ΤΟΠΙΚΑ

Να δρομολογηθεί παράλληλος αγωγός

να-δρομολογηθεί-παράλληλος-αγωγός-616603

Με επερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μουλάς και Τέλης Δουλόπουλος ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να δρομολογήσει η ΔΕΥΑΜΒ το έργο κατασκευής του δίδυμου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, καθώς όπως σημειώνουν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον η επανάληψη βλάβης ανάλογης με αυτή που σημειώθηκε πρόσφατα:

Ειδικότερα το κείμενο της επερώτησης, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επειδή, το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες, θα έπρεπε να είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες με εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και πιθανές νομικές περιπλοκές. Αντίθετα, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Λιμεναρχείου Βόλου με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου.

Επίσης, το πρόβλημα της εκτροπής των ανεπεξέργαστων λυμάτων στο λιμάνι έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και από όση πληροφόρηση υπάρχει, το πρόβλημα θα επαναληφθεί λόγω της παλαιότητας και της φθοράς του καταθλιπτικού αγωγού. Δυστυχώς, τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τον κ. Βούλγαρη, όσο και η σημερινή με τον κ. Σκοτινιώτη δεν δρομολόγησαν έργο κατασκευής νέου παράλληλου αγωγού, ο οποίος σε περίπτωση βλάβης θα αναλάμβανε την απρόσκοπτη διοχέτευση των λυμάτων».

Ερώτηση Χαρ. Ζάχου

Εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος Χαρ. Ζάχος κατέθεσε στο προεδρείο την παρακάτω ερώτηση για τον τρόπο κατασκευής του αγωγού αποχέτευσης στην Αγριά.

«Κύριε Πρόεδρε

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε στους αγωγούς αποχέτευσης του Βόλου, με τα γνωστά προβλήματα και αποτελέσματα, ερωτάται Ι ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Μαυρογιάννης:

Στο υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς, προβλέπονται εφεδρικοί αγωγοί στο σύνολο του δικτύου; Δηλαδή στο συλλεκτικό αγωγό, τον καταθλιπτικό αγωγό και στον τελευταίο το μεταφορικό αγωγό, μέχρι τη σύνδεσή τους στο Βόλο, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες υλικών ή άλλων προβλημάτων και αποφυγή ιδίων περιστατικών, έτσι ώστε σε καμιά περίπτωση να μην προκληθεί θαλάσσια ρύπανση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου