ΤΟΠΙΚΑ

Από την πίσω πόρτα ο λιθάνθρακας…

από-την-πίσω-πόρτα-ο-λιθάνθρακας-851206

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής συζητήθηκαν τα ενεργειακά προβλήματα της χώρας. Η συζήτηση αφορά κι εμάς, τους κατοίκους της Μαγνησίας, σαν σύνολο και τον καθένα προσωπικά. Μην απορείτε για το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και οι μεγαλόσχημοι υπουργοί ασχολήθηκαν με τον καθένα μας προσωπικά. Πράγματι μας έκαναν την τιμή.
Το συμπέρασμα της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής είναι ότι ο λιθάνθρακας είναι το πιο φθηνό υλικό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πρέπει άμεσα να προωθηθεί. Όχι μόνο αυτό όμως. Έπεσε κι ο προβληματισμός για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, που δεν έχουν κοπάσει κι αντίθετα εξαπλώνονται συνεχώς και αναζητήθηκαν και τρόποι για το πώς θα καμφθούν οι συγκεκριμένες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες ακούν για λιθάνθρακα και παθαίνουν αναφυλαξία.
Ορισμένοι παριστάμενοι υπουργοί υποστήριξαν ότι με την ενημέρωση μπορούν να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Η δική μας, ενδεχομένως αφελής, απορία είναι τι είδους ενημέρωση θα παρασχεθεί, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση σε ένα υλικό άκρως ρυπογόνο και καρκινογόνο.
Τι περισσότερο δηλαδή μπορεί να πει η ελληνική κυβέρνηση στον Αλμυρό, στην Καβάλα ή το Μαντούδι και να πείσει τους πολίτες, απ΄ όσα δεν μπόρεσε να πει η γερμανική κυβέρνηση στους πολίτες που ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν από την περιοχή τους τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με καύσιμο το λιθάνθρακα; Για το συγκεκριμένο ζήτημα πειστική ενημέρωση δεν υπάρχει. Συμφέροντα και οικονομικοί στόχοι υπάρχουν. Γι’ αυτό λοιπόν, πολίτες της Μαγνησίας, γρηγορείτε. Το τέρας του λιθάνθρακα είναι εδώ κι ακόμα βρυχάται και μας απειλεί όλους. Κάποιοι το συντηρούν και θέλει να μας κατασπαράξει…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου