ΤΟΠΙΚΑ

Ρώσικο ενδιαφέρον για τοπικά προϊόντα

ρώσικο-ενδιαφέρον-για-τοπικά-προϊόντ-613126

Ενδιαφέρον για τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Μαγνησίας εκδηλώθηκε από δύο Ρώσους επιχειρηματίες με σκοπό να προχωρήσουν σε συμφωνία με συνεταιρισμούς της Μαγνησίας, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στη ρώσικη αγορά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΒΟΛ, μεταξύ του προέδρου της ΕΑΣ Νικήτα Πρίντζου και δύο Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα λιανικής πώλησης στη Ρωσία. Παράλληλα οι Ρώσοι επιχειρηματίες συνεργάζονται με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων στη Ρωσία.

Στη συνάντηση που θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου θα είναι επίσης παρών ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε), την οποία εξαγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να προωθήσει εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΕΒΟΛ και άλλα ηγετικά προϊόντα της περιοχής. Έτσι ο κ. Πρίντζος γνωστοποίησε στους δύο Ρώσους επιχειρηματίες τη δραστηριότητα του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», αλλά και τη δραστηριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, θα είναι επίσης παρόντες στη συνάντηση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία επαφής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων με μια μεγάλη αγορά της Ρωσίας, μέσω των συγκεκριμένων επιχειρηματιών που την εκπροσωπούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρώσικη αγορά είναι τεράστια και διαθέτει εκατομμύρια καταναλωτές, βέβαια από την άλλη είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις προδιαγραφές των προϊόντων που εισάγει.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος για τη συνάντηση με τους Ρώσους επιχειρηματίες δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εξής: «Εκτός από την ανάπτυξη της ΕΒΟΛ και την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων της σε δυναμικές ξένες αγορές, δεν θα μπορούσαν να μας αφήνουν αδιάφορους και άλλα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, όπως το κρασιά και το τσίπουρο του συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» άλλα και τα μήλα του Συνεταιρισμού Ζαγοράς «Ζαγορίν». Πόσο μάλιστα προϊόντα που παράγονται από συνεταιριστικές μονάδες – τυποποιήσεις όπως άλλωστε και η ΕΒΟΛ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που μας οδήγησε στην παραπάνω συνάντηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου