ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνα αθώος ο Αρ. Ζαχαρόπουλος

ομόφωνα-αθώος-ο-αρ-ζαχαρόπουλος-616595

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αθώωσε χθες ομόφωνα, μετά από όμοια πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, τον τέως Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Αριστείδη Ζαχαρόπουλο.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία, όπως της συκοφαντικής δυσφήμισης, η οποία τον βάρυνε μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τα μέλη της διοίκησης των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, μετά από δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε πανελλαδικής εμβέλειας του κ. Ζαχαρόπουλου, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2012, στις οποίες είχε μιλήσει για «παράγκα» και μαφιόζους».

Μηνυτές ήταν οι Ν. Χαυτούρας (πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μαγνησίας και Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου), Αγγ. Γιοβάνη (Αντιπρόεδρος), Π. Γρηγοριάδης (Γραμματέας), Θ. Σάλτης (Ταμίας) και Ηλ. Κεράνη (Μέλος) του ίδιου συνδικαλιστικού φορέα.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν εξαντλητική. Ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου (9.30 π.μ. έως 3.30μ.μ.) και συνεχίστηκε χθες από το πρωί για να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατά του Αριστ. Ζαχαρόπουλου κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Ματθ. Δραμητινός και οι Διευθυντές Ιατροί του Νοσοκομείου Βόλου Π. Μοσχοτζόπουλος (ΩΡΛ) και Ι. Δημητριάδης (Ουρολόγος).

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αριστ. Ζαχαρόπουλου κατέθεσε ενόρκως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) Γιώργος Ι. Στάθης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική επιστημονική και διοικητική οντότητα του κατηγορουμένου, τονίζοντας ότι ο τέως Διοικητής «έσπασε το απόστημα του Νοσοκομείου Βόλου, που ήταν πολυκεντρικό και άγγιζε όλες τις υπηρεσίες», περιγράφοντας ποικιλία ποινικών πρακτικών. Τόνισε ότι ο Α. Ζαχαρόπουλος διέσωσε εκατομμύρια ευρώ του νοσοκομειακού προϋπολογισμού «θίγοντας τα έκνομα συμφέροντα όλων όσων συμμετείχαν στο πάρτι του Τομέα Υγείας», το οποίο χαρακτήρισε ως μία από τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας.

Ο ίδιος μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι επί των ημερών της διοίκησης του κ. Α. Ζαχαρόπουλου το νοσοκομείο του Βόλου υπήρξε το μοναδικό στην Ελλάδα που εμφάνισε πλεονασματικό απολογισμό και πρώτευσε σε έρευνα αξιολόγησης αποδοτικότητας, η οποία εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου