ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο

επίθεση-από-αδέσποτο-σκύλο-851206

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε χθες το πρωί οδηγός τουριστικού λεωφορείου από τη Βέροια, που μετέφερε μαθητές του 1ου Λυκείου Βέροιας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Το σκυλί, ράτσας Χάσκι, το οποίο περιφερόταν στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου τις τελευταίες μέρες, δάγκωσε το δεξί χέρι του οδηγού. Ο οδηγός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο, όπου του παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες.
Σοκ υπέστη ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε μαθητές από το 1ο Λύκειο Βέροιας στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής. Την τελευταία ημέρα του προγράμματός τους οι μαθητές με τους οδηγούς των δύο πούλμαν και τους καθηγητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Στην είσοδο βρισκόταν ο εν λόγω σκύλος, ο οποίος εμπόδιζε την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο. Ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, προσπάθησε να το απασχολήσει, προσφέροντας του κέικ, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση από το σκύλο και να του δαγκώσει το δεξί χέρι.
Ο κ. Ανδρεάδης οδηγήθηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου του παρήχθησαν και οι πρώτες βοήθειες. Ο οδηγός σοκαρισμένος, περίγραψε το γεγονός και εξέφρασε την επιθυμία να ξεχάσει το περιστατικό. “Είχα τρία κομμάτια κέικ στο ψυγείο και θέλοντας να το απασχολήσω κάθισα στα γόνατα να το ταΐσω. Όταν σταμάτησα μου επιτέθηκε και μου άρπαξε το χέρι. Επειδή είμαι αρκετά φιλόζωος μου έχει ξανασυμβεί μια φορά όταν ήμουνα αρκετά μικρός”, δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.
Παιδιά, καθηγητές, αλλά και ο δεύτερος οδηγός τρόμαξαν πάρα πολύ, καθώς αμέσως ο κ. Ανδρεάδης άρχισε να αιμορραγεί. Ανακούφιση προκάλεσε το γεγονός πως το συμβάν δεν συνέβη σε κάποιο παιδί. “Ευτυχώς τα παιδιά μπήκαν μέσα γιατί αν είχε δαγκώσει κάποιο από αυτά τώρα θα ήμασταν όλοι στη φυλακή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο οδηγός.
Σύμφωνα με το δεύτερο οδηγό τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη την ίδια ώρα στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονταν γκρουπ με ξένους τουρίστες, οι οποίοι όντας παρόντες στο περιστατικό τρόμαξαν και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. “Είναι πολύ άσχημο για την εικόνα μας γενικά, όχι μόνο για το Βόλο και το Διμήνι, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αυτοί οι τουρίστες είναι αμφίβολο αν θα ξαναέρθουν”, υπογράμμισε ο κ. Εμμανουηλίδης.
Το σκυλί περιφερόταν στον αρχαιολογικό χώρο τις τελευταίες ημέρες και οι υπεύθυνοι δεν είχαν ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς δεν γνώριζαν αν πρόκειται για αδέσποτο ή κάποιο σκυλί που έχει χαθεί από κάποιο κοντινό σπίτι. Ωστόσο ενημέρωσαν εξαρχής να μην πλησιάσει κανείς από το σχολείο κοντά στο σκύλο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι μετά το περιστατικό ενημέρωσαν την κτηνιατρική υπηρεσία και η διευθύντρια της Ι.Γ. Εφορίας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων κ. Ιντζεσίλογλου τόνισε πως “πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν λαμβάνονται μέτρα και δεν υπάρχει μέριμνα για την περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών”. Οδηγοί, μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στη Βέροια μετά την περιπέτεια, προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τους το ατυχές περιστατικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου