και νέων φαραγγιών στο Πήλιο, που από μόνα τους στη συνέχεια θα αποτελέσουν «προίκα» για τον τουρισμό της περιοχής, που θα προσελκύει πλέον και φίλους των extreme sport.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου