ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη και κατήφεια στη Νέα Ιωνία

θλίψη-και-κατήφεια-στη-νέα-ιωνία-851206

Οσοι είχαν (μάλλον την ατυχία) να παρακολουθήσουν την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, για μία ακόμη φορά είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν με λύπη πόσο κλειστός είναι ο ορίζοντας των σημερινών Δήμων σε ισομεγέθεις ΟΤΑ ολόκληρης της χώρας.
Πέρα από τις… κορώνες που ακούστηκαν στα κυκλοφοριακά ζητήματα και στο ζήτημα που προέκυψε για την πρόεδρο του ΔΟΚΠΥ, που λόγω της επικαιρότητας τράβηξαν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, υπήρξαν στο περιθώριο της συνεδρίασης μία σειρά από άλλα θέματα, που αποτυπώνουν τη γύμνια του Δήμου και που αναπόφευκτα δημιουργούν προβληματισμό στους πολίτες.
Όταν στη προχθεσινή συνεδρίαση γίνεται από παντού λόγος ότι οι τεχνικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκώς στελεχωμένες και στις οποίες ούτε λίγο – ούτε πολύ ένας και μοναδικός μηχανικός, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, είναι εισηγητής και ταυτόχρονα επιβλέπων σε όλα τα έργα που γίνονται στην πόλη, τότε κάτι δεν πάει καλά σε ένα Δήμο, που για όσους δεν το γνωρίζουν είναι πλέον η πέμπτη πόλη της Θεσσαλίας με 50.000 κατοίκους.
Πέρα από τις κοκορομαχίες για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη ευθύνη από αυτούς που διοίκησαν το Δήμο τις τελευταίες δεκαετίες, η πραγματικότητα για τη σημερινή Νέα Ιωνία είναι σκληρή και αδυσώπητη για όλους του σημερινούς πρωταγωνιστές της. Αυτή που αποτύπωσε ανάγλυφα στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κα γιατρός της πόλης κ. Μωϋσίδης. Ότι δηλαδή η πόλη σήμερα στερείται παντελώς οργανωμένων χώρων στάθμευσης, θέσεων στάθμευσης στις κεντρικές του αρτηρίες, ότι το ιστορικό της κέντρο απαξιώνεται. Την ίδια στιγμή οι όποιοι πόροι του Δήμου, έχουν να κάνουν με τις παρακλήσεις του εκάστοτε Δημάρχου προς τους εκάστοτε ισχυρούς της κυβέρνησης, προκειμένου να αντληθούν κάποιοι πόροι που θα έλθουν να βουλώσουν κάποιες τρύπες. Την ίδια στιγμή ο Δήμος δεν έχει μηχανισμούς είσπραξης για τα έσοδα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς μόλις και μετά βίας ολόκληρος ο Δήμος θα στελεχωθεί με δύο δημοτικούς αστυνόμους, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Τμήμα Προσόδων. Αριθμός ανεπαρκής φυσικά για τις σημερινές ανάγκες ενός Δήμου που πρέπει να διαφυλάξει τα κεκτημένα και που φαίνεται ότι δεν έχει τη διάθεση και το σφρίγος να προχωρήσει στην είσπραξή τους, αφήνοντας μία στιφή γεύση ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο κακόγουστο σκηνικό στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Μαγνησίας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου